Co si pěstujete doma, květiny, bylinky, plísně, houby

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Ahold
Věčnej rejpal

Co si pěstujete doma, květiny, bylinky, plísně, houby

Příspěvek od Ahold »

Sháním inspiraci na založení botanické laboratoře. Poraďte, jaké bylinky, kytyčky a podobné se hodí mít doma?
Sháním okrasné květiny do místností, líbí se mi třeba palmy, bonsaje, ale i nějaké orchideje, prostě s krásnými plody. Poradíte mi někdo něco nenáročného?

Pak taky sháním nějaké léčivé bylinky, co si doma pěstujete, vyjíma trávy? Šalvěj a podobné šamanské byliny?

A pak taky nějakou nenáročnou bonsaj, jednu jsem měl, staral se podle návodu na netu a stejně mě zbyl opadanej stromek. :(
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

s jednym bonsajom sme dopadli stejne...
skus ficus... to by nemal byt narocny stromcek :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

gabko24 píše:skus ficus... to by nemal byt narocny stromcek :-)
Ten jsem měl, ale dodnes nevím čím to bylo, jestli vlhkost nebo něco. Zhnědli, zkroutili se do ruličky a pak opadali listy. :(
MungoR
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MungoR »

Ahold píše:Zhnědli, zkroutili se do ruličky a pak opadali listy. :(
To mi dost připomíná konec většiny mých pokusů o zahradničení v bytě. Poslední dobou už pořizuju výhradně kaktusy. Vypadají hezky, občas i kvetou a nejlíp jim je když si na ně člověk vzpomene dvakrát do měsíce. Můžu vřele doporučit :lol:
Celica VVT-I, 2001
Status: pomalu dojíždíme
Artie
Navigátorka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artie »

Tak bylinky se dají v truhlíku pěstovat, imho, všechny ;)

Stejně jako téměř veškerá zelenina (která roste nahoru) se dá pěstovat v truhlíku na balkoně.

Jinak neporadím, mně nevyklíčil ve škole ani hrách :lol:
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor ;)
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Artie píše:Tak bylinky se dají v truhlíku pěstovat, imho, všechny ;)

Stejně jako téměř veškerá zelenina (která roste nahoru) se dá pěstovat v truhlíku na balkoně.

Jinak neporadím, mně nevyklíčil ve škole ani hrách :lol:
Tak bylinky spíš scháním především něčím vyjímečné :) Halucinogeny atp. samozřejmě v zákonné toleranci :) Prostě něco co pomůže se člověku odreagovat, uvolnit a vypustit :)
Artie
Navigátorka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artie »

Ahold píše:Prostě něco co pomůže se člověku odreagovat, uvolnit a vypustit :)
Vypěstuj si normální bylinky - aka koření, uvař si něco dobrého a máš to lepší než co jinýho 8) A pak na 'odreagování, uvolnění, vypuštění' doporučuju sex ;)
Řidič může být sebelepší, ale co je mu to platné, když neví, kam má jet... proto jsem navigátor ;)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Artie píše:...Vypěstuj si normální bylinky - aka koření, uvař si něco dobrého a máš to lepší než co jinýho 8) A pak na 'odreagování, uvolnění, vypuštění' doporučuju sex ;)
Asi tak nějak http://www.youtube.com/watch?v=wUBqkHxSs0c&feature=fvsr jinak jestli ti chcípnul i ficus, zanech marných pokusů :lol:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Doporučil bych čínský jilm, je to moc pěkná bonsai a v různých marketech jich bývá dostatečný výběr (naposled jsem viděl v Hornbachu) takže si člověk může najít nějakej s hezky tvarovaným kmenem. Bohužel ten můj mi zničily kočky, takže teď plánuju koupit si náhradu aspoň do práce.

Obrázek
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Koupil jsem si před mnoha lety Ibišek. Když jsem se rozváděl tak opadal a usch. Stále jsem ho zalíval a jakmile jsem našel dívku s kterou žiju vyrašil nový výhon. Starý jsem uřezal a nový má již více než půl metru. Vede se mu zdá se krásně - ukazuje mi to tím jak kvete.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Twity
Člen Týmu

Příspěvek od Twity »

Ja ti sice nenapisu co je dobre k jidlu ale mam odzkousene co je dobre na urcite problemy. Na bolesti ucha je dobry Netresk skalni vymacknout nekolik listu a pak staci kapka do ucha a za chvili je po bolesti.
Na jakekoliv male poraneni je dobre Aloe proti hnisani rany. Kdyz je nejaky problem tak uriznout list aloe, odriznout na krajich ostny a seriznout vrchni rovny kus listu aby zustalo co nejvice duzniny. Samozrejme oplachnout predem a prilozit duzninou na ranu treba pres noc. Rano tam neni zadny hnis. (lepsi nez predrazene masticky co se prodavaji v lekarnach a poradne nepusobi).
Jinak mam nekde v rohu malou palmu ktera by chtela taky presadit, ale drzi se zuby nechty :D
Pestuj doma co ti poroste a hlavne pokud to budes jist tak to NEHNOJ chemii. To si to pak muzes jit koupit do obchodu.
A kdo by nevedel vyrobky BIO jsou osetreny taky chemii rozdil je pouze v poctu postriku. Ne-BIO se strikaji klidne 10x-15x za sezonu. BIO myslim ze max 3x. Aneb do otraveneho ovoce cerv nevleze. :D

Souhlasim s biscuitem: co je domaci to je domaci. A nebal bych se klidne na balkone pestovat papriky, rajcata atd. Uz sem dokonce videl i zemaky v kvetinaci na balkone :D
Pokud mas balkon na jizni - jihovychodni stranu tak ti tam musi rust skoro vsechno.
Carina sedan 1,6 85KW, r.v.94
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“