Stránka 1 z 2

brzdové kotouče - zkušenosti

Napsal: úte 01.05.2012, 16:18
od MungoR
Zdravím, vzhledem k tomu že se mi od brzd začínají ozývat zvuky někdy skoro strašidelné, chystám se na větší seřizování a rád bych při tom vyměnil i všechny kotouče (ty původní už začínají být prorezlé skrz naskrz, zadní se minulé léto při pokusu o odrezení málem rozpadly :) ). Narazil jsem na několik značek (snad) přijatelné kvality za rozumnou cenu - Ferodo, Bosch, Zimmermann. Zajímalo by mě jaké má kdo s výměnou kotoučů zkušenosti co do kvality, výdrže, jak je to s pískáním a možná nakonec taky co brzdnej účinek, abych si ve výsledku nepohoršil - toy nám tam určitě nemontovala vikslajvanty. Případně za další postřehy a rady na co dát pozor budu vděčnej.

Napsal: úte 01.05.2012, 17:48
od gabko24
bosch hned vynechaj, to uz len ta znacka mi nahana zimoriavky.... zimmerman ok, ale naco vymyslat, ked tu mas libora, ktory doda black diamond?

Napsal: úte 01.05.2012, 18:37
od Kenne
ja mam komplet od znacky TRW, kotouce + desky, predek + zadek + rucni brzda... a brzdi to normalne, zadne piskani, trochu vice spini, ve vysledku spokojenost a idealni cena/vykon ... mam to teda na stock 1zz

Napsal: úte 01.05.2012, 19:19
od jay-jay
ja mám EBC turbo groove + brzdové destičky EBC Redstuff. A za mě spokojenost. :wink:

více zde : http://www.a1racing.cz/podle-modelu/spo ... lla-verso/

Napsal: stř 02.05.2012, 04:09
od micron
vzhledem k tomu že jezdim úplně v cajku ale... dneska mě nasral nějakej vyjebanec... jedu si domu tramvají po kalbě domu... a prej že mam cálovat... řikám jako co vole? ses asi posral?.... volal fízly... tak sem vystoupil z tram, tram sem pořádně nakopal ale pořádně nevim jestli do prdele, ale pořádně... a přidal bych... řikám si tak to je dobrý jelito... no to si fakt asi děláš prdel????!!!!! rozsekal bych mu držku pičusovi... normálně jedete z kalby a nějaký vyjebaný hovado začne buzerovat... na konečný... bezdůvodně... má jediný štěstí že sem měl chuť si jít poslechnout hudbu, jinak bych toho pičuse seřezal hlava nehlava... co tohle je kurva u všech prdelí za drzost---- obtěžovat kurva cestující... co nic nedělá? já ho příště zabiju pičuse kurva já mam zmrdanou tramvajenku do července 2012 a nějakej lůzr mě bude buznit ve 3 v noci?!!!! normálně bych ho zastřelil příště... výčitky bych neměl.. o jednoho pičuse na planetě míň.... normálně ho zastřelim, zmrdanec zaranej.... on tě normálně bude obtěžovat ve 3h ráno.... zabít takový kriply.... this changes reality mother fuckers!!!!
nevinnej člověk s tramvajnkou si tak jede... a je napadenej nějakým hovadem... úplně bezdůvodně tak tohle je už na mě moc... pepřák si vozim, nebyl potřeba ale tohle snad neni možný???!!!!! nejslušnější cestující na konečný má odsrat co co jajako????!!!!!! zkasruju ho příště , že nebude vědět čí je... vymrdaná palice zasraná

Napsal: stř 02.05.2012, 13:37
od MungoR
Zatim díky všem za rady a micronovi za jeho *ehm* lehce OT příspěvek :) Na různých fórech jsem docela často narazil na doporučení zimmermann kotouče a ferodo destičky. Zatim bych se klonil k tomu, ty BD od libora už jsou na mě trochu drahý, navíc taky na moje ježdění spíš luxus než nutnost.

Napsal: stř 02.05.2012, 14:46
od libor12
MungoR píše:ty BD od libora už jsou na mě trochu drahý, navíc taky na moje ježdění spíš luxus než nutnost.
vzhledem ke květnové akci je set na celé auto(kotouče 6 drážek + predator desky a litr superdot 4 kapaliny zdarma) za rovných 11000kč až do domu. To je levnější než oem brzdy toyota. Kotouče jsou zpracovány kryotechnologii,takže nehrozí žádné zvlnění a zvyšuje to i jejich životnost zhruba o třetinu. Je úplně jedno jestli závodiš nebo jezdís jak důchodce. Díky vysokému třecímu koeficientu mají až o 30% rychlejší nástup za studena což při rychlosti 80km udělá cca 1m kratší dráhu a takto fungují až do 525'C. Na autě jsem měl kde co a že těch aut za ty roky nebylo málo a bdp jsou přesně kotouče do segmentu oem - fast road. Zkrátka když šlápnes na brzdu tak zabrzdis a je jedno kolikrát za sebou. dobře zabrzdit neni luxus ale nutnost.
micron: tohle už je těžká závislost. Měl by jsi s tím možná začít neco dělat.

Napsal: stř 02.05.2012, 18:42
od nightmare
Mě dělal komplet brzdy před měsícem Kenny. Ani nevím, co tam dával. Ale jsou nějaký obyč., které by měly dostačujícím způsobem nahradit ty původní. 4 kotouče + destičky + práce cca 8000,- Kč. Což je v pohodě cena. To jsem platil víc i loni na Mondeu... Brzdí dobře, už si sedly, ale někdy pískají, i když hrany zbrousil. Akorát asi nejsou pro můj styl jízdy, bo mám pořád "zasraný" elektrony. Dost špiní. Za rok z toho budou žiletky :D

Napsal: stř 02.05.2012, 21:22
od gabko24
ja zatial brzdim s MDcomponents a velka spokojnost... no bal som sa ich, ked som precital to tie negativa... :-D brzdia o 50% lepsie nez seriove :-)))

Napsal: stř 02.05.2012, 22:09
od horajs
Všechno je o penězích.TRW,NIPPARTS,Textar nebo Valeo není zase tak špatný co se týká destiček a kotouče TRW,Nipparts ale i Zimmermann nejsou špatný a cenově rozumný.

Napsal: pát 04.05.2012, 12:23
od Kysi
Ja na svych Celdach zatim kotouce nemenil (origo), ale co se desek tyka, tak jsem mel TRW i Feroda a TRW bych prirovnal k origo, Feroda ale piskaly a vic spinily... ted mam ale Kashiyamy a ty jsou ze vsech jmenovanych zatim nejlepsi a i pri desti a v zime ve snehu brzdi paradne :)

P.S. Kazdopadne cena od Libora za BD je podle meho suprova a doufam ze takova nabidka bude i v pristim roce... :wink:

Napsal: ned 28.10.2012, 14:34
od cipajs
Zima, alespoň v mích končinách, vystavila stopku čeldě a nařídila také to garážové répání :D
Oživím proto lehce pozapomenuté téma kotouče-desky.

Né, že by mě úplně pálily oddělané kotouče a durch projeté desky, ale vzhledem k povaze poslední generace celdy bych si při té zábavě v zatáčkách dokázal představit trochu účinnější brzdy.
Dost se tu probírají EBCčka a i já jsem o nich docela uvažoval. (Překvapilo mě 265mm na zadek oproti 255mm na předku)
Teď jsem ale našel na předek tu zmíněné Zimmermanny. Cena je poloviční, co se funkčnosti týká, to ovšem informace nevlastním.

Jste tu někdo v tomto ohledu zainteresovanější?

http://toyota.autodoplnky.cz/toyota-cel ... s118411034

http://ebcbrake.cz/katalog-produktu/kot ... ane/gd1031

Napsal: čtv 01.11.2012, 03:36
od micron
JC perfecto poland absolutorium... v kombinaci s Kashiyama japan... perfecto, čistá práce... rozuměj si... prověřeno JC kotoučů bych se fakt nebál :lol: stejně jako kopie zadních ramen od poláků... supr, fantastico... materialos... 10/10

problém je v tom, že ne každý kotouče, gramodesky si sednou s jehlou.... s destičkama... ale JC desky polský s japan/možná poland kashiyama... to je mi celkem u prdele.... ale hrajou společně koncert.... nepískaj, nesviněj elektrony, brzděj fantasticky.... bez komentáře tahle kombinace.... :lol:

Ty samozřejmě ale potřebuješ brzdit víc než já, takže ber ty nejdražší a nejznačkovější :lol: protože jezdíš jak prase... 8)

+ koukám co sem psal za nasranost kdysi... hezká připomínka... ale nudná, byl sem fakt vytočenej... ale když tak nad touhle republikou uvažuju, byl sem zbytečně vytočenej, asi před tejdnem mi VZP ukradla 90.000,- za dluh 6.000,- takže takhle funguje tahle naše zemička vyprcaná... od člověka co nikdy NIKDY nebyl u dokrota, kromě zubaře ti tahle státní mrdka ukradne 90.000,- místo aby si zvláště v týhle době vzala to co jí náleží 6.000,- tak nasrat, okrade svýho zákazníka, kterej jí každej měsíc živí, platí jako čurák... ..... VZP se chová jako půjčovna peněz... WTF???!!! ale zůstaňte u ní, hospodaří 2 miliardy ve ztrátě jako jediná a každej jí solíte svý prachy... solte dál... nakonec ti neproplatěj ani zubaře ty píííčy :lol: solte automaticky svý prachy do díry...

Nechtěl jsem tohle psát... ale každej by si měl uvědomit, že stejně jako mění svýho operátora na foun, měl by změnit i to kam posílá sám, nebo jeho firma prachy za to, aby se o něj "něco postaralo až to s nim případně sekne" ale neposílat automaticky prachy do tunelu VZP. 90% lidí posílá prachy to týhle černý díry... automaticky.... proč???? proč????? 2 miliardy v hajzlu a okrádaj zdravý lidi... WTF!

Napsal: úte 06.11.2012, 05:37
od micron
koukám že sem do toho hnusu nikdo nepřispěl... no 89.990,- mrdám na to... jsou to jenom papírky.... ale drsný to je... je to mega drsná oblož... je to loupež jako neskutečná... ale seru na to, ještě bych z tý sračky moh chytit nějakej virus... ono je to položí tak i tak..... s mýma prachama i bez nich... jen si počkáme tak 2 roky... než se to to pořádně provaří a povaří ten hnus, jebat na to.... faktem je, že to byla 2. největší loupež na mně, kdysi sem přišel o 120.000,- v ostravě když sem si chtěl koupit celicu... a teď 90.000 za to že sem celej život zdravej jak řípa... mrdám na to... jen přeju VZP aby se rozložila pokud možno co nejdříve... to je to co si přeju.... mrdky zkurvený, kvůli nim si nemůžu ani objednat DS4--- protože sou všichni sponzoři nasraný... takže blokujou celou ekonomiku VZP danke šajze, tady kdyby se nechlastalo--- bylo by tu o desítky procent víc mrtvol... mam jeden zásadní problém, nevim totiž co je to moc a co je to málo... a je mi to jedno.... ale počítám to... přesně 8)

no a teď by to chtělo nějakej offtopic pic... aby to tu zmizelo..-..
www.bassdrive.com atd,,,, mrdám na sračky CZ