Rez :(
- dejavu
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Rez :(
Nazdar všichni, tak je vidět, že jaro je opravdu tady, protože jsem na levém lemu našel bublinky rzi... Docela mně to na*serinkalo, protože prej E11ky už mají mít pozinkovanou kastli... No, dle informací na centrále v Toyotě, by se na to ještě měla vztahovat záruka. Otázkou je, jestli na to bude brán zřetel, když je to dovoz... Máte někdo nějaké zkušenosti s tady tímto problémem?
no podla mna si mal oskrety blatnik a nekvalitne bol striekany. Ja mam rv 1997, jazdena nonstop v posranej Blave posolenej kazdu zimu a blatniky su najkrajsie na celom aute. Naraznik uz je menej pekny, kedze kamienky robia svoje.... a inac ja som zatial presvedceny o tom ze E11 je komplet pozinkovana.
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
2JZGE --- 4EFE --- 3SFE --- 4AGE --- 4AGE --- 4AGE
no skus....kua prosim rovno sa aj spytaj na tie pozinkovane kasne... MUSIA byt, ale tvoj prispevok ma vystrasil. Vlastne, na oskretych miestach je to normalne, aj ja mam dakde odrazeny lak az na plech a tam sa to chyta, ale to je ako zrnko piesku, ziadne kvetiny nikde nemam, iba zospodu na podvozku, to je ale normalne...
JCE10L - EE111 - SXA11L - AE82L - AE86L - AE92L
dejavu napsal:

Divné je že kamarád se ptal od kterého roku jsou pozink. kastle u nás v Ostravě v Toyotě a oni mu to nebyli schopni říct kromě toho, že ty poslední Corolly samozřejmě jsou.
Pozinkované být mohou, teď ale záleží jestli to je jednostranný nebo oboustranný pozink. V prvním případě to bude rezavět zevnitř což by i odpovídalo těm bublinkám rzi, když je lak neporušenNazdar všichni, tak je vidět, že jaro je opravdu tady, protože jsem na levém lemu našel bublinky rzi... Docela mně to na*serinkalo, protože prej E11ky už mají mít pozinkovanou kastli..

Divné je že kamarád se ptal od kterého roku jsou pozink. kastle u nás v Ostravě v Toyotě a oni mu to nebyli schopni říct kromě toho, že ty poslední Corolly samozřejmě jsou.

1) Jak dlouhá je záruka na karoserii, a není náhodou jako u škodovek, uzw.. jenom na prorezivění karoserie
a ne na pouhé rezivění
2) Já jsem včera prohlid svoje vozitko a rez jsem nenašel teda kromě vejfuku (ten jsem vzal šmirglem a barvou na vejfuky) a některých částí podvozku který jsou ale z masivní ocely, ale je to jenom taková povrchová rez nic hroznýho, ale v zásadě můžu říct, že i zespoda je auto v perfektnim stavu (bez koroze)
3) ten tvuj blatník je přední nebo zadní, originál nebo spravovanej??,

2) Já jsem včera prohlid svoje vozitko a rez jsem nenašel teda kromě vejfuku (ten jsem vzal šmirglem a barvou na vejfuky) a některých částí podvozku který jsou ale z masivní ocely, ale je to jenom taková povrchová rez nic hroznýho, ale v zásadě můžu říct, že i zespoda je auto v perfektnim stavu (bez koroze)
3) ten tvuj blatník je přední nebo zadní, originál nebo spravovanej??,
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Záruka by měla být přenosná v rámci celé EU. Koupíš auťák v Říši, přivezeš k nám a když ti to vykvete, tak se na to samozřejmě reklamace vztahuje. Domnívám se ale, že musíš jezdit na pravidelný servis do Toy. Tzn vyplněná serv. knížka
Jinak můj mazel je taky 97 a lak je stále jak nový. Parkuju venku a jezdím stále - léto, zima. Jen každoměsíční údržba (kvalitní šampon a vosk), then no problem

Jinak můj mazel je taky 97 a lak je stále jak nový. Parkuju venku a jezdím stále - léto, zima. Jen každoměsíční údržba (kvalitní šampon a vosk), then no problem

Ave 2002 - zlatá metal, liftback
tak jsem kouknul do záruční knížky co mám k autu :
cituji : Záruka na povrchovou korozi karosérie je 3 roky, na prorezivění karoserie 6 let, bez omezení počtu ojetých kylometrů, vyjma pickupů....
Takže nevim jestli to ještě je tvůj případ...
dále povinnosti majitele vozidla :
-
-
- dbát na provádění pravidelné údžby předepsané vždy po ujetí příslušného počtu kilometrů nebo uplynutí stanovené doby....
takže pravidelnej servis v autorizovanym servisu, ještě lépe servisu prodejce...
cituji : Záruka na povrchovou korozi karosérie je 3 roky, na prorezivění karoserie 6 let, bez omezení počtu ojetých kylometrů, vyjma pickupů....
Takže nevim jestli to ještě je tvůj případ...
dále povinnosti majitele vozidla :
-
-
- dbát na provádění pravidelné údžby předepsané vždy po ujetí příslušného počtu kilometrů nebo uplynutí stanovené doby....
takže pravidelnej servis v autorizovanym servisu, ještě lépe servisu prodejce...
arcci
Pokud by přistoupili na výměnu v rámci záruky tak nemůžou počítat žádnou práci atd.... (neměli by). Přeci jen se to řídí podle nějakých zákonů apod. Teda aspoň by mělo.
Naposledy upravil(a) Fikus dne čtv 07.06.2012, 22:03, celkem upraveno 1 x.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Kokso o hrdzi mi ani nespominajte... NA mojej E10 sa trapim stale s lavym zadnym naraznikom. Myslim, ze mi z vnutra do blatniku prastil nejaky fajnovy suter, obil mi to az na plech a terza to ej bublinkove ako rakovina, fuck. Kasna je pozinkovana urcite, ked aj na E10 je. A inak ja mam pozinkovanu kasnu aj na mojej fiatke z 81 roku a sranda je, ze ta je bez hrdze
Asi preto ze bola dovezena z ITA