Parkovací kamera s displayem ve slunecni clone

vše ohledně modelové řady Avensis
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Parkovací kamera s displayem ve slunecni clone

Příspěvek od KarlosCZ »

jak tak brouzdam po netu tak sem se az zarazil za jaky maly penize se daj koupit parkovaci kamery s displayem a tak nejak mi to vnuklo napad

mit display pres prisavku na okne, nebo nahore na palubce nechci, na 2DIN radio nemam tak me napadla kombinace kamery s displayem na bazi bezdratovyho prenosu a display vecpat do slunecni clony u ridice protoze maj tloustku cca 13mm...

nebastlil jste nekdo uz neco podobnyho? je mozne display s napajenim 12V pichnout na napajeni svetla toho zrcatka co je ve clone, ktery by slo samozrejme ven?
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Já něco podobnýho řešil, kamerka vzadu napíchnutá na couvačku, ale neměl jsem bezdrát, takže jsem protahoval kabel až k řidiči. To protažení v T25 kombi nebylo nic moc (nejhorší bylo kabel protáhnout tou gumovou spojkou mezi pátými dveřmi, jak jsou panty těch dveří). Displej jsem chtěl dát původně taky do sluneční clony, ale neměl jsem odvahu to rozkuchat. Hlavní problém ale je, kam a jak přidělat tu couvací kameru. Do plechu se mi vrtat nechtělo, do nárazníku taky moc ne (hlavně by se musel asi sundat kvůli vyvedení kabelu na napájení), takže jsem volil přidělání kamery do toho plastu, jak v něm je spínač otvírání pátých dveří a osvětlení spz. Ten má v sobě šrouby zapuštěné v plastu, které se při troše nešikovnosti podaří z toho plastu vytrhnout (pokud je někdo předtím hodně dotáhnul). Kamerku jsem přidělal a později při STK jsem byl vyhozen, takže musela dolů. Zatím jsem ji nepřidělal zpět. Jen ještě upozornění, je dobrý ke kamerce i k tomu displeji naletovat diodu kvůli ochraně přepólování, ty displeje jsou na to hodně citlivé.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

diky :-) a display si resil jak ne finale?
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

Špatně, nebo spíš nijak. Měl jsem ho schovaný v loketní opěrce a když to bylo potřeba, tak jsem ho vyndal ven, dost nepraktické to bylo, takže jsem to používal stejně minimálně. Ono jde totiž o to, jaký displej k tomu si koupíš. Ten co je na tom odkazu, tak obsahuje ten přijímač plus napájení z cigareťáku 12 V, ale displej je jen na 5 V, takže tohle by se muselo nacpat do sluneční clony se vším (nebo jen kablík a zbytek někde jinde). Pak jsou displeje (na eBay), které jedou rovnou na 12 V, ale pořád tam bude problém s tou tloušťkou si myslím, protože to bude displej, elektronika a přijímač signálu do clony. Někde jsem ale viděl displej, který byl schovaný v tom držáku na nápoje, při vysunutí se displej vyklopil do boku.
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

no prave mi prijde neprakticky mit ho tam jen tak, treba na ventilaci, nebo na skle pridelanej, to se na to muzu rovnou vyprdnout... promerit zdroj osvetleni u zrcatka kolik dava, pripadne ho usmernit na 5 voltu by asi nebyl problem, dostat display do clony by asi taky slo, ale nechci se do toho poustet jako prvni :-D nebo dokud nekde neschrastim clonu na ktery bych to moh vozkouset
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

ale napad s drzakem napoju neni spatnej, stejne ho nepouzivam bo jedenapullitrovka se tam nevejde :roll: 8) asi si o vikendu vlezu do auta, poradne pomerim vsechny mozny varianty a uvidim co z teho bude
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Mě se osvědčila poloha v levém dolním rohu zaklíněný mezi sloupek a palubovku, prakticky v rovině bočního zrcátka. Z venku je displej téměř neviditelný,displej má mini držáček který je přilepený na palubovku. Výhodou je že netřeba nic vyklápět,vytahovat apod. je v akci při každém couvání, parkování. Ideál by byla náhrada zpětného zrcátka,ale to aspoň u mne je +10tK :-(
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Já na couvání používám zrcáka a stačí mi to :-D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

to ja taky, i s pipakama, ale tohle me proste zaujalo cenovkou tak sem si rekl proc ne? :-)
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ja jsem s kamerou velmi spokojen :wink:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

ja bych byl spokojen s tvym radiem :-)
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

I ja jsem spokojen Karlos. A opravdu ta kamera je dobra vec, at uz resena pres radio nebo externi diplej
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

ale pres to radio je to prece jen pohodlnejsi, bohuzel kvalitni jsou drahy a bazarovejch moc neni
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

hudyss píše:I ja jsem spokojen Karlos. A opravdu ta kamera je dobra vec, at uz resena pres radio nebo externi diplej
a kolik to tvé rádio vyšlo ?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Odpovědět

Zpět na „Avensis“