Pravé koleno v Aurisu 2011 - jaké máte zkušenosti s posazem?

nová modelová řada - nástupce Corolly
cerbiatto
Člen Týmu

Pravé koleno v Aurisu 2011 - jaké máte zkušenosti s posazem?

Příspěvek od cerbiatto »

Jsem vysoký a chci AURISE. Absolvoval jsem sice zkušební jízdu, ale za těch cca 10 km člověk moc nepozná. Mám prostě koleno opřené o "tunel" a bojím se zda to nebude vadit na dlouhých cestách. Máte s tím někdo zkušenosti?
Měřím 190 cm.

Pokud jsem založil zbytečné fórum, omlouvám se.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

musim ti povedat ze vsetko je to o pocite. ak ti to raz vadi, tak ti to bude stale vadit. stredovy tunel je tam okrem ineho aj kvoli riadacej pake, kt. je zas presna, kratke drahy...
LN
Člen Týmu

Příspěvek od LN »

Ja mam 193 cm a musim rict ze s tim nemam problem. Naopak jsem byl prekvapeny kolik mam na nohy mista. V mnoha jinych autech kde stredovy tunel neni me spis do kolena tlaci hrana palubni desky. Jak uz ale rekl kolega v predchozim prispevku tohle si asi musi kazdy zvazit sam.
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Mám 188 cm a 97 kg. Auto som vyberal aj podľa toho ako sa v ňom sedí. Musím konštatovať, že nemám žiadny problém so sedačkou a aj miesta na nohy je dostatok a ak použiješ na dlhšie cesty tempomat je to úplná pohoda.
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Mám 190 a vybral jsem si Aurise, protože se do něj pohodlně vejdu. Nemám s tím rozhodně problém a povětšinou mám nohu opřenou o ten středový panel.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
cerbiatto
Člen Týmu

Poděkování

Příspěvek od cerbiatto »

Děkuji za rychlé reakce. O Aurisu je u nás doma rozhodnuto. Koleno mám při jízdě opřené, ale nepříjemné to není, jen řekněme nezvyklé. Souhlasím s tím, že v mnoha autech si mačkám nohy o hranu palubky resp. středového sloupku.
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Mám cca. 185 a cca. metrák, ale s kolenem mám stejný problém, spíše vlastně ještě větší - trochu oddělané koleno, tak jsem na to dost háklivý.
Ve Felicii to bylo utrpení.
V Corolle Verso se o tunel také opírám kolenem, ale tady mi to, což mne velmi příjemně překvapilo, nijak neomezuje a nevadí.
Auris mi přišel stejně velký.
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Jestli to je ještě aktuální, tak mám 193cm, 90kg, a v Aurisu se mi cestuje pohodlně.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
krumlov
Člen Týmu

Příspěvek od krumlov »

Já mám 190cm, 110 kg, po výměně sedačky / na záruku / je posaz výborný. Původní sedák povolil až po čase. Sedněte si do Octavie / jezdím služební / a poznáte rozdíl. Připadám si tam jak zajíc v brázdě. Pravá noha musí být na plynu skoro kolmo. Jo, jo sen mnoha českých rodin. Zlatá Toyota. Ješte k sedáku. Rozdíl poznáte až po výměně. Zkuste se posadit na místo spolujezdce. Tam není ten molitanový sendvič,jako u řidiče. Já ten molitan viděl vymontovaný, to někdo zas něco vymyslel.
Prodaný Auris 2010
Auris TS hybrid Executive
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Víte, asi to bude tím, že jsem přesedlal z blbějšího auta do lepšího. Ač jsem prdeláč, tak mi absolutně nedělá problémy vámi proklínaný sedák šoféra...
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Joshuaboy
Jen chvili vydrž a pak uvidíš. Mně docela pomohlo precizní seřízení sedadla řidiče.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
cerbiatto
Člen Týmu

Díky za rady

Příspěvek od cerbiatto »

Dnes zarezervována 1,33 v bílé barvě. Jízdně i výkonově pro naše použití úplně v pohodě.Klapne-li vše, bude už na příští víkend. Ještě jednou děkuji za rady a názory. 8)
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

194cm a sedi sa mi uplne v pohode (keby bolo startovanie na gombik tak je to este lepsie). podla mna dost zalezi aj od nastavenia sedacky. niekto je rad nalepeny na volante, niekto zas soferuje az zo zadneho sedadla :lol:
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
Milan.B
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.B »

Uz ste niekto vyzsi a tazsi skusali preliezat zo sedacky spolujazca?
Jedno rano som nasiel jedno BWM SUV zaparkovane cca 10cm od vodicovych dveri. Inac inak je vsetko v pohode okrem skripajucich plastov, ked sa o stredovy panel opiera noha v zakrutach. :-)
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
cerbiatto
Člen Týmu

Po 1300 km vím, že jsem se bál zbytečně

Příspěvek od cerbiatto »

Když jsem zakládal toto téma byla jediná moje obava o posaz. Po 14 dnech musím konstatovat, že lichá. V Aurisu se i mě ( 190 cm, 130 kg a tomu odpovídající pozadí - pro lingvisty pr..l) sedí více než pohodlně. První dva dny jsem měl pocit, že opravdu problém bude výstuha sedačky, ale dnes už ani toto necítím. Prostornost AURISu je opravdu v této třídě nadstandard. Také oceňuji, že si mohu opřít hlavu o opěrku a vidím ven ( nesmějte se mi, ale v mnoha vozech to při mé postavě nešlo) a oceňuji snadné nastupování díky výšce sedáku nad zemí ( samozřejmě i světlé výšce vozu). Shrnuto a podtrženo - AURIS je vhodný i pro Otesánky!!!
TOYOTA AURIS 1,33 TERRA COOL, 11/2011
Odpovědět

Zpět na „Auris“