Stránka 1 z 2

problém s 115kw s3ge - divný zvuk :(

Napsal: úte 16.08.2011, 22:07
od martin.matess
tak jsem dnes konečně dokončil přehození motoru z čeldy 5g do mé mr2 kde byl motor klepající na kice, konečně jsem to nahodil vše šlape supr, dotlakoval si olej atd, ale mám problém že po chvíli chodu se začal ozývat divný zvuk jakoby u řemenice na klice nebo ve vaně - nevím přesně na centimetry lokaci, a je to zvuk jakoby jste na vibrující plech dali 5 korunu, takový jako zrnění drnčení, cosi?? a jde to z vany asi teda nebo nevím, napadlo nmě že by bylo v prdeli olejový čerpadlo a bylo hlučný?? když jsem ale dělal rozvody tak hrk nemělo vše 5x zkontrolované :(


a další věc, mám tam dodělaný přez restrikci olejový chladič, mám ho daný na stojáka a nebyl sem si jist zapojením hadic, ale jedu sem píchl - tu co jde do vrchu chladiče na výstup který jde jakoby do filtru a druhou spodní sem píchl který de jakoby z filtru, nevím jde to zapojit nějak špatně??


vypadám za mrkev ale toto si nejsem jistý a hlavně ten hnusnej zvuk z motoru, zítra to kdyžtak nahraju a postnu sem :(

díky za rady, byla to fakt prcačka a doufám že to neveme rychlej konec,

protože jinak to šlape excelentně

Napsal: úte 16.08.2011, 22:14
od Pavo.B.
nejsi sam, ja slozil 4A a od rozvodu mi to taky divne huci , takze nevim, kladka, ze bych dal blbe remen nevim to snad ani nejde, pak jeste musim na serizeni ventilu, se mi zdaji hlucnejsi a treba se zamenily ty mrchy s podlozkama, vyfukovy se sacima kdyz to slo z brusu , samej broblem :roll:

Napsal: úte 16.08.2011, 22:19
od libor12
Zkus tu hlavní řemenici pořadně dotáhnout :wink:

Napsal: stř 17.08.2011, 06:12
od martin.matess
libor12 píše:Zkus tu hlavní řemenici pořadně dotáhnout :wink:

to že mrkáš očkem vypadá dobře zkusím to nějako, myslíš že tam je třeba volný ten plíšek co je za ozubeným kolečkem a vodí řemen??


ještě jsem nedodal že ten zvuk není furt ale chvílu co nastartuju ,řekněme minutu - dvě tak to nědělá a pak to začne.... ale čoveče řemenici jsem dorval ráčnou co to šlo a včera jsem aji ten šroub zkoušel a je dorvaný :(

myslíš že tam je stenjě mini vůle??

jina kvčera jsem ti volal skrz zapojení olejového chladiče, který hadice kam zapojit.


a včera mě takY napadlo jestli není možný že olejový čerpadlo nestíhá tlačit olej aji co toho chladiče?? protože ten je velký jako prase a hadice dlouhý a tlustý :(


jinak pavo to mne mrzí, jediný číém tě ukonejším že na 4a fakt rozvody blbě dát nejdou a , na 7a sem je teď dělal s lizzardem co odemě bral tu USA celicu a tam byly o zub skočený a auto bylo líný a teď to je supr... ale přeci jen proti 3sge sou to rozvody jsou složitější o něco ale já je mám komplet nový aji s tím hydronapínákem, a pumpou vodní :(

Napsal: stř 17.08.2011, 07:18
od libor12
no vidíš,pak rad když dostaneš polovinu informaci. :( to tedy nebude řemenice,to asi bude normálně klepat na ojnici nebo klice. Kam jsi dal ten olej chladič?

Napsal: stř 17.08.2011, 23:46
od MichalS
Možná to bude blbost ale napadlo mě:
Kdyby se ten olejový chladič dal někam výš než asi půlka výše bloku motoru tak bych do motoru nalil olej podle risky a jak bych nastartoval tak by mě čerpadlo nacpalo olej do chladiče a než by stekl zpět byla by vana bez oleje.

(zkrátka by se do motoru muselo nalít oleje více - ne podle risky - aby se vykompenzovalo množství co se nasaje do chladiče)

Zkusil bych chladič odmontovat a zapojit jako origo.

Napsal: pát 19.08.2011, 21:13
od martin.matess
tak zde dávám foto umístění chladiče, podotýkám jinam nejde dát, prtože tam prostě není místo :( tak nevím no... hold smůla, co je ale horší že jej budu muset odstranit, protože se mi dnes stalo že jsem nastartoval a jak to bylo steklé (olej ve vaně) tak mi nedomázly vačka až po někde 20 sekundách a to je peklo nebo snad po půl minutě :( to si myslím že je kulí tomu chladiči, že to tam žene olej dřív jak na vačky protože chladič je kravskej a hadice tlustý... :( a já nechci dokurvit motor, bude to prcačka ale dám ho ven, nebo má někdo jiný názor??


pikčr : Obrázek

Napsal: pát 19.08.2011, 21:39
od libor12
Jako ono je celkem nereálné aby ten olej stekl. Jde z koše do čerpadla z něj nejkratší cestou do filtru těch der zvenku co jsou přikryté gumou která tam působí jako zpětná klapka právě kvůli tomu aby olej nestekal dolů. Prostředkem filtru to jde dozadu k setrvačníku a odtamtud klikou dopředu kde je v bloku stoupaci kanál pro hlavu opět proteče celou vačkou než se dostane ten a zpět do vany. Na konci této cesty je čidlo tlaku oleje. Pokud Ti kontrolka zhasne je v systému dostatek oleje pro mazání motoru. Ty hadice ani umístění na to vliv nemá,jen tím chladičem prodloužís cestu oleji,nic víc. Ten motor pravděpodobně klepe. mazání motoru. Ty hadice ani umístění na to vliv nemá,jen tím chladičem prodloužís cestu oleji,nic víc. Ten motor pravděpodobně klepe.

Napsal: sob 20.08.2011, 05:30
od micron
možná offtopic, ale ještě sem neviděl tohle... teda takovej prcinkovej chladič na 3S-GE to jako má uchladit system? je nějakej podivně malej, ucmrndnutej nebo co :-), co to jeeee :shock: hadice má ale pěkný, to jo :lol:

Napsal: sob 20.08.2011, 06:23
od martin.matess
prej malejc chladič :D chladič dám pryč, nemám v něj důvěru, jinak sem nenapsal úplné info, motor opravdu neklepe, záhada byla ta že za klikovou řemenici mi při montáži motoru nějak spadl šroubek a ten se tam točil, rachtal poskakoval... a navíc jsem neměl dotaženou řemenici na klice, to byly ty divné zvuky z kterých se vyvozovaly ty nejhorší závěry, klepající motoy jsem už nějaké slyšel a tento jde luxusně, po dostranění šroubku a dotažení jak si libore říkal pořádnou pákou ,od té doby se celkem civilizovaný způsobem najelo asi 100km a úplně paráda, jen včera prostě to jakoby šustilo z hlavy, a to se mi nezdálo, podle mě musí být zakopaný pes v tom chladiči, kopnu ho ven a uvidím jak se to bude chovat, třeba sem jen paranoidní....

PS: microne ten chladič je kravskej!! :D

Napsal: sob 20.08.2011, 07:20
od gabko24
mozno sa ti zda byt maly, ale je na olej, nie na vodu :-)

Napsal: sob 20.08.2011, 11:54
od martin.matess
gabko24 píše:mozno sa ti zda byt maly, ale je na olej, nie na vodu :-)

:thumbsup:

Napsal: sob 20.08.2011, 20:47
od micron
je divnej :lol: takže to je na olej? jakto, že celica s tim samým motorem ho má úplně jinde- u svodů? a kde je teda normální vodní chladič? já ho neeevidim :lol:

Napsal: sob 20.08.2011, 20:48
od gabko24
MR2 to ma cele "domiesane" :-D

Napsal: ned 21.08.2011, 03:00
od micron
biscuit> já teda nevim, ale neni vidět, je koukám menší než u celicy... http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1992_T ... _1603.html , tak je tam někde ve tmě :-)

ale olejovej chladič vypadá stejně, jako u celicy... nějakej upgrade :lol:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1992_T ... _1503.html