Nastavení Gizzmo IBC

vše o tuningu na vozech Toyota
hasa
Navigátor

Nastavení Gizzmo IBC

Příspěvek od hasa »

Ahoj, prosím zkušenější o radu - potřeboval bych poradit s nastavením boost controlleru od Gizzma. Ano, mám manuál zde:

http://www.gizzmoelectronics.com/pdf/IB ... uction.pdf

a ano, mám i návod pro blbečky zde: http://www.lancerregister.com/showthread.php?t=231510

Je to na Celica GT4 ST205. Dle návodu chápu, jak navolit různé tlaky pod level 1-4, ale nerozumím té stupnici "GAIN" a "DUTY". V návodu se píše o stupnici 10-90 u DUTY, což jsou pravděpodobně procenta, ale netuším, v jaké stupnici/měřítku se pohybujeme.

Jinými slovy, chci se dostat do fáze, kdy mám na IBC nastaveny pod 1 max. tlak, který je někde těsně pod 1.1 bar (ten využívat výjimečně), pod 2 mít méně, třeba 0,95 bar, pod 3 0,9 a pod 4 0.85 na běžné ježdění. Zkoušel jsem různé nastavení, ale na takovéto hodnoty jsem se nedostal...

Chápu to ale tak, že pokud mi IBC ukázal "referenční tlak" řekněme 0,8b, měl bych nastavit duty na 35, abych se dostal na 1.08 (0,8x1,35=1,08)? Je to tak? Kolik pak GAIN? Pod 10? Nerad bych to přefoukl...

Nemáte někdo tento IBC, resp. nenastavoval to někdo?

Moc děkuju, případně rád se za někým šikovným z Prahy a okolí vydám osobně.

Háša
Land Rover Discovery II v8
Toyota Celica GT4 ST205
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

je to uplně jednoduche. Duty je v % čas aktivace solenoidu aby držel zavřenou WG. Tím zhruba nastavíš plnící tlak a gain je na doladení maximalního plnícího tlaku tak aby ti ecu neskocila do fuel cut. tedy chceš plnit 1bar tlak nastavis na 1.06bar
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
hasa
Navigátor

Příspěvek od hasa »

Děkuju Libore, doufal jsem, že ty bys mohl poradit...

Dokážeš ale poradit s konkrétním nastavením, je to zkrátka pokus omyl... jak říkám, když mám referenční tlak 0.8 bar a chci se dostat pod nastavením "1" na řekněme 1 bar, odpovídá duty 25%? Tj. 0.8 x 1.25 = 1? Nějaké doporočení ke Gainu? Nekdě jsem četl, že má být pod 10 a samozřejmě vždy nižsí než duty.

Když ho nastavím pro 1 bar na řekněme 6, pro nižší tlaky to bude takto:

1 - 1 bar - duty 25, gain 6
2 - 0,9 bar - duty 15, gain 5
3 - 0,8 bar - duty 5, gain 4

Může to být takto? Jde mi o to, zda v % čas aktivace solenoidu odpovídá reálným procentům viz výše...

Děkuju za odpověď...
Toyota Celica GT4 ST205
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

tak jak Ti napsali už i jinde. Ta procenta určují dobu ne konkrétní tlak. Prostě začni někde na 30% a gain nech 0. Zkus projet a uvidíš,pokud tlak nebude přidej 10%. Gain slouží k deaktivaci solenoidu před dosažením nastaveného tlaku,tak aby jsi nastaveny tlak nepřekročil. Docela by taky bylo dobré vědět na kolik bar je nastavena wg. Jinak se snaž na 1 a 2 nevyuživat plný tlak. To omezení které tam dala toyota na 0.4bar je kvůli převodovce a rozvodovce. Už 300hp ji dokáže rozlousknout jak ořech. :) jinak pokud nemáš fcd tak Ti stejně jednotka skočí při 0.95bar do fuel cut.
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

Se zvětšením duty zvětšíš i náběh turba. Nikdo Ti neřekne kolik máš nastavit, musíš obětovat pár nádrží a zkoušet tomu šlapat! Nejlíp někde na rovince. Já to měl jakžtakž odladěné do 4ky. Pouze dva režimy. 1,1B a 0,9B. Já na mém apexi můžu dát selflearning, je to jednodužší, cpu si nastaví duty sama dle otáček motoru ale musí být pod plným plynem.
K té převodovce, nevím jak u 6 gen. ale znám chlapíka, co pouštěl do 5 gen. na všechny kvalty 1,3Baru a nikdy mu neodešla. 15kola, keramická spojka a rozjezdy 100% plynu na dvojku :lol: ale neber to jako radu!
RX7 FD single GT35R, street port, RA super seals, cca 450 HP
RX8 stock 238 HP
RX8 RHD JDM 238 HP, in progress
Celica ST185, CP, EAGLE, now in progress, cca 0 HP
A6 Allroad stock 180 HP
Bravo 1.4 electric windows, cca 40 HP
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

to co vydržela Jámova celica žádná jiná už nezopakuje. :)
hasa
Navigátor

Příspěvek od hasa »

Děkuju kluci, o to mi v podstatě šlo - zda je to zkrátka o tom si s tím hrát a pomalinku duty zvyšovat a hledat optimum, nebo je nějaký obecně daný poměr, případně někdo z majitelů GT4 si s tím už někdy hrál a má vyzkoušené, jaké hodnoty fungují.

Jinak FCD v autě je, přes jeden bar už jsme pouštěli bez problémů...

Auto je import z Japonska, tak nevím, zda nemá oproti UK verzi další speciality, zatím se s ním terpve seznamuju a trochu mě brzdí nedostatek času...

Novinkou je pro mě také instalace vstřikování methanolu (samozřejmě ve správném poměru s destilkou) do sání, to mi přišlo jako velká divočina :D , ale asi to vážně funguje :D

Ještě jednou díky za rady a váš čas...
Toyota Celica GT4 ST205
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

to vstrekovanie mam aj ja :-)4 bodove na atmosfere :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
hasa
Navigátor

Příspěvek od hasa »

No a zkušenosti, spokojenost? :D
Toyota Celica GT4 ST205
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

zatial som lenivy si to poriadne dokoncit,... teda potrebujem nico, co mi to bude pustat len ked mi otvori kratsie sanie na tych 5500ot/min do 7200ot/min... teraz to mam tak, ze si to manualne spustim a strieka to... rozdiel badat(ale nitro to nieje) :-D a ty? pri turbe to musi byt ine kafe :-D

ps: skusal som to nastavovat podtlakovym spinacom cez solenoid, no to mi nejako nefunguje...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
hasa
Navigátor

Příspěvek od hasa »

no jak rikam, já zatím neměl čas to zkoumat, ale ladila to nějaká snad profi :D (jj, to známe :D ) firma z UK, tak předpokládám, že to bude fungovat :D

Dle slov minulého majitele to má stříkat když tlačím nad 0,95 bar tuším, což já osobně zatím nedělal, páč pořád nemám boost pořádně naladěný...zatím jsem jezdil na 0,85 celou dobu...

Takže moje zkušenost zatím nulová, kromě obřího kanystru methanolu v garáži :D
Toyota Celica GT4 ST205
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Je to určené jak u atmo tak u turbo k potlačení detonací,ecu pak neutne předstih,metanol to už je takový bonus v podobě využití zbyleho kyslíku. Ja tam tím ted občas davkuji svuj boost juice :twisted: samozřejme to bude mit svoji funkci i při provozu na nitro.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ty jo chlapi, ikdyz jsem fanda motoru a aut vseobecne, tak ted absolutne nechapu o cem je rec...

Vy strikate k benzinu v urcitych otackach methanol a dela to elektronika na zaklade otacek motoru, pokud je to povoleno?
Netusil jsem, ze v Celice 5g jdou na tom relativne starem motoru delat takove kouzla...muzete laicky popsat o co tady go? :-)))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

Jardu jsem nemyslel. I když on jí dal zahulit asi nejvíc. Měl jsem na mysli jednu, která jezdila a bude snad znovu jezdit rally.
Chtěl bych se svést v té st205 jpn, měla by mít jiné mapy v ecu než EU, ostřejší. Zkoušel sji už E85?
Naposledy upravil(a) Mattyno dne sob 20.08.2011, 07:11, celkem upraveno 1 x.
RX7 FD single GT35R, street port, RA super seals, cca 450 HP
RX8 stock 238 HP
RX8 RHD JDM 238 HP, in progress
Celica ST185, CP, EAGLE, now in progress, cca 0 HP
A6 Allroad stock 180 HP
Bravo 1.4 electric windows, cca 40 HP
hasa
Navigátor

Příspěvek od hasa »

Mattyno - svezení není problém, jsem z Prahy, i když mometálně jsem na tom blbě s časem...

Auto mám asi 14 dní (jako mazla na víkendy), najezdil jsem pár km, zatím se jen seznamuju, nemám tušení, co to auto doopravdy dovede...

Na experimenty s E85 je ještě čas... :D
Toyota Celica GT4 ST205
Odpovědět

Zpět na „Tuning“