Stránka 1 z 1

Celica 7g-flek pod levým prahem.

Napsal: úte 12.07.2011, 08:19
od Sutech
Včera večer jsem objevil pod levým prahem,v místě,kde se nasazuje hever mastný flek :!:

Mastnota byla i ze spodu mezi prahem a plastovým krytem,tak jsem oddělal podběh a odtáhl kryt prahu a samozřejmě nic neobjevil,zběžným pohledem pod auto taky není nic vidět :( Vše jsem otřel,odmastil a dnes ráno opět mastný flek,omakem jsem zjistil světle žlutou tekutinu.Odpoledne musím kárku zvednout a snad uvidím co by to mohlo být :?: :!:

Napadlo mně,že by brzdová kapalina :?:

Napsal: úte 12.07.2011, 08:44
od Kenne
me jeste napada, ac je to malo pravdepodobne, ze by to mohla byt srajda kterou se strikaji dutiny pro ochranu pred korozi + nastrik gumo-srajdou.. jak jsou tedkom vysoke venkovni teploty, tak to mohlo vytect, coz je normalni, kdyz se tam toho namrska co se vejde :D

Napsal: úte 12.07.2011, 09:46
od Sutech
Kéž by to bylo něco takového :!: :!:

Napsal: stř 13.07.2011, 03:03
od Ditri
cus - je to na beton nastrik dutin.

Napsal: stř 13.07.2011, 06:48
od Sutech
Jelikož jsem včera přifrčel domů pozdě,tak už na zvednutí a demontáž krytů prahů už nedošlo,ale..

Stejný flek se objevil na levé straně i vzadu,tudíž vpředu od lemu blatníku je cca 10cm mastný flek na prahu,to samé vzadu 10cm od lemu blatníku.

Motorový,prostor,převodovka,ramena,kotouče,zkrátka vše je absolutně suché,na podvozku také žádná mastnota,vedení brzdovky k zadním kolům neporušeno :!:

Konzistence a zápach toho co z toho vytéká,neodpovídá,ani brzdovce,ani motorovému oleji,ani převodovému oleji..nejvíc ze všeho to připomíná stolní olej na smažení :stupid:

Nejdřív mě napadlo,jestli jsem o víkendu,při svém brzkoranním výletu,kdy jsem Celdu fakt nešetřil,něco nedojebal?!

Ale,jelikož úbytek oleje a brzdovky je 0 tak,asi nee..

Pak jsem přemýšlel,jestli jsem neprojel nějakým sajrajtem,který mi od kola stříkl do prahu,ale vzadu?!

Další možnost je ta,že Celda stojí pod pergolou a z levé strany na ni celý den pere slunce,to by potom vypadalo na to,že z toho fakt teče nějaký resistin,nebo co?!

Anebo...a to berte s nadhledem,se Celda prostě brání,protože jsem chtěl v brzké době dávat nové kryty prahů :roll:

Napsal: pát 15.07.2011, 21:51
od zejdy
No to jsem zvědav, na co přijdeš. Že by vytékal nástřik dutin, to jsem ještě neslyšel, ale je možné, že tam někdo "cosi" napral v nadstandardním množství.
Jinak prahy jsou průchodné od předu dozadu, takže pokud bys něco "nabral" od předního kola, klidně to může vytékat vzadu, pokud jsou ucpané střední výtokové kanálky. To bývá právě při nadměrném vystříkáná dutin a následném neuvolnění techto průchodů. Ale to bys musel mít někde vpředu v prahu díru!
Spíš bych vsadil, že to "něco" jsi nabral někde cestou mezi plast a práh. Pokud neubývají provozní kapaliny, nech to, ať se to opraví samo.......

Napsal: pát 15.07.2011, 22:43
od micron
zejdy: "něco nabral", jak píšeš.... mi před chvílí přišla fotka, co nabral brácha po cestě ze šumavy :lol: mi psal, že cejtil jak se pálí maso... tak myslel, že to byly spálený mouchy a dneska na to přišel :lol: grilovanej pták... když ho sundaval, prej byl "hotovej" křuplo mu křidýlko a upadla mu nožička :-)
Obrázek

Napsal: pon 18.07.2011, 21:41
od Sutech
Micron: takže Birdgrillwagoon :-))

Zejdy:taky doufám,že se to opraví samo,neboť je to za hranicí mého chápání :-))

PS:Všem díky za rady/rajdy/ obzvláště za jednu soukromou,že mám na tom co vytéká z prahu usmažit řízky a vzít je do Polska :-)))