Odskok zadních kol Toyota Auris 2010
Odskok zadních kol Toyota Auris 2010
Dobrý den, chtěla jsem se informovat, jestli máte někdo zkušenost s odskokem zadních kol v zatáčkách? Auto Auris mám teprve měsíc, jsem s ním velice spokojená, jen mě překvapil velký odskok kol v zatáčkách. Zdá se mi to docela nebezpečné, když nesedí na silnici pevně a odskakuje. Možná je to i tím, že v autě jezdím vždycky sama a nic v zadu nevezu, ale i tak předpokládám, že by mělo v zatáčkách pevně držet. Mám ještě další problém, když jedu pomalu a přeřazuji, jde hodně slyšet pod motorem spojka (dlouhé cvakání). Nevím jak to lépe popsat u předchozích aut jsem nikdy řazení neslyšela. Tak pokud někdo máte zkušenost, budu Vám velice vděčná za pomoc.
Děkuji.
Monika
Děkuji.
Monika
Co se tyce odskakovani zadnich kol, tak ja u sebe nepozoruji nic nadstandardniho. Mozna je to taky tim ze nejezdim zrovna na doraz. Docela by me zajimalo jakym stylem ty zatacky projizdis:) Nekde jsem ale o tomhle problemu cetl. Udajne je to dano podvozkem, kdy zadni naprava neni resena zrovna moderne. Razeni slysim taky, ale jenom kdyz mam otevrene okno a jedu pomalu. Treba v podzemnich garazich se to ozyva hodne.
přiznám se, že nejezdím v zatáčkách nejpomaleji asi 70 – 80, ale právě proto jsem myslela, že bude dobře držet a nic neucítím, bohužel je to dost nebezpečné a nevím co budu dělat pak v zimě. Třeba by mi pomohlo zatížit kufr něčím okolo 50 Kg. (pitel cementu
ale to asi není řešení. Ten hluk od spojky slyším když mám zavřené okno, je to dost hlasité a nepřirozené, v pondělí zajedu do servisu a uvidím co mi řeknou. Když jsem auto koupila cca měsíc: 1,6 - Luna, r.v. 5/2010, nevšimla jsem si že má dolní ochranný plast pod motorem rozbitý a tak při nerovnostech ho škrábu o silnici
. Musím ho vyměnit, nebo stačí, když ho nechám odstranit???
Děkuji.

Děkuji.
-
- Navigátor
cau. Tých 80 je ešte OK ak je dobrá, rovná cesta. Akonáhle je rozbitá, samá diera, tak odskakuje. Je to tým, že auris má tuhú, resp. polotuhú (jednoduchú) zadnú nápravu, a je nastavený na tvrdšie. (ak chceš jazdiť rýchlejšie v zákrutách treba iné auto.)
Pri tom radení je ten zvuk vtedy keď púšťaš spojku? Ak hej skus ju pustiť pomalšie.
-už sa tu o tom kdesi písalo.
Plast skus reklamovať, len nehovor že jazdíš po nerovnostiach.
Pri tom radení je ten zvuk vtedy keď púšťaš spojku? Ak hej skus ju pustiť pomalšie.

Plast skus reklamovať, len nehovor že jazdíš po nerovnostiach.

Auris, 1,6 5MT
No jezdím po středočeském kraji a ty silnice jsou převážně s dírami
tak asi proto mi to odskakuje a na to není nějaké řešení, kromě zatížení kufru? Spojku pouštím pomalu, ale i tak je ten zvuk děsný a otravný. Je to škoda, protože jinak je auto úžasné, pěkné, tiché
. S tím plastem jsem zvědavá, určitě mi to vymění, ale za poplatek a já nemám vůbec představu kolik něco takového může stát...

-
- Člen Týmu
To Nysmo: to odskakovanie zadnej napravy je urcite nekvalitnou cestou. skusal som okruh v Brne a tam to bolo v podstate bez problemov
nesiel som sice uplne nadoraz lebo zo zaciatku bolo mokro ale myslim ze som isiel dost sportovo
na beznych cestach s nerovnostami sa mi to stava tiez ze zadok odskakuje.

Toyota šla asi v nižší střední třídě bohužel opačnou cestou než konkurence. Zatímco Golf a z něj odvozené zahraniční mutace (třeba Octavia) měl až donedávna primitivní zadní nápravu se zkrutnou příčkou a kvalitní nápravu má až asi od roku 2000, Corolla již od r. 1987 (generace E9) používala víceprvkové zavěšení. Bohužel, po r. 2000 (konkrétně u generace E12) začala montovat onu primitivní zkrutnou nápravu. No a Auris na Corollu přímo navazuje.
Nevím, jestli neexistují nějaké sportovnější varianty s úplně jiným podvozkem, ale v základu to asi není nic moc.
Jinak jestli auto není nové, zkontroloval bych zadní tlumiče. Ty mají velký vliv na ono odskakování.
Nevím, jestli neexistují nějaké sportovnější varianty s úplně jiným podvozkem, ale v základu to asi není nic moc.
Jinak jestli auto není nové, zkontroloval bych zadní tlumiče. Ty mají velký vliv na ono odskakování.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
ano je to verze, ktera ma dvouprvkove lichobeznikove zaveseni zadni napravy...ve svete je to jako Auris SR, u nas se normalne prodaval jako nejvyssi vybava s 2,2D-4D, stal okolo 700tis na 17tkach.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

5-Türer 2.2 D-CAT 6-Gang Schaltgetriebe D-CAT 27.000,00€
V německu ho prodávají stále. U nás už v nabídce není. Neb za ty peníze to nikdo nekoupil. Ono za ty peníze je vybavený avensis a kdo chce sporťák, tak si koupí např Hondu Type-R.
Dá se koupit v německu ojetý Auris s tímto motorem. Kamarád si to dotáhnul, je to raketa a pocit z jízdy je úplně jiný.
V německu ho prodávají stále. U nás už v nabídce není. Neb za ty peníze to nikdo nekoupil. Ono za ty peníze je vybavený avensis a kdo chce sporťák, tak si koupí např Hondu Type-R.
Dá se koupit v německu ojetý Auris s tímto motorem. Kamarád si to dotáhnul, je to raketa a pocit z jízdy je úplně jiný.
hluk a plast
Tak jsem dnes byla v servise: na ten hluk co vychází od spojky mi bylo řečeno, že je to běžné a že se s tím nedá nic dělat, i když to semnou projížděli a též ten zvuk slyšeli. Tak mě to moc nepotěšilo, protože mi to dost vadí. A ten rozbitý plast pod motorem bude nový stát cca 6.000,- ale zatím mi ho opravili (sešroubovali) tak zatím mohu jezdit dál
. Bohužel na ten odskok zadních kol jsem se úplně zapomněla zeptat, ale asi to bude tou nerovností silnic.