Odskok zadních kol Toyota Auris 2010

nová modelová řada - nástupce Corolly
Nysmo
Člen Týmu

Odskok zadních kol Toyota Auris 2010

Příspěvek od Nysmo »

Dobrý den, chtěla jsem se informovat, jestli máte někdo zkušenost s odskokem zadních kol v zatáčkách? Auto Auris mám teprve měsíc, jsem s ním velice spokojená, jen mě překvapil velký odskok kol v zatáčkách. Zdá se mi to docela nebezpečné, když nesedí na silnici pevně a odskakuje. Možná je to i tím, že v autě jezdím vždycky sama a nic v zadu nevezu, ale i tak předpokládám, že by mělo v zatáčkách pevně držet. Mám ještě další problém, když jedu pomalu a přeřazuji, jde hodně slyšet pod motorem spojka (dlouhé cvakání). Nevím jak to lépe popsat u předchozích aut jsem nikdy řazení neslyšela. Tak pokud někdo máte zkušenost, budu Vám velice vděčná za pomoc.

Děkuji.

Monika
LN
Člen Týmu

Příspěvek od LN »

Co se tyce odskakovani zadnich kol, tak ja u sebe nepozoruji nic nadstandardniho. Mozna je to taky tim ze nejezdim zrovna na doraz. Docela by me zajimalo jakym stylem ty zatacky projizdis:) Nekde jsem ale o tomhle problemu cetl. Udajne je to dano podvozkem, kdy zadni naprava neni resena zrovna moderne. Razeni slysim taky, ale jenom kdyz mam otevrene okno a jedu pomalu. Treba v podzemnich garazich se to ozyva hodne.
Nysmo
Člen Týmu

Příspěvek od Nysmo »

přiznám se, že nejezdím v zatáčkách nejpomaleji asi 70 – 80, ale právě proto jsem myslela, že bude dobře držet a nic neucítím, bohužel je to dost nebezpečné a nevím co budu dělat pak v zimě. Třeba by mi pomohlo zatížit kufr něčím okolo 50 Kg. (pitel cementu :) ale to asi není řešení. Ten hluk od spojky slyším když mám zavřené okno, je to dost hlasité a nepřirozené, v pondělí zajedu do servisu a uvidím co mi řeknou. Když jsem auto koupila cca měsíc: 1,6 - Luna, r.v. 5/2010, nevšimla jsem si že má dolní ochranný plast pod motorem rozbitý a tak při nerovnostech ho škrábu o silnici :(. Musím ho vyměnit, nebo stačí, když ho nechám odstranit???

Děkuji.
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

cau. Tých 80 je ešte OK ak je dobrá, rovná cesta. Akonáhle je rozbitá, samá diera, tak odskakuje. Je to tým, že auris má tuhú, resp. polotuhú (jednoduchú) zadnú nápravu, a je nastavený na tvrdšie. (ak chceš jazdiť rýchlejšie v zákrutách treba iné auto.)
Pri tom radení je ten zvuk vtedy keď púšťaš spojku? Ak hej skus ju pustiť pomalšie. :) -už sa tu o tom kdesi písalo.
Plast skus reklamovať, len nehovor že jazdíš po nerovnostiach. :)
Auris, 1,6 5MT
Nysmo
Člen Týmu

Příspěvek od Nysmo »

No jezdím po středočeském kraji a ty silnice jsou převážně s dírami :( tak asi proto mi to odskakuje a na to není nějaké řešení, kromě zatížení kufru? Spojku pouštím pomalu, ale i tak je ten zvuk děsný a otravný. Je to škoda, protože jinak je auto úžasné, pěkné, tiché :). S tím plastem jsem zvědavá, určitě mi to vymění, ale za poplatek a já nemám vůbec představu kolik něco takového může stát...
Dalibor Večeřa
Člen Týmu

Příspěvek od Dalibor Večeřa »

Nemúže být na vině toho odskakování zadních kol jejich vyšší nahuštění?
Matkou veškerého technického pokroku byla odjakživa lenost. Práce šlechtí asi tolik, jako pravda vítězí.
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

To Nysmo: to odskakovanie zadnej napravy je urcite nekvalitnou cestou. skusal som okruh v Brne a tam to bolo v podstate bez problemov :twisted: nesiel som sice uplne nadoraz lebo zo zaciatku bolo mokro ale myslim ze som isiel dost sportovo 8) na beznych cestach s nerovnostami sa mi to stava tiez ze zadok odskakuje.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Toyota šla asi v nižší střední třídě bohužel opačnou cestou než konkurence. Zatímco Golf a z něj odvozené zahraniční mutace (třeba Octavia) měl až donedávna primitivní zadní nápravu se zkrutnou příčkou a kvalitní nápravu má až asi od roku 2000, Corolla již od r. 1987 (generace E9) používala víceprvkové zavěšení. Bohužel, po r. 2000 (konkrétně u generace E12) začala montovat onu primitivní zkrutnou nápravu. No a Auris na Corollu přímo navazuje.
Nevím, jestli neexistují nějaké sportovnější varianty s úplně jiným podvozkem, ale v základu to asi není nic moc.

Jinak jestli auto není nové, zkontroloval bych zadní tlumiče. Ty mají velký vliv na ono odskakování.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

ano existuji 180k 2.2D
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

Ono to odskakuje, ale tehdy, pokud projíždíš zatáčku hodně rychle a je tam nerovnost. Co budeš dělat v zimě? Co jezdit pomaleji?
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Luke_Luke píše:ano existuji 180k 2.2D
Mohl bys upřesnit? Jestli jen ten jeden, co přesně to má a tak.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

ano je to verze, ktera ma dvouprvkove lichobeznikove zaveseni zadni napravy...ve svete je to jako Auris SR, u nas se normalne prodaval jako nejvyssi vybava s 2,2D-4D, stal okolo 700tis na 17tkach.
Obrázek
johny2000
Manager Týmu

Příspěvek od johny2000 »

5-Türer 2.2 D-CAT 6-Gang Schaltgetriebe D-CAT 27.000,00€

V německu ho prodávají stále. U nás už v nabídce není. Neb za ty peníze to nikdo nekoupil. Ono za ty peníze je vybavený avensis a kdo chce sporťák, tak si koupí např Hondu Type-R.

Dá se koupit v německu ojetý Auris s tímto motorem. Kamarád si to dotáhnul, je to raketa a pocit z jízdy je úplně jiný.
Obrázek

Verso 1.8 Active
EX: auris 1,6 Dual VVTI Man
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Honda Type-R ta nova neni nic moc...ten atmosfericky motor se hodne trapi do 5tis, pak to zacne jet...stary type-r je pecka.

Avensis je auto uplne nekde jinde a pro jine lidi.
Obrázek
Nysmo
Člen Týmu

hluk a plast

Příspěvek od Nysmo »

Tak jsem dnes byla v servise: na ten hluk co vychází od spojky mi bylo řečeno, že je to běžné a že se s tím nedá nic dělat, i když to semnou projížděli a též ten zvuk slyšeli. Tak mě to moc nepotěšilo, protože mi to dost vadí. A ten rozbitý plast pod motorem bude nový stát cca 6.000,- ale zatím mi ho opravili (sešroubovali) tak zatím mohu jezdit dál :). Bohužel na ten odskok zadních kol jsem se úplně zapomněla zeptat, ale asi to bude tou nerovností silnic.
Odpovědět

Zpět na „Auris“