Stránka 1 z 2

Plyn az na podlahu...?

Napsal: pon 23.05.2011, 23:12
od stefancelicaT20
Davate Celice plny plyn na podlahu, ked chcete rychlo akcelerovat? Napriklad idete 60km-hod zaradeny 2 prev. st. alebo 100km-hod a mate zaradeny 3prev. st. a chcete cim rychlejsie akcelerovat stlacite plyn az na podlahu, alebo plynule pridavate podla tahu motora?

Napsal: pon 23.05.2011, 23:12
od TomasGT20
Ja davam teda plny az na podlahu kdyz mam 60 na dvojku. Davam plny porad a kdyby to slo tak plny prorvu i pres podlahu :)

posledni moznost je uplne pro me

Napsal: pon 23.05.2011, 23:17
od stefancelicaT20
Ja ci jazdim sem tam sprinty ci ostru jazdy na podlahu nikdy ak mi niekto vysvetli ze je to ok a budem mat lepsiu akceleraciu zacnem to robit :)

Napsal: pon 23.05.2011, 23:19
od TomasGT20
Ja jsem to popravde nikdy nejak netestoval, davam to pro ten pocit:) jestli je to lepsi pozvolna tak to taky budu delat :)

Napsal: úte 24.05.2011, 14:28
od jaroo021
dobra tema tiez by ma to zaujimalo.. :D
ked to das na podlahu tak mas uplne otvorene klapku/y a tym padom dokaze motor nasat viac vzduchu a ecu by ti malo dat viac "stavy" ale to je iba moj laicky nazor...ja osobne davam castejsie pozvolna..pockame si na odpovede "machrov" co sa do toho vyznaju.. :D

Napsal: úte 24.05.2011, 15:04
od aczasa
Toto téma má pouze 4 možná řešení. A všechna jsou správná. :-) 1 a 2 - ideálně fungující a nastavený motor a 3 a 4 motor s nějakou "mouchou". 1 je pro mechanické ovládání plynového pedálu, 2 pro elektronické a potažmo 3 a 4 také tak.
Body 2 a 4 jsou naprosto řízené elektronickou jednotkou motoru a snímače plynového pedálu, takže sešlápnutí na zem je pouze příkaz pro motor - jeď co to dá - tedy nejlepší volba pro maximální zrychlení. Jediným problémem může být zpětná odezva motoru při bodu 4.
Body 1 a 3 jsou trochu horší. .-))) tam je to v podstatě opravdu maximální otevření škrtící klapky a maximální přísun paliva a vzduchu k motoru. Jenže tady je těch ale i u ideálně nastaveného motoru více a u "mouchovatého" je toto skoro nepoužitelné, protože se může klidně i uchlastat...... Takže pro plynová lanka spíše postupně přidat plyn - natřikrát (maximální otevření klapky je již při 80ti procentním stlačení plynu).

Napsal: stř 25.05.2011, 13:22
od gramo
Když mám dost klidu to sledovat, přidávám postupně, ale třeba při předjíždění mívám asi plyn na podlaze nebo hodně blízko -- to už raději věnuju víc pozornosti provozu a reakci motoru na plyn už nestíhám tak hlídat.

Napsal: stř 25.05.2011, 20:44
od vendys
Celkem jednoduchá odpověď u auta s plynovým lankem a elektronickým vstřikováním ECU tuto situaci rozpozná a dává víc paliva (měly to i Fordy Escort do r.1990). Na lepší akceleraci je prostě lepší trochu bohatší směs. V případě Celicy 6. gen (nevím jak ostatní generace) je tam dokonce bazmek, který zvýší tlak paliva na základě poklesu podtlaku za škrtící klapkou při jejím otevření. V nejbližší době se chystám projet auto s osciloskopem na píchnutým na lambda sondu, tak se schválně kouknu co ta na plný plyn bude říkat o bohatosti.
Takže rozhodně s tím konstruktéři počítají, já šlapu až na podlahu, když chci rychle.

Napsal: stř 25.05.2011, 22:26
od stenky
ja malokedy stlacim plyn az na podlahu. regulujem to vsecko podla tahu motora aky potrbujem a malokedy je to az tam pri podlahe :)

ale hlavny dovod je to ze ked dupnem az na podlahu, predstavim si vir v nadrzi, v tu ranu ma kopne penazenka vo vacku a plyn pomaly podvedome pustim :D

Napsal: stř 25.05.2011, 23:05
od kandry
Berete to všechno jenom u atmosférických motorů,kde je výkon k dispozici okamžitě při sešlápnutí na podlahu,ale co dělá turbomotor při sešlápnutí pedálu na podlahu? výrazně se zvýší množství výfukových plynů a motor musí jet po dobu než se roztočí turbína na bohatou směs,takže max.výkon s toho tímto způsobem nevydolujeme,alespoń do té doby než začne turbo tlačit svoje.Takže si myslím že u turba raději přidávat postupně.To jest můj názor :-)

Napsal: čtv 26.05.2011, 00:02
od ja_ma
rozhodne plny, jak u turba, tak atmo.. na to je tam ECU aby se s tim poprala...

Napsal: pát 27.05.2011, 10:08
od Mattyno
já při rozjezdu u turbíny na jedničku a dvojku cca 70% a 3,4,5 plný :!:
při předjíždění apod. od 3,5 tis plný, to jde na budíku vidět, jak ECU zalije motor palivem...

v bravu pořád plný :roll:

Napsal: sob 28.05.2011, 05:51
od micron
A HELEMESE.... jama žije.... :lol: ale eagle nějak nežije moc naforu.... škoda škoda favorit 8) jen tak vyzvídá.... ale nezapojí se.... jen by rád využil.... ne mě :-) mě by využila jen tak pořádná samice a pak bych po ní chtěl ONE MILLION DOLLAR přesně jako ten blbstein... :lol: Dr. evil one million.... to je cena :lol: doktor zloun ví přesně za kolik se bude chtít za pár podělaných let nechat vojebat :-)

Mnooo takže buďto nechce bejt vůbec ale vůbec spojován s jamou, a nebo Dr zloun... šmíráček 8) měl by se zapojit.... víme o něm, a nemůže jakkoliv expandovat mimo republiku.... je zaznamenán :lol: jeho celica je pod nepřetržité kontrole 24h.... musí říct co je zač... :lol: a co má za lubem? come on.... proč se jen skrejvá? já to mam sice taky rád.... ale já se znám se svým autem.... copak má za lubem majitel jamovy celicy? tajné :-) ? My tu chcem vidět že se jí daří....

Napsal: sob 28.05.2011, 06:28
od micron
koukám že sem mega offtopic.... ani nevim jak to... no návrat z pařby.... každopádně "the eagle"... nepochopil system jak funguje.... ale třeba překvapí a bude na srazu CZ bez policejního dozoru... zavřel si auto jen sám pro sebe... ale tohle auto mělo rádo že se ukáže čas od času.... tohle se mu nelíbí.... 8) a to myslim fakt vážně... ja_ma ukázal jak se o ní staral.... fotil atd... a teď govno máme.... open your soul, open your eyes! to auto má historiii... tak kurva pokračuj.... a dáme pivko.... jinak je to ztráta pro komunitu....

Napsal: sob 28.05.2011, 09:50
od Keeek
Kdo nedává plyn na podlahu nepoužívá všechny koně.A koně chtějí běhat :D