Stránka 1 z 3

Prahy 5.gen

Napsal: stř 30.03.2011, 16:02
od Kneza
Tak jsem se odvazil a asi jako prvni tady objednal lemy prahu na Celicku.
Lze je koupit zde:
http://www.autodoplnkyrall.cz/lem-prahu ... /d-103980/
nebo zde:
http://www.superdily.cz/zbozi/35152/lem ... -89-93.htm

Ja zvolil Rall, kde jsou levnejsi - jednani skvele, da se rici, ze za nekolik dni bylo vse doruceno prepravni spolecnosti INTIME.

Jsou dlouhe presne 170cm, takze je tam rezerva pro odriznuti toho, co maji na koncich a pro spasovani.

Celkem s postovnym to stalo 2631,-

Vice viz fotky - http://img812.imageshack.us/g/p1490553.jpg/

Uvidime, jak pujdou na auto dat :-)

Napsal: stř 30.03.2011, 21:46
od micron
dobrej vodvaz 8) tohle je parádní komponenta, nejparádnější... jediný problematický místo pááápáááá :lol: to vyřezávání z aut už by nešlo do nekonečna. fakt super.
Já sem měnil jen na pravý straně, ten byl děravej, ale měl jsem štěstí na dobrej materiál- vrak. Levej je původní a zatim okej. Doporučuju každopádně potáhnout pak celej práh takovým gumovo/asfaltovým povrchem- prodává se to ve spreji a odpuzuje to vodu, už to mam na autě pár let a vypadá to, že je to fakt funkční.

Kneza> ještě bych si dal fotkuuu přiloženej na původnímu prahu, abych si představil těch 170cm. :bigups: takovejhle materiálek klempíř až uvidí, bude štěstím bez sebe... to se pak pracuje jináááč 8) za litřík ejjj :lol:

Napsal: čtv 31.03.2011, 00:02
od Kneza
micron: pokusim se :-) na dilnu pujde cca pristi stredu :)

Napsal: čtv 31.03.2011, 06:59
od micron
supr... tyhle fotofokumentace jsou nej... taky jsem je dělal, ale už jsou jaksi vymazány 8) ale mam je na hdd... secured :lol: klempíř byl nadšenej kdysi jak... to sem musel měnit celej pravej bok s prahem, ale přímo práh neexistoval, to až teď... tohle je fakt sexy material... mega sexy za ty penízky... šikovný poláci už je to nasralo, dobrá práce! mega dobrá 5G trpěj jen na prazích.... lova lova you!!!! bastards :lol: 6g ale co sem viděl tak zařčínaj taky... ale pomoc neni.... pomozte i 6G poláci!!!!!! 6g budou potřebovat taky prahy...resp potřebujou polcar nebo že by po tsunami byly levnější prahy ? no tomu nevěřim... am sorry yapan

Napsal: čtv 31.03.2011, 19:37
od Petr
přesně tohle potřebuji jsem rád že se to dá sehnat díík

Napsal: pát 17.06.2011, 18:55
od Pavo.B.
nějaké info ? Kneza na nás zapoměl a moje druhá "drahá" má taky načatý prahy

Napsal: sob 18.06.2011, 02:29
od micron
biscuit> si pil, ne :lol: jaký fotky hotový práce? já žádný nevidim. čekáme.... zajímá nejen-mě... jestli to sedí, komplikace, co na to klempíř... kolik je tam materiálu "navíc" a jestli je to kvalitka.... to ukáže až čas... ale

Dneska jsem nechával vystříkat podvozek "hovnem" jak tomu řikaj mechanici :-) + gumoasfaltem... provizorně... všim jsem si dirky-ďoury v podlaze za řidičem... zvláštní, zrovna tam bych to nečekal... tak se to vzalo komplet, a před zimou pude novej plech za řidičem....trapnej pokus jak mi sežrat rzí celicu... govno! na to!... zajímavý že jen na jednom místě, tam co nikdo nikdy nesedí :lol: pak už jen trubky od nádrže, to zná PavoB... ty sou hustý jako...velice hustý :-) ale na ty přijde řada až budou propouštět :lol:
prahy zatim okej, třeba příští rok...

Napsal: ned 19.06.2011, 03:24
od micron
a ještě jeden dotaz... nejsou ty prahy čistě jasna z hliníku? :sigh: Sem tak přemejšlel usilovně na baru a proč vlastně nejsou, nebyly ty prahy a vlastně celá podlaha v celice jen z hliníku...? stejnýho jako jsou plechovky od piva... to by nerezlo ani omylem :lol: no gumo asfalt pomáhá asi hodně, na to, že je auto nonstop venku a jen jedna díra v podlaze... ale přecejen proč nepoužili- nepoužívaj hliník?

A kde se vzala ta myšlenka na hliník? no jako první věc když jsem auto kupoval, tak jsem bral nový stěrače od toyoty... ty původní byly zrezlý.... a ty nový? po 9 letech? ano jsou z hliníku kupodivu... lepší než v roce ´89 inovace, takže toho jsem si všimnul. místo rzi stříbro pod černým nátěrem.
Dokonce i babička si toho všimla... :lol: takhle šla kolem auta a řiká, pěkný, pěkný a co je tohle! :lol: No všimla si stěračů a tý tý stříbrný barvy co se objevila... a zrovna tam je vyražený "toyota" řikám, babi, to neřeš, to tak má bejt :lol: :lol: nepruuuď :lol: :lol: ale je to zajímavý, že to někoho v toyotě napadlo... udělat nereznoucí stěrače, good :lol:

Tady jsou ty na 2 místech stříbrný "pro babičku nepochopitelný" :lol: stěrače, "Hliník se neodstěhoval do Humpolce, ale bydlí v toyotě" :-)
Obrázek

Napsal: ned 19.06.2011, 12:12
od gramo
Já jsem teda bisquita pochopil tak, že by krom fotek hovoého díla (až to bude) chtěl kontakt na klempíře (když se osvědčí).

Karbon taky nerezne, je lehký, pevný, ale "normální" auta z něj nikdo nedělá... je to moc drahé.

S hliníkem to asi bude podobné, lehká alu-kola taky stojí několikrát víc než ta levná... Hliníková slitina s kvalitou použitelnou na karoserii by to trochu prodražila. Ale tuším (některé) Jaguáry tak dělali. Taky jsem před časem četl článek o tom, že dnešní SUV jsou moc těžká a použitím lehčích materiálů jako např. hliníkových slitin by se dalo ušetřit XX% na spotřebě a emisích CO2 při zachování bezpečnosti. Třeba se ještě ukáže, že budoucnost patří aluminiu :)

Napsal: pon 20.06.2011, 19:47
od Kneza
:-) Pripravim fotodokumentaci a postnu :)

Napsal: pon 20.06.2011, 23:14
od micron
biscuit> tak jsme se nepochopili, jo já pil :lol: klidně se přiznám :lol:
Náhodou stíraj dobře, musim říct, že na 1 je pořád snad původní gumička tj 8 let stará japonská a stírá líp, než ty co jsem měnil u spolujezdce, nevim jak je to možný, ale asi si objednám na zimu nový gumičky od toy. 8)

No už se těšim na ty fotky od knezy 8)

Zakázkový prahy Aluminium podle těhle polských (nakopčit) by mohly bejt ale velmi hustý :twisted: otázka je na kolik by to vyšlo...

Napsal: čtv 30.06.2011, 19:21
od Pavo.B.
ja jsem nedockavy :onfire:

Napsal: pon 04.07.2011, 06:16
od micron
pavoB> jako fakt to drasticky protahuje kneza... :shock: Artie má možná číslo ke knězi, speciální modlící linka :-) "otčenáš jenž jsi na nebesích, prozraď nám jak je to s prahy celicinými z polska"... někdo by ho měl probudit :lol:

+ jak je to s prahama u coupe + cabrio? vim, že cabria je maj jiný... maj coupe stejný jako liftbacky, nebo stejný jako cabria... ty maj jakoby další "plastovej" nebo z čeho to je podivnej "nadpráh" co jsem zkoumal už minulej rok... musím v tom mít jasno :lol:

Napsal: pon 04.07.2011, 14:08
od Artie
micron píše:Artie má možná číslo ke knězi, speciální modlící linka :-)
Artie sice číslo má (jestli je ovšem stále aktuální, neví) ale stejně Knezu kontaktuje tak maximálně via ICQ... takže stejně tak jako kdokoliv jinej z Vás, kdo ho chce kontaktovat :tongue:

Napsal: stř 20.07.2011, 11:23
od martin.matess
čistě teoreticky když se tu řeší prahy na čeldu, tak prahy na mr2 sw20 náhodou nevíte zda-li se dají sehnat?? když ne tak je nechám vytvarovat z dvojky plechu a bude