E12 02 1,4 Zvládnu sám vyměnit olej ?
E12 02 1,4 Zvládnu sám vyměnit olej ?
Zdravím Toyota fandy. Chci se zeptat. Zvládnu si jako kutil amatér (kluk z vesnice) vyměnit na corole olej a filtr?. Loni jsme na zahradě měnili olej u sousedova fiata - no problema. Čeká mě u toyoty nějaká záludnost? Je lepší nechat to odborníkům? nebo to zvládne každý moula. Popřípadě je problém sehnat na netu (v mototechně) správný olej a filtr? nebo stačí vědět co mám za auto a vše seženu ok?
Díky za názory

Díky za názory
					Naposledy upravil(a) Hlemyzd dne pon 14.02.2011, 16:13, celkem upraveno 1 x.

- Ahold
 - Věčnej rejpal

Já jsem moula a zvládnu to. Je to dobře přístupné, jen musíš se dostat pod motor. Pak klíčem, lepší je ráčna, povolíš šroub, jak vyteče olej vyndáš filtr nasadíš, utáhneš, doliješ a sbíráš body za rychlost.

Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to. 
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm

Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

Mechanicky to je brnkacka, ale chtel jsem se zeptat jak je to s vynulovanim servisniho inyervalu-klice, ktery se rozsviti na displeji. Je na to nejaka kombinace nebo se musi pres diagnostiku?Ahold píše:Já jsem moula a zvládnu to. Je to dobře přístupné, jen musíš se dostat pod motor. Pak klíčem, lepší je ráčna, povolíš šroub, jak vyteče olej vyndáš filtr nasadíš, utáhneš, doliješ a sbíráš body za rychlost.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
co to placas? tohle neni fabie, ale E12! Moje rolka teda zadny servisni interval na display neukazuje...Michal_F6 píše:Mechanicky to je brnkacka, ale chtel jsem se zeptat jak je to s vynulovanim servisniho inyervalu-klice, ktery se rozsviti na displeji. Je na to nejaka kombinace nebo se musi pres diagnostiku?Ahold píše:Já jsem moula a zvládnu to. Je to dobře přístupné, jen musíš se dostat pod motor. Pak klíčem, lepší je ráčna, povolíš šroub, jak vyteče olej vyndáš filtr nasadíš, utáhneš, doliješ a sbíráš body za rychlost.
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c

Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

hele vychladni, frajere !!! Slušně jsem se zeptal. Servisní interval se u Toyo běžně zobrazuje v podobě klíče. Svou E12 mám krátkou dobu, čili jsem k intervalu ještě nedošel, nicméně mě to brzy čeká. Avensis tuto fci má, takže předpokládám, že E12 taktéž. Pokud ne, tak jedině dobře.vibam píše:co to placas? tohle neni fabie, ale E12! Moje rolka teda zadny servisni interval na display neukazuje...Michal_F6 píše:Mechanicky to je brnkacka, ale chtel jsem se zeptat jak je to s vynulovanim servisniho inyervalu-klice, ktery se rozsviti na displeji. Je na to nejaka kombinace nebo se musi pres diagnostiku?Ahold píše:Já jsem moula a zvládnu to. Je to dobře přístupné, jen musíš se dostat pod motor. Pak klíčem, lepší je ráčna, povolíš šroub, jak vyteče olej vyndáš filtr nasadíš, utáhneš, doliješ a sbíráš body za rychlost.
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

rok 06.Rampa89 píše:Michale jaký máš rok? Otec na 04' Sol nic takovýho nemá...
Ad. výměna, práce na čtvrt hodiny. Jenom nestrhni šroub na vaně a kdyžtak si pod ten šroub kup nový těsnění, doporučuju třeba ve Feroně, v toyotě prodávaj papírový a ještě za násobnou cenu kovovýho v té Feroně.
Já jsem netvrdil, že to tam je. Ten klíč jsem zatím viděl o otcového Avensisu (stejný rok), takže jsem tak nějak předpokládal, že ho mohu v E12 také očekávat. Pokud tam není, tím lépe. Dávat 3.800 CZK za výměnu filtru a oleje opravdu nemám v plánu, byť příjdu o razítko do servisky.
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun