Přihlášení nového auta - VYŘEŠENO
Přihlášení nového auta - VYŘEŠENO
17.1.2011 jsem převzal v Rely Toyo nového Yarise. Auto měli skladem a platil jsem předem na účet. Slíbili že Yarise přihlásí a já si vyzvednu značky. Dnes je 29.1. a mi stoji doma auto,se kterým nemůžu jezdit. Prý se čeká až jim přijdou tech. průkazy. Jak by jste to řešili vy?
Naposledy upravil(a) lubos.x dne pát 28.01.2011, 16:16, celkem upraveno 1 x.
Toyota Yaris Verso 1,5 2001 bylo
Toyota Yaris 1,0 2000 bylo
Nissan Maxima 3,0 2002 bylo
Toyota Yaris 1.0 2011 bylo
Toyota Prius 2008
Spotřeba 2008 TOYOTA Prius II (57kW)
Toyota Prius 2008

to bych řekl je chyba na straně prodejce. Jak mohou prodat auto ke kterému není velký techničák??
(já jel hned z prodejny na úřad s velkým techničákem a dokumenty pro značky)
jinak přihlášení auta je služba, kterou si nechávají docela dobře zaplatit, jak asi víte. Stejně jako vyřízení technické prohlídky. Není to žádná jejich dobrá vůle ale normální byznys.
(já jel hned z prodejny na úřad s velkým techničákem a dokumenty pro značky)
jinak přihlášení auta je služba, kterou si nechávají docela dobře zaplatit, jak asi víte. Stejně jako vyřízení technické prohlídky. Není to žádná jejich dobrá vůle ale normální byznys.

-
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
lubos.x
Záruka na auto samozřejmě běží. To že nemají velký techničák jsou kecy. Stěžuj si u importéra Toyota cz a žádej kompenzaci vzniklých potíží. Žádej prodlužení záruky o dobu po kterou jsi nemohl řádně užívat vozidlo z důvodu absence vekého TP.
Jinak když sepisuješ smlouvu o úvěru s Toyota Financial, tak ji k prodejci doručují z Prahy kurýrem a jde to úžasně rychle.
Záruka na auto samozřejmě běží. To že nemají velký techničák jsou kecy. Stěžuj si u importéra Toyota cz a žádej kompenzaci vzniklých potíží. Žádej prodlužení záruky o dobu po kterou jsi nemohl řádně užívat vozidlo z důvodu absence vekého TP.
Jinak když sepisuješ smlouvu o úvěru s Toyota Financial, tak ji k prodejci doručují z Prahy kurýrem a jde to úžasně rychle.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Okamžite napísať na centrálu do Prahy -toyota cz a jednoducho sa sťažovať ! Toto sa musí promtne a okamžite bez zbytočných zdržiavačiek dať na pravú mieru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Okrem toho-ja som platil pri preberaní vozidla a zároveň som dostal aj techn.preukaz "čiastočne" vyplnený a ostatné info sa do toho dopísali na DI (Spz,datum evidencie...)
Prenosné značky slúžia na to -pokial som mal správne info z Toyoty a tak isto z fordu (aj ten som mal na prenosných-kupovaný nový) ,že ťa oprávňuje podla zákona s tým ísť z LEN z obchodu(autosalonu) domov a na DI a nie behať po cestách...Toto je samozrejme oficialna verzia podla zákona ale bežne sa to porušuje.
Pokial nemáš velký technický a máš prenosné značky,miesto TP slúži faktura ,kupno-predajnäa zmluva a ostatné papiere,čo si dostal k autu pri kúpe. + Povinne zmluvne poistenie ,bez ktorého samozrejme nemôžeš ani si otvoriť auto .
Aspoň takto to je u nás
Okrem toho-ja som platil pri preberaní vozidla a zároveň som dostal aj techn.preukaz "čiastočne" vyplnený a ostatné info sa do toho dopísali na DI (Spz,datum evidencie...)
Prenosné značky slúžia na to -pokial som mal správne info z Toyoty a tak isto z fordu (aj ten som mal na prenosných-kupovaný nový) ,že ťa oprávňuje podla zákona s tým ísť z LEN z obchodu(autosalonu) domov a na DI a nie behať po cestách...Toto je samozrejme oficialna verzia podla zákona ale bežne sa to porušuje.
Pokial nemáš velký technický a máš prenosné značky,miesto TP slúži faktura ,kupno-predajnäa zmluva a ostatné papiere,čo si dostal k autu pri kúpe. + Povinne zmluvne poistenie ,bez ktorého samozrejme nemôžeš ani si otvoriť auto .

Aspoň takto to je u nás

Pokud jsi auto platil převodem na účet tzn., že jakoby hotově je jasný, že prodejce měl auto skladem, ale bez TP, peníze dostal a ted s nimi manipuluje a dokud nezaplati TMCZ tak TP nedostane, okamžitě kontaktuj TMCZ a celou situaci jim předej k vyřešení - dolož platbu, fakturu atd., jsou to opravdu šmejdi, ja bych bez TP ze salonu neodjel, a šel bych si ho koupit jinam!!
chyba byla i na mé straně,zelené značky platí 10 pracovních dní - ne kalendářních jak jsem myslel. Dnes odpoledne jsem si už vyzvedl značky. Bylo mi řečeno že to funguje takto: dealer vezme od dovozce auta,banka je dovozci zaplatí,a až dealer prodá auto zákazníkovi,tak peníze zákazníka přepošle bance. Pak banka posílá poštou dealerovi velký technický průkaz,který měla v úschově. Připomínám,že jsem platil celou cenu auta předem. Nevím jestli to tak funguje u všech dealerů.
Toyota Yaris Verso 1,5 2001 bylo
Toyota Prius 2008
Spotřeba 2008 TOYOTA Prius II (57kW)
Toyota Prius 2008

Dnes je ten svet tak doj..ný ,že až to bolí...
Netreba dnes nikomu veriť a už tobôž nie platiť dopredu za tovar o ktorom vlastne dokopy nič neviem(kde je,či vôbec je,atd...).Ja to nikdy nerobím(teda pri objednávaní vecí z internetu)-čiže systémom:
zaplať a ak budeme mať na účte peniaze,tak vám pošleme tovar..No,to víš..tudle!!!!
Ak natrafíš na ko..ta,tak nemusíš mať ani peniaze a ani tovar.Zbytočne si narobím problémy a budem behať po súdoch???
No a v prípade kúpi auta už ani nehovorím
Ja som kupoval "na objednávku" tak, že som zaplatil 10% z ceny voza ako "zálohu" a ostatné som doplatil pri vyzdvihnutí auta.
Netreba dnes nikomu veriť a už tobôž nie platiť dopredu za tovar o ktorom vlastne dokopy nič neviem(kde je,či vôbec je,atd...).Ja to nikdy nerobím(teda pri objednávaní vecí z internetu)-čiže systémom:
zaplať a ak budeme mať na účte peniaze,tak vám pošleme tovar..No,to víš..tudle!!!!
Ak natrafíš na ko..ta,tak nemusíš mať ani peniaze a ani tovar.Zbytočne si narobím problémy a budem behať po súdoch???
No a v prípade kúpi auta už ani nehovorím

Ja som kupoval "na objednávku" tak, že som zaplatil 10% z ceny voza ako "zálohu" a ostatné som doplatil pri vyzdvihnutí auta.
Jste tu psali o tom, jaký byznis si robí z přihlášení auta...
Mně prodejce nejdřív řekl, že za přihlášení si vezmou 800 Kč, a ejhle, při převzetí značky, už to bylo 1.800 Kč, a hájil se tím, že jsem se přeslechla (nepřeslechla, ještě jsem si to ověřovala) a pak to zkusil tak, že se teda spletl asi on.
Mně prodejce nejdřív řekl, že za přihlášení si vezmou 800 Kč, a ejhle, při převzetí značky, už to bylo 1.800 Kč, a hájil se tím, že jsem se přeslechla (nepřeslechla, ještě jsem si to ověřovala) a pak to zkusil tak, že se teda spletl asi on.