Spotřeba motorového oleje v benzínu 1.6 VVT-i DUAL

nová modelová řada - nástupce Corolly
Rostislav
Člen Týmu

Spotřeba motorového oleje v benzínu 1.6 VVT-i DUAL

Příspěvek od Rostislav »

Zdrávím všechny, chtěl bych se podělit o jednu takovou malou skutečnost...když jsem si koupil aurise spotřeba oleje vpoho ale po třetí výměně (servisu) jsem ujel asi 13000 km auž jsem dolil víc jak 2 a půl litrů oleje a svojí nedbalostí jsem jel i se stavem kdy jsem měl suchou olejovou měrku při měření (nečekal jsem to běžně abych se přiznal kontroluji co 4 měsíce olej..) když jsem volal do toyoty jestli je normální nalít skoro 3 litry tak v toyote mi řekli že až v případě 1 litr na 1000 km je problém což je pro mě neuspokojivéoznámení, jen doufám že si to ještě sedá to auto a přestaneto..máte někdo podobné zkušenosti? jo a tam mi řekli že u benzínu pokud nemám systém řízení údržby oleje motoru( to je jen u longlaifu prý) tak tam nemám ukazatel nízké hladny oleje v motoru ale jen přímo červenou kontrolku a ta už se rožíná jen v případě kdy olej už nemaže přímo motor..no paaráda, hlavně že mi tvrdili že tam mám i ukazatel nízké hladiny motorového oleje( ten má svítit oranžově) při první servisní prohlídce...
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

Cau. Ked ti vymenili olej na serviske tak si si ho náhodou hned neskontroloval, či ho tam dali dosť? Aj ked je to málo pravdepodobné vylúčiť sa to nedá. :?
Auris, 1,6 5MT
Rostislav
Člen Týmu

Příspěvek od Rostislav »

mysiakmysiak píše:Cau. Ked ti vymenili olej na serviske tak si si ho náhodou hned neskontroloval, či ho tam dali dosť? Aj ked je to málo pravdepodobné vylúčiť sa to nedá. :?

ne to jsem zkontroloval a bylo to ok, otázka je jestli to udělali dobře, protože on si ještě časem steče úplně dolu jak je odstáte auto aspoň 1 hoďku... :roll: ...no já stejně mám malé pochybnosti vůči tomuto servisu v ostravě(hrabová)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

To je blbost 2 a pul litru oleje u noveho auta...to je kravina, po treti servisni prohlidce, coz odpovida 45tis km si rozhodne nic neseda, to uz je motor poradne zajety.

Ja mam 33tis a nedolival jsem jeste ani deci, nebylo proc.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

2,5 litra na 13.000 km je naozaj vela pri pocte najazdenych km.

Nepozeral si sa ci ti nahodou niekde neunika?
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Rostislav
Člen Týmu

Příspěvek od Rostislav »

deto píše:2,5 litra na 13.000 km je naozaj vela pri pocte najazdenych km.

Nepozeral si sa ci ti nahodou niekde neunika?

Jo díval ale nedokážu to poznat, doma mi z auta nekape na dlažbu a na rampě jsem si všiml že to tam je trochu u poloosy zgichane od oleje ale tam to je normálni tam pry vždyycky trochu oleje projde, divál jsem se ale nikde nic už má jen podezřeni že může být gufero trochu špatné ale kdo ví?..každopádně jim řeknu na servisu..aby se mi na to podívali...mám to vzáruce a jdu za dva měsíce stejně na servis
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Co ti tam dali za olej a co tam dolejvas ?
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Rostislav
Člen Týmu

Příspěvek od Rostislav »

Plextor píše:Co ti tam dali za olej a co tam dolejvas ?
NO tak olej je prý originál od toyoty mají to v barelech a značků prej nevědí..(myslím že mi kecali to je jasný) nejdřív jsem tam dolil ten jejich originál co mi dali pak už jsem se na to vykašlal a ten poslední litr jsem dolil necelý od liqui moly a zatím to po týdnu drží pořád stejnou hladinu tak uvidíme dal jsem tam ten TOP TEC 4100 je tam API SM/CF a mají tam aji na dísly ACEA..je to pro modrení benzíňáky a dízly víceventilové i pro turba..(víš jak papír snese hodně informací teď jde o to aby to byla pravda) mám v knížce že tam musím mít API SM nebo SL tak beru SM to je prý nejnovější typ..doufám... jo olej mám plnou syntetiku 5W-30 a dolejval jsem stejne a teď jsem tam dal 5W-40 taky plnou syntetiku
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

doporucuju nemixovat 5w-30 a 5w-40, dulezite jsou ty normy C3 a ACEA, ty musi byt stejne.

jinak toyotacke barely jsou 5w-40 castrol slx profesional.
V CR pokud nejsi dealer koupis slx profi jen jako 5w-30 ;)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Nemam Auris, ale k tomu oleju sa hadam mozem vyjadrit. Ja som na TDI pozoroval velky rozdiel v kvalite oleja, aj ked specifikacie boli podobne.
Kym Mobil 1 som na 15 tkm dolial asi 2 dc, tak Fuchs zo suda som dolial 3,5 L. Po tejto skusenosti som uz zo suda nikdy nebral. Valvoline ma vratil na 1 L. Vzdy plna synteza. Velmi dobre sksuenosi mam s Mobil 1, Shell a Total. Nieco slabsie ale stare dobre Valvoline.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tsebik
Člen Týmu

1.6 Valvematic mne olej nežere

Příspěvek od tsebik »

Ja používam olej 0W20 tak jak pise vyrobce a nepozoruju ubytek oleje.
TOYOTA Auris 1.6 Valvematic
(ExclusiveNavi) biela
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Tak to tady procitam , mam toyotu uz od 9 mesice roku 2010 a jsem uplne spokojeny, jak pisete zacatky naprd, motor se zda lenivy ale ted se to hodne zlepsuje,, mam najeto cca. 8000, problemy jako sedacka,, je to tak tlaci to jsou tam nesmyslne vyztuhy.. Olej prakticky vubec neubyva, ubylo cca. 3 mm z rysky. Jedine co me nehorazne nastvalo, ze dokaze auto vyjet z fabriky a ma svetla nastavena hodne nizko. Doporucuji zajet na STK jen jetli by Vam to zvedli, date jim 100 korun do kapsy a je to ok, super vyhled pak,, jinak jezdite jako po slepu..svetla jsou hodne nizko. Trosku me zlobilo zavazadlove viko,, pri prejizdeni nerovnosti bouchalo, dal jsem pod nej plstene lepici podlozky a je to cajk.jinak razeni super, svizne je to taky, jel jsem uz i 190 a no problemo.. Jinak mam auriska 2010 1,6 LUNA. ESP, omezovac rychlosti a tempomat skvela vec, hlavne omezovac,, nastavite v jakekoliv poloze a vim auto nepojede at slapete jak slapete.. Jinak spotreba ted co jezdim v zime po praze kratke trasy tak do prace 5 km a zpet tak je kolem 9,7 max!! a to to nesetrim.. jinak kdyz bylo jeste teplo tak spotreba po praze delsi trasy pohodova jizda cca 6,8 a po dalnici kdyz jedete skoro porad 150 na tempomat je praha - brno 7,8 Max.. alke to az po zajeti pretim to taky nebyla zadna slava.. no nic kdyby ste meli nekdo jakekoliv dotazy a chteli poradit pisnite a ja rad pomuzu,,, jinak vahal jsme mezi cernou a popelavou a nakonec popelava vyhrala,,, jen me stve jeste to ze bych chtel denni sviceni,, a nevim jak na to nikam jinam nez misto mlhovek to asi nepujde,, tak jsem premyslel koupit si novy naraznik uz s mlhovkama a s dennim svicenim LED jako ma auris hybrid,,, mohly by narazniky pasovat,, nevim, ale kazdopadne s autem jsem zatim spokojeny,, jen se mi zda ze se mi usazuje vlhkost v levem prednim svetle,, takze pri garancce to pujde asi na vymenu.. zatim ahoj Mirek Praha 5
Rostislav
Člen Týmu

Re: 1.6 Valvematic mne olej nežere

Příspěvek od Rostislav »

tsebik píše:Ja používam olej 0W20 tak jak pise vyrobce a nepozoruju ubytek oleje.
a značka oleje? nebo je to taky toyoťácký olej.. pokud možno cenu napiš prosím,dík..
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
mysiakmysiak
Navigátor

Příspěvek od mysiakmysiak »

- k tomu oleju s viskozitou 0W20, je až moc ľahkobežný na leto (hlavne to druhé číslo 20 je dosť málo). Ak bude vonku v lete 30 oC tak nemusí vytvárať dostatočne hrubý mazací film,popríp. sa ten film bude trhať lebo ten olej už bude veľmi riedky. :? tak by som potom ten motor v lete veľmi nevytáčal! Je pravda že ľahkobežné oleje ušetria palivo, lebo kladú menší odpor pri mazaní ale ten 0,1l na 100km (to som ešte pridal!) zato nebude stáť.

Ako sa používajú oleje pri vonkajšej teplote podľa značenia SAE: SAE 30 (-5 oC do 40 oC), SAE 40 (0 oC do +45 oC), SAE 20W -50 (-15 oC do +50 oC), SAE 15W -40 (-20 oC do +45 oC), SAE 10W -40 (-25 oC do +35 oC), SAE 5W -40 (-30 oC do +30 oC), SAE 5W 30 (-30 do +25 oC), SAE 0W -30 (-50 oC do +30 oC).

niečo o olejoch:
http://dafo.php5.sk/olej/obsahy/olej.pdf
Auris, 1,6 5MT
Odpovědět

Zpět na „Auris“