Auris Hybrid

nová modelová řada - nástupce Corolly
Milan SE
Řidič

Auris Hybrid

Příspěvek od Milan SE »

Mám už mesiac Auris HSD 1,8/ 2000km/ a tiež má rovnaké malé chybyčky ako aj ostatné nové Aurisky.Svetlá svietie nízko,občas pískajú brzdy ,ale tomu som pomohol silnejším zabrzdením pri vyššej rýchlosti.Inak som spokojný,ale na deklarovanú spotrebu 3,8 som sa ešte nedostal.Jednak to má málo km a obuté zimné pneu.A tiež som nedisciplinovaný EKO jazdec a občas si rád vychutnám poriadny záťah obidvoch motorov.
Má niekto z vás tiež Hybrid? a aké máš skúsenosti?
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

wow tak to jsem rad, ze uz to nekdo testuje v praxi.

Myslim, ze 3,8 je nerealne...hlavne na dalnicich a okreskach, kde se nebrzdi a jede to pouze na spalovaci motor...kolik to zere? Podobne jak normal dieslovy Auris??

Tusim, ze vyhoda ale bude ve meste a v kolonach, kde by to melo jit sakra poznat...napis nam zvedavcum vice infa o tom, kolik to zere, to nevadi, ze to neni zajete...stejne se to pohne maximalne o pul litru dolu ;)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Teraz sa pohybujem na 4,6l a manželka na 4,4,podla pal.počítadla.Ja si ale občas vychutnám neskutočné zrýchlenie pri jazde napr. pri predbiehaní.Ten el.motor nepotrebuje otáčky a vždy zaberie na plný výkon,a ten benzinový sa mu pridá a je po dobrej spotrebe.To je ale už o emociach a údive vodičov za mnou a aj mojom...Ale "radosť jazdiť v kolone v meste a posúvať sa" keď 99% jazdy v meste ide na el.bez zvuku.
Písali že v Nemecku urobili zápis do Guinesovky na spotrebu v meste,teraz tomu verím,chce to len sebakontrolu na plynový pedál
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jen jsem nechapal v tom popisu jednu vec...u Priusu jeste chapu, ze 0-100ma za 10,4s, ale u Aurisu, ktery je lehci a se stejnou technikou, jak muze mit 0-100 za 11,4s kde se stala chyba...vzdyt moje benzinova 1,6tka to ma za 10,4 a ten novy valvematic ma 97kw a ma 10,1...

HSD ma 100kw v mnohem sirsim spektru otacek...spalovak 73kw a elektro 60kw...jeden tahned od spoda a druhy nahore...to musi mit supr zrychleni...ale 11,4...vzdyt to ma temer Auris s tou linou 1,33kou...

Na druhou stranu maximalka 180 taky nic moc...ale tomu rozumim, to je trebas kvuli prevodu..

Jinak 4.4-4.6 to je nadhera.
Obrázek
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Tam nie je problém vo výkone ale v prevodovke.Je tam variator/ v jednom teste som čítal že by mala byť planetová bezstupňová prevodovka,ktorá funguje ako variator,tak neviem/ a ten má akoby stratu okamžitého výkonu.Je to ale potrebné kvoli jazde a striedaniu pohonov dvoch motorov.Z nuly to je obstojné ale potom už pri jazde zrýchlenie napr. z 80 na 100-120 je neskutočné,tam už je tá reakcia výborná.Obrovský nezvyk je pre mňa že auto zrýchluje pri konštantných otáčkach a zvuku motora,proste neustále ide tacho hore a výkonomer je v maxime.To sú ale extrémy a aj to mohlo byť príčinou tých problémov v USA kde blbí dochodci nechápali ako to vlastne funguje a čo sa vlastne s tým autom deje.A pri tých vyšších rýchlostiach je to dobrý mazec,rád si to občas vychutnám na úkor spotreby. Čo sa týka zrýchlenia z nuly,tam v meste ide iba n el.motor a stačí to bohate a pri Power mode je to už nadpriemerné zaberajú spolu.Ale kto chce športové auto tak hybrid nie,ten je o inom,sám sa čudujem ako to sledujem a snažím meniť štýl jazdy.Po zastavení ma aj pochváli,keď idem ekonomicky tak mi to aj napíše - Excelent eco,taká blbosť ale poteší.Uvidím po zábehu a potom na letných pneu.
Nikoloki
Člen Týmu

e-CVT

Příspěvek od Nikoloki »

Pro lidi vládnoucí angličtinou odkaz na popis a simulátor funkce e-CVT převodovky - sice od Priusu II, ale princip je stejný

http://eahart.com/prius/psd/
Nikoloki
Člen Týmu

Příspěvek od Nikoloki »

Luke_Luke píše:Jen jsem nechapal v tom popisu jednu vec...u Priusu jeste chapu, ze 0-100ma za 10,4s, ale u Aurisu, ktery je lehci a se stejnou technikou, jak muze mit 0-100 za 11,4s kde se stala chyba...vzdyt moje benzinova 1,6tka to ma za 10,4 a ten novy valvematic ma 97kw a ma 10,1...

HSD ma 100kw v mnohem sirsim spektru otacek...spalovak 73kw a elektro 60kw...jeden tahned od spoda a druhy nahore...to musi mit supr zrychleni...ale 11,4...vzdyt to ma temer Auris s tou linou 1,33kou...

Na druhou stranu maximalka 180 taky nic moc...ale tomu rozumim, to je trebas kvuli prevodu..

Jinak 4.4-4.6 to je nadhera.
Já jsem došel k názoru, že Auris HSD zřejmě bude na té akcelaraci z 0 na 100 záměrně přibržděn, aby nelezl do zelí právě Priusu a Lexusu CT200h.

Ale štve mě děsně jedna věc - od začátku prakticky na všech fotkách interiéru je Auris HSD vyfocen s 6,5 palcovou navigací, která mu děsně sluší. Ale když se snažím si ho s touhle navigací koupit, tak se dozvídám, že u nás to není možné, že tato navigace je určena pouze pro patricije z Němec a Rakous. Pro nás plebs a póvl z východu je buď jenom standardní rádio, které ani náhodou není tak elegantní, nebo navigace TNS510, ke které by mohli rovnou dodávat i cedulku "Zamontovali Pat & Mat.". Děsně mě sejří, že kdejakej Němec či Rakušan si za 1240€ koupí 6,5 navigaci a pro Čechy jsou k dispozici pouze odpadky ze stolu lepších lidí v podobě hnusné navigace TNS510, navíc za 36000 Kč (!). Takže si vy Češi kupte hi-tech Auris HSD s navigací honosící se elegancí bulharského rádia v žigulíku ;-( ... Takové jednání ze strany Toyoty mne vážně uráží ...
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Nikoloki
Jakou výbavu vůz má to závisí na importérovi. Výroba udělá vůz podle objednávky. Výrobcem je samozřejmě dáno co lze do vozu namontovat. Všechno je otázkou peněz a ceníky vozů tvoří TMCZ a chce vydělat.
Jeden příklad: v Německu je v Aurisu VSC samozřejmost jako u nás ABS, když ho chceš mít v Česku doplatíš 13 litříků.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Nikoloki
Člen Týmu

Auris HSD a navigace 6,5"

Příspěvek od Nikoloki »

2 Čepo:

No TMCZ asi moc nevydělá, když si tady Auris HSD nekoupím kvůli navigaci, takže místo nějakých cca 650000 + asi 30000 Kč za Auris HSD s navigací 6,5" dostanou ode mne starou belu :P
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 Nikoloki
Možnost je nekupovat přes autorizovaného prodejce TMCZ, ale nezávislého prodejce, který může dovážet Toyoty např. z Německa
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Tiež sa mi nepáči politika výbavy,mám Auris HSD v najslabšej výbave,ale výbava nebola moja priorita a úplne mi stačí.Vyslovene som túžil po hybridnom pohone a ten doteraz pozitívne prekonáva moje očakávania a stále si jazdu užívám.Tiež mi velmi vyšli v ústrety pri predaji auta a napr.doplatok za bielu perleť 700eur. mi vykonpenzovali super darčekom a pritom nemuseli ,a aj predaj prebiehal vysoko nadštandartne,velmi super prístup. Ja som bol ale asi nepragmatický zákazník a kúpil by som to auto aj bez darčekov,jednoducho túžba po HSD bola silná a nelutujem. Máme doma ešte 4 ročný Yaris a ak ho budem meniť tak zase iba za hybrid.
Lubo77
Člen Týmu

Příspěvek od Lubo77 »

V tomt článku (Skúsenosti - Toyota Prius) som čítal, že k Priusu sa nedá pripojiť ťažné zariadenie. Platí to isté aj o Aurise HSD? Viete si niekto vysvetliť, prečo je to tak?
Skopek
Navigátor

Příspěvek od Skopek »

Si radsi kup diesla, na nej tazny das, usetris 1/3 za auto a nez projezdis rozdil v cene, tak driv dojde ropa, nehlede na zivotnost auta :-D
Auris 1,6 Valmetic Luna
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Nesmysl, Auris Hybrid a 2.0 diesel stoji naprosto stejne.
Obrázek
Skopek
Navigátor

Příspěvek od Skopek »

Jestli si nekdo koupi u nas hybrida, tak to dela urcite kvuli spotrebe, jiny vyznam me snad ani nenapada a potom mu jiste bude stacit i 1,4 D 4D a ten je o vic jak 100k levnejsi.
Ja bych si za 550k koupil treba oktavku v 2.0 TDI 103kW nebo neco podbnyho a kdyz se najde pekna akce tak se da koupit auto o dridu vys v dieslu.
Auris 1,6 Valmetic Luna
Odpovědět

Zpět na „Auris“