vybava

vše ohledně modelové řady Avensis
manager1
Navigátor

vybava

Příspěvek od manager1 »

mam dotaz...kdyz pojedu do Ceske Republiky a mam nove auto,musim mit nahradne pojistky,zarovky?Mam ho jen par dnu a dealer mi dal 3 roky zaruky,i na dily. Dekuji
V Anglii neni povinny ani trojuhelnik :?
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Myslím,že v rámci EU platí výbava země kde je auto přihlášeno. Spíš si pořiď oranž.vestu, jsou země kde bez oblečené na dálnici ani nesmíš vystoupit.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

To jsem nevedel...a zelena vesta nestaci?Nemam prehled...vsechno se meni,kazdou chvili...tady(Anglie)vetsinou ridici nemaji ani lekarnicku.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Oprava - reflexní :wink: vyber si. U nás ti poliši daj stejně pokoj, horší když narazíš na prudce inteligentního měšťana(městská policie) ti jsou schopni pro blbost i tasit zbraň. Ještě jedno VELKÉ varování, dávej si pozor co kde u nás tankuješ. Máme tu vykuky co naftu pančují i hydraulickým olejem :mad:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

m5t píše:Myslím,že v rámci EU platí výbava země kde je auto přihlášeno. Spíš si pořiď oranž.vestu, jsou země kde bez oblečené na dálnici ani nesmíš vystoupit.
Presne tak - povinna vybava plati ta, co je povinna v zemi registrace - i kdyby stokrat tvrdili opak. Tyka se to zejmena blbosti typu karta s prvni pomoci (Slovensko), kde to mistni svestky zkousi na cizince...
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

dekuji za osvetu :lol: ,nerad bych vyhazoval zbytecne nejake penize panum v uniformach.........
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Ale urcite se vyplati, mit v aute vzdy lekarnicku, vestu, nejakou tu pojistku /mozna i zarovku/ , lano a nahradni "dojezdove" kolo, vystr. trojuhelnik. Ja mam treba i hasicak, 2x vestu /1 v kufru, 1 v aute " mel by ji mit clovek na sobe, uz kdyz vyleza z auta"/ . Mam dojem, ze treba v Rakousku musi mit auto tolik vest, podle toho kolik je v aute mist na sezeni. Veci mam v bocnich kapsach, tak nezabiraji misto + 1l oleje na dolevani + 1l destilky kdyby neco. Sice dle dane umluvy, mas mit auto vybavene dle zeme registrace, ale hadej se s policajtama v jinem state a navic opravdu muzes ty veci nekdy potrebovat. A treba ta karta prvni pomoci na Slovensku - mam novou lekarnicku a tam uz je karta taky, ptz od noveho roku by mela byt u nas taky povinna.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Craken
Manager Týmu

Příspěvek od Craken »

to hudyss: naprosty suhlas!!!!
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

Takze,lano mam,trojuhelnik jsem uz koupil,vesty mam plnou prdel...,cekam na lekarnicku,kdy mi ji poslou(72 kusu,vseho mozneho)hasicak mam jeste ze stareho auta,zelenou kartu z pojistovny mi uz poslali...takze uvidime
Mam nato jeste 2 tydny.,ale dekuji za rady
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

manager1 píše:Takze,lano mam,trojuhelnik jsem uz koupil,vesty mam plnou prdel...,cekam na lekarnicku,kdy mi ji poslou(72 kusu,vseho mozneho)hasicak mam jeste ze stareho auta,zelenou kartu z pojistovny mi uz poslali...takze uvidime
Mam nato jeste 2 tydny.,ale dekuji za rady
Hele a když píšeš, že někteří řidiči v UK nemají ani lékárničku, tak jak řešíte případnou dopravní nehodu? To ten kdo zastaví tak jen zavolá záchranku a dívá se jak člověk třeba pomalu (či velmi rychle) vykrvácí???

To co napsal Hudyss, je úplná pravda. Tohle vozím taky a v každých dvěřích vozím reflexní vestu, třeba rakušáci a němčouři docela rádi prudí a když tě vyzvou o vestu, tak jakmile pro ni jdeš do kufru už ti píšou 40,- eur flastra. Prostě na dálnici ve vestě už musíš z auta vystoupit.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Filif
Navigátor

Hasičák

Příspěvek od Filif »

Když tu řešíte výbavu a mimo jiné i třeba hasičák, necháváte ho po celou dobu v autě i v těchto vedrech? Na hasičáku je obvykle napsáno, že max do 60 stupňů a v těchto vedrech na slunci těch 60 v autě být klidně může. Může hasičák bouchnout?
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: Hasičák

Příspěvek od progym »

Filif píše:Když tu řešíte výbavu a mimo jiné i třeba hasičák, necháváte ho po celou dobu v autě i v těchto vedrech? Na hasičáku je obvykle napsáno, že max do 60 stupňů a v těchto vedrech na slunci těch 60 v autě být klidně může. Může hasičák bouchnout?
Bouchnout může cokoliv pod tlakem, ale větší strach bych měl ze zapalovače položeného na palubce. Když hasičák schováš pod sedačku nebo do kufru kde na něho nebude svítit přímé slunce........navíc obávám se, že 60 asi v uzavřeném autě na slunci nedosáhneš. Pokud by přece jen buchl, tak si auto zasviníš práškem nebo vodou, respektive náplní uvnitř.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Filif
Navigátor

Příspěvek od Filif »

progym píše:Když hasičák schováš pod sedačku nebo do kufru kde na něho nebude svítit přímé slunce........navíc obávám se, že 60 asi v uzavřeném autě na slunci nedosáhneš. Pokud by přece jen buchl, tak si auto zasviníš práškem nebo vodou, respektive náplní uvnitř.
Jde spíš o to, jestli ten výbuch nemůže být destruktivní ve smyslu poškození třeba jiných aut kolem (přece jen třeba tříkilový už je docela dost velký). Teplotu jsem měřil snímačem teploty, který logoval každých cca 30 sekund a byl ukrytý pod kobercem spolujezdce, teplota 58 stupňů. V kufru bylo sice míň, jenže tam je hasičák k ničemu.
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

Filif píše:
progym píše:Když hasičák schováš pod sedačku nebo do kufru kde na něho nebude svítit přímé slunce........navíc obávám se, že 60 asi v uzavřeném autě na slunci nedosáhneš. Pokud by přece jen buchl, tak si auto zasviníš práškem nebo vodou, respektive náplní uvnitř.
Jde spíš o to, jestli ten výbuch nemůže být destruktivní ve smyslu poškození třeba jiných aut kolem (přece jen třeba tříkilový už je docela dost velký). Teplotu jsem měřil snímačem teploty, který logoval každých cca 30 sekund a byl ukrytý pod kobercem spolujezdce, teplota 58 stupňů. V kufru bylo sice míň, jenže tam je hasičák k ničemu.
...no vidíš, řekl bych, že to bude tak do 45 :lol:
Osobně si myslím, že pokud by přece jen bouchl, tak to bude přes uzávěr a ne pres tělo nádoby. Tlak uvnitř je myslím kolem 2,5ATM max. tedy ani to není žádný extrém.
Možná ti ale tohle zoodpoví na www.pozary.cz nebo nějaká firma co se zabývá požárními službami.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
manager1
Navigátor

Příspěvek od manager1 »

V Anglii to mas tezke...Lidi kdyz se jim pokazi auto,tak vyuzivaji AA,nebo RAC akdyz je nekde havarka,tak na dalnici maji skoro vsude same kamery,takze policie a zachranka je tam za chvili,a nevim jestli 70% Angl. vi dat prvni pomoc....
To oni maji skoleni na vsechno,pomalu i na to jak splachnout zachod.Smerovky je pro zbytecna vec,jsou je lenivy pouzit,a policie je tady tolerantnejsi jak u nas.
A oni pouzivaji mobil vsude,i kdyz nemuzou...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“