Stránka 1 z 2

"kradeni"volantu

Napsal: čtv 01.07.2010, 20:25
od TomasGT20
Zdar,
mam takovy pocit, jakoby mi neco kradlo volant. Obcas kdyz pridam nebo nejak zatacim jakoby se volant vic otocil tak necekane, neco asi jako kdyz vjedete do koleje. Navic jsem si vsiml ze mam cele auto mam tak nejak rozhoupane do stran. pneumatika ma sice profil 60 ale i tak si myslim ze se mr to houpe dost. Jsou tyto jevy normalni, nebo ja nejsem ? :)Pripadne co by mohlo byt spatne ? diky

Napsal: čtv 01.07.2010, 21:21
od Floki
Když přidáš, jde volant na jednu stranu a když ubereš na druhou? Silentbloky v ramenech :idea:

Napsal: čtv 01.07.2010, 21:37
od Floyd
Me presne tohle delal volny cep rizeni, volant lital jak utrzeny plakat :-D Zkus to taky omrknout...

Napsal: čtv 01.07.2010, 21:59
od martin.matess
pokud to je psodní kulák na rameni tak úpotěš alojz, an fiatu coupe má kulák spodní vakl cca 1cm a když přidáš tak to ulítne do strany jako hovado, taky jsem z toho byl v šoku a ono toto "prkotina" než začal teda klepat motor, jinak pokud máš ss tak upřímnou soustrast :(

Napsal: pát 02.07.2010, 11:50
od czmk5
Mě to dělá taky, u mě to dělá banánové rameno (SS), V tom rameni je vúle, jde to zjistit i tak že jeden se autem rozjíždí a zastavuje a druhý kouká na kolo. Při rozjezdi se mi lehce posune dozadu a při zastavení do kopce zase dopředu. Ale ještě mi to dělá takovej skřípavem zvuk celkem strašné ale nechce se mi vyhodit z okna tolik tisíc za jedno rameno. Půjdu cestou silenbloků až budou penízky

Napsal: pát 02.07.2010, 12:39
od Kysi
Me to volant nekrade, ale spis jak tam mam vule, tak musim jeste dohanet zatacku :lol:

Napsal: pát 02.07.2010, 12:40
od Beaver
Pokud by to delal cep na rameni, tak vymenit co nejdriv, protoze jakmile se rozlomi, tak je to VELMI spatne... kolo se uplne vyvrati, coz neni zrovan nejstastnejsi kdyz jedete stovkou.

Napsal: pát 02.07.2010, 13:48
od TomasGT20
Floki píše:Když přidáš, jde volant na jednu stranu a když ubereš na druhou? Silentbloky v ramenech :idea:
Tak toto mi to nedela.

Spis se mi obcas volant mirne stoci do leva. Ale treba kdyz z nekama vyjizidim a mam vytocene kola, tak se mi to auto tak nejak divne vlni je to zvlastni, ja uz z celdy mam nekdy psycha a uz ani nevim jestli je to spravne nebo ne :D. Jinak jeden cep uz jsem na rameni menil, resp. nechal jsem ho zrepasovat, protoze to delalo silene zvuky jako vrzani a bouchalo v tom. Kenny stejne jako ted Beaver mi rekl ze rychle vymenit, moc bezpecne takto jezdit opravdu neni.

czmk5, tak to mas asi to stejne co jsem mel ja, poslal jsem k Matejickovi do prahy nejak za 2500kc nebo tak nejak to bylo, lepsi jak kdyz se ti urve kolo.

Jinak diky vsem za rady zkusim to proverit, jelikoz nejsem technicky v autech dost zdatny, tak mi to chvili bude trvat, ale predam vase rady dal :)

Napsal: pát 02.07.2010, 14:38
od libor12
repas od matejička vydržel na dokyho autš 5000km a je to to same takže se jde do noveho.

Napsal: pát 02.07.2010, 17:20
od TomasGT20
:shock: coze,hmmm a nebyl to treba zrovna spatne udelany repas ? V toyote za ten kousek ramena chteji 10000kc to mi prijde teda sakra dost.

Napsal: pát 02.07.2010, 21:31
od libor12
Nevím jestli to bylo špatně udělané každopádně je to v prdeli a kupují se nová za 18k origo nové. Nikdo zatim na těch repasovanych tolik km nenajel takže nemůžu o provedení práce nic říct. Každopádně on repas dělá tak že origo sfericke kovové uložení nahradí silonem. Asi tak.

Napsal: stř 07.07.2010, 12:16
od stenky
mne to robi tiez. do jednej strany ide lahko a do druhej tazko. po chvili zasa opacne. to ze ide lahko mam na mysli taky ten pocit ze celu dobu je riedenie take akurat tuhe a z casu na cas je tam taky prepad ze volant akoby nekladol ziaden odpor a proste padne na jednu stranu. a udrzat rovnu stopu je tiez oriesok. auto je nekludne. preventivne teda vymena ATF v serve uz moze byt degradovana a bohvie kedy to menili naposledy :D. remen je napnuty a servo netecie...

taktiez v poslednej dobe zacalo riedenie skripat ked vytacam kolesa v stoje. robi to taky zvuk hnusny, ked som to prvykrat pocul, myslel som, ze je to kamienok v dezene a ja sa ho snazim pritlaceny medzi gumu a zem rotovat. prezrel som gumy a nic, bez kamienka.
tak podozrievam gulove capy, hrben riadenia, a v poslednom kole asi homokinetaky (ale tie by to robili skor za jazdy ak sa nemylim)

Napsal: stř 07.07.2010, 15:15
od Floki
stenky píše:mne to robi tiez. do jednej strany ide lahko a do druhej tazko. po chvili zasa opacne. to ze ide lahko mam na mysli taky ten pocit ze celu dobu je riedenie take akurat tuhe a z casu na cas je tam taky prepad ze volant akoby nekladol ziaden odpor a proste padne na jednu stranu. a udrzat rovnu stopu je tiez oriesok. auto je nekludne. preventivne teda vymena ATF v serve uz moze byt degradovana a bohvie kedy to menili naposledy :D. remen je napnuty a servo netecie...

taktiez v poslednej dobe zacalo riedenie skripat ked vytacam kolesa v stoje. robi to taky zvuk hnusny, ked som to prvykrat pocul, myslel som, ze je to kamienok v dezene a ja sa ho snazim pritlaceny medzi gumu a zem rotovat. prezrel som gumy a nic, bez kamienka.
tak podozrievam gulove capy, hrben riadenia, a v poslednom kole asi homokinetaky (ale tie by to robili skor za jazdy ak sa nemylim)
Podívej se i na silentbloky v ramenech.

Napsal: stř 07.07.2010, 16:24
od Raimok
Podle mě budou všechny zbylé (nerepasované čepy a kosti v háji), hlavně čep řízení a čep zavěšení, tyto dva je stopro dobré koupit nové.

Napsal: stř 07.07.2010, 16:37
od stenky
tak tie gulove capy riadenia asi pojdu nove tie su za facku ale zvysok, toho s bojim.