YARIS 1,3 2006 denní svícení LED diodami ?

vše ohledně modelové řady Yaris
Roman Grepl ing.
Člen Týmu

YARIS 1,3 2006 denní svícení LED diodami ?

Příspěvek od Roman Grepl ing. »

Po třech letech rychle za sebou praskly žárovky ( potkávací + dálkové ) v předních světlometech ( při denním svícení není divu ), výměna hrůza, ale dopadlo to.U dealera jsem dotazoval LED diody na denní svícení.Dealer mi to nedoporučil a rozmluvil.Důvod - není kam je umístit a vypadalo by to "blbě" ( mají jiný rozměr než třeba mlhovky - tam mám zrovna volno a plánoval jsem je umístit místo nich ).
Vaše zkušenosti s LED diodami pro denní svícení, kam je umístit, aby to k něčemu vypadalo a náklady ?
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Moje zkušenosti jakožto protijedoucího řidiče jsou často otřesné. Malá plocha, často to oslňuje a vysloveně kouše do očí. Vidět to je špatně, zvláště používá-li to nějaké podivně bílé odstíny. Umístění pod nárazník navíc zpožďuje viditelnost za horizontem. Hodně lidí navíc nerespektuje předpisy pro umístění (>250mm nad silnicí a >600mm od sebe).
Podle mě nejlepší denní světla na trhu jsou ta polská kulatá žárovková Wesem - někdo je tu má na Corolle. A navíc se dají sehnat za pětikilo za pár.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jasně, Rebelka to byla. A tady jsou ta světla:
http://www.zijemeautem.cz/denni-sviceni ... ulate.html
Jediná, která neoslňují a svítí do všech směrů, tak jak mají.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Caute, chcem sa vratit k teme Denne svietenie a to pomocou doplnkovych LED svetiel pre denne svietenie "DLR".Totiz vysla nova uprava vyhlasky a chcem sa poradit ci uz niekto z vas sa pustil do takej montaze. LED okruhle svetla A-DLR 03 by sa mali dat namontovat na miesto prednych hmloviek a zapnu sa automaticky po nastartovani. Vypnu sa ak vypnete motor alebo ak zapnete parkovacie,ci stretavacie svetla.Ak svietia LED svetla, tak zadne nesvietia,ani SPZ ani palubovka...
Ja som nasiel stranku kde to aj namontuju, len by ma zaujimal ten detail ked sa ten plast vyberie a ako sa tam prichytia tie svetla...:
http://taznezariadenia.sk/doplnky/89/77 ... -svietenia

Tu je vynatok vyhlasky:(http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=60581 )
Od 1. februára 2009 vstúpil do platnosti zákon Č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov je možnosť používať na vozidlách tzv. denné prevádzkové svietidlá.
Podľa § 32
ods. 1 zákona sa nimi dá svietiť namiesto stretávacích svetlometov za nezníženej viditeľnosti, teda
spravidla pri povinnom dennom svietení.
V porovnaní s používaním stretávacích svetlometov na tento
účel je výhodou najmä ich nižší príkon a z neho vyplývajúca úspora paliva a menšie množstvovyprodukovaných výfukových plynov.

Denným prevádzkovým svietidlom sa rozumie svietidlo
smerujúce dopredu slúžiace na zlepšenie viditeľnosti motorového vozidla za jazdy cez deň.

Dennými prevádzkovými svietidlami môžu byť vybavené motorové vozidlá kategórií M a N, nie sú však povinné.
Po dodatočnom namontovaní denných svetiel sa nejedná o prestavbu vozidla ani o zmenu technických udajov v registri či TP.
Čiže žiadny zápis do technického preukazu (TP) sa nevykonáva!
Preveríte na každej stanici technickej kontroly (STK), tam už majú smernice ako majú dodatočne domontované denné svetlá kontrolovať.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Ohľadom umiestnenia prídavných denných svetiel - je možné ich umiestniť aj napr. zvnútra kabíny na spodnom okraji čelného skla? Nikde som o tom nenašiel zmienku, len že musia byť maximálne 1500 mm nad povrchom a bočný okraj max. 400 mm od obrysu vozidla. Čiže spodný okraj čelného skla tomu teoreticky vyhovuje a aj viditeľnosť napr. za horizontom by bola podstatne lepšia ako umiestnenie v nárazníku.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Peto píše:Ohľadom umiestnenia prídavných denných svetiel - je možné ich umiestniť aj napr. zvnútra kabíny na spodnom okraji čelného skla? ....
ty brdo to je zaujimavy napad...akurat by to vnutri vyzeralo nie velmi pekne...ale to skor myslim ze je pre kamion,alebo take daco ta vyska 1,5m....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To by vypadalo....Toyota "Multipla" ?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Keď so videl Fiat Mulipla prvý krát v živote,zhrozil som sa (teda aspoň ja)...:roll: :roll:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

V podstate na taký spôsob ako multipla. To ma napadlo pre tých, čo už majú hmlovky a chcú aj denné svetlá. Ale bol to len návrh. Ja už ich mám namontované dole v nárazníku namiesto hmloviek.
Toyota Yaris 1,3 Terra Cool 2008
Toyota RAV4 2,0 Valvematic Lux 2013

Obrázek
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

No já si tam dal diody obdélníkové s pěti diodama. Umístil jsem je místo mlhovek a nemám problém. Svítí víc než potkávačky takže ve dne a za slunce jsem víc vidět. Spotřeba šla dolů, výkon lehce nahoru, žárovky vůbec neměním a auto se mi dobře v pohodě dobije. Stály tehdy 2500. Teď už to ale není novinka takže cena bude nižší.http://www.tuningautodoplnky.cz/zbozi/d ... iceni-8206
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ja som uvazoval ci by nesli nahradit parkovacky s nejakou ziarovou kde su diody niekde som to videl len neviem ci by to fungovalo ? nema niekto skusenosti ?

napr: nieco taketo samozrejme bielej farby

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-Park ... ccessories
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Henry33: no to vypadá zajímavě... Myslím že jsem to viděl na nějakým autě. Nesvítí sice tak, jak ti co s tím oblepí celý auto, takže nevím, co na to PaCH. Vlastně ani nevím, jakou musí mít dle zákona intenzitu a jestli můžou být umístěný v parkovacích světlech :shock:
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no ale podla mna aj ked by to nesplnalo ziadne kriteria tak by to vyzeralo super no uvidim mozno kupim a potom by som hodil fotky :D
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Henry33: prodávaj něco takovýho u nás v Brně, nemusím objednávat přes ebay :) Akorát je to jen na efekt...zřejmě to nelze použít jako denní svícení
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... bo-s267434

Zde možno vybírat jiné
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovky/smid-99/
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

hezky tak to je skoro to iste vsak treba skusit a ak skusis tak urcite odfot pred a po ;)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“