Prius - skúsenosti
Prius - skúsenosti
Prajem pekný deň pani .
Potreboval by som poradiť ohľadom Priusu 1.5 2007 . Chcem si ho doviesť z Nemecka .
Teraz mam Octaviu I 1.9 TDi 81kw , kombi . Jazdím každý deň do prace 35+35 km kopce, rovina , zákruty. V aute sa vozíme 3-4 osoby . Dlhé trasy veľmi nechodím, sem – tam
Chcel by som vedieť, ako to auto sa sprava v zime , či veľmi hrabe predok na snehu či často sa zapína abs pretože s octavkou som bol veľmi spokojný. Chcem zmenu !!
Veľmi vás prosím o rady, názory, skúsenosti.....
Ďakujem
Potreboval by som poradiť ohľadom Priusu 1.5 2007 . Chcem si ho doviesť z Nemecka .
Teraz mam Octaviu I 1.9 TDi 81kw , kombi . Jazdím každý deň do prace 35+35 km kopce, rovina , zákruty. V aute sa vozíme 3-4 osoby . Dlhé trasy veľmi nechodím, sem – tam
Chcel by som vedieť, ako to auto sa sprava v zime , či veľmi hrabe predok na snehu či často sa zapína abs pretože s octavkou som bol veľmi spokojný. Chcem zmenu !!
Ďakujem
Re: Prius II. skúsenosti
steve33 píše:Prajem pekný deň pani .
Ďakujem
Je to mnoho let staré, ale...
Jestli na sněhu hrabe předek nebo ne, hodně záleží na nových pneu... je na tom ve všech ohledech stejně jako jiná auta s předním pohonem.
Je Prius nesmírně spolehlivý, tichý, nesmrdí, topí okamžitě, klima se nerozbíjí, ani žádné servomotorky topení, či podobné pastičky. Po dlouhé cestě většina lidí není unavená.
O auto se nemusíte starat celoročně, jen tankujete benzín a platíte laciné pov. ručení (neřešíte vstřiky, rozvody, čerpadla, DPF, dvouhmoťáky, nesmysly či závady běžných aut = nevyhazujete peníze oknem).
Motor, automat, agregáty jsou "na věky", bezporuchové, baterie také - vydrží víc než dvě Octavie dohromady, nebo čtyři nového typu a to bez legrace. (olej 3,7L v motoru po 15.000km za tisícovku + všechny filtry za +-500kč to je vše)
Jediné co se +- lehce doporučuje, Prius má malinkou baterii, která se po 7-10letech spíš preventivně vymění. Ona by fungovala několik let dál, spíš jen prevence. Když se nevymění, nic se neděje, dá o sobě předem vědět, že je slabší (to se snad stane jen když auto 1/2 roku stojí) auto nestartuje mechanicky startérem, že by neotočila motorem jako u běžného auta, to nenastane.
Spotřební díly jsou levnější, trakční baterie vůbec neodchází, ani na nejstarších typech. To platí pro 99% Priusů od 2004 dodnes (to procento nechávám záměrně, kdyby se našel trouba s 280.000km, který nechá auto s vybitou baterií v červeném poli odstavené rok v bazaru, a předhodil jej národu jako PR článek do SM, jako poslední šanci aby se s těmi kilometry auto prodalo

jestli jste dost silný, máte odvahu překonat blok a strach, co na to okolí a pod., do toho musíte dospět sám. Jen málo lidí se dokáže osvobodit a odpoutat...
---------------------------
Tohle nepíšu, protože máme několik Priusů, ale proto, že jsem to poměrně ošklivé auto (Prius II.) sám před lety nemohl ani cítit. To byli doby, kdy jsem vyhazoval peníze za servis nových Skoda, VW, T5, 6xA6, 3xA8 a už nevím už jakých dalších... ááá abych nezapomněl na 2xRR-nejvědší odsávačka peněz/závad a krumpl

Až se Prius rozbije, budu první který to sem napíše a hodím jej ze skály, protože jezdím s dětmi ze státu do státu a to by mne fakt namíchlo, kdyby museli někde v zimě mrznout a já je čtrnáct dní léčil k vůli autu (nebo se v létě smažili na slunci) než dorazí odtahovka.
Zatím se to ale žádnému z deseti, co tady byli a jsou nepřihodilo, fungují, nestojí peníze a dvoukočárek, nebo dvě dětská kola do kufru pohodlně naložíte.
NEUMÍ TAHAT PŘÍVĚSY - ŽÁDNÉ
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
Re: Prius - skúsenosti
MA PRAVDU....
O spolehlivosti Priusů už toho bylo napsáno tolik, že není třeba nic dalšího dodávat. Měl jsem také Octavii 1.9 TDI 81 kW a to celých 15 let. Dal jsem za tu dobu do různých oprav a údržby hodně peněz, ale pořád jsem byl přesvědčený, že mám super auto. V Priusu 3.generace jezdím zhruba rok a s Octavií to snad srovnávat ani nejde. Je to prostě o něčem jiném. To auto mě opravdu dostalo, nedám na něj dopustit. Je zbytečné vypočítávat všechny plusy, jen tady na fóru už je toho ke čtení dost. A o žádných mínusech nevím. Tak asi tak. 

- centor
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já bych o jednom věděl - vylepšovat kapacitu a výdrž baterie 
Jinak pod spolehlivost se mohu naprosto podepsat.

Jinak pod spolehlivost se mohu naprosto podepsat.
http://autoroad.cz/zajimavosti/86443-po ... es-na-boku
...""Toyota Prius je mnoha milovníky aut doslova proklínaným vozem. Vše v tomto autě totiž bylo podřízeno funkčnosti a ekologičnosti. Tvar karoserie kašle na vkus a podřizuje se čistě aerodynamice a motor vám místo ZAJÍMAVÉHO ZRYCHLENÍ nabídne pouze nízkou spotřebu""
....musím přiznat že jako majitel dost zaujímám nekritický náhled na věc...ale že by měl Prius slabé zrychlení - asi píše redaktor "z koncernu"...a auto viděl jen na tom obrázku....
Na druhou stranu mě udivilo,že po té ráně se Prius ještě rozjel /čas 1:30/...ten čumáček dostal pěkně zabrat...určitě s ním někam nepokračoval - ale v pohybu byl....
...""Toyota Prius je mnoha milovníky aut doslova proklínaným vozem. Vše v tomto autě totiž bylo podřízeno funkčnosti a ekologičnosti. Tvar karoserie kašle na vkus a podřizuje se čistě aerodynamice a motor vám místo ZAJÍMAVÉHO ZRYCHLENÍ nabídne pouze nízkou spotřebu""
....musím přiznat že jako majitel dost zaujímám nekritický náhled na věc...ale že by měl Prius slabé zrychlení - asi píše redaktor "z koncernu"...a auto viděl jen na tom obrázku....
Na druhou stranu mě udivilo,že po té ráně se Prius ještě rozjel /čas 1:30/...ten čumáček dostal pěkně zabrat...určitě s ním někam nepokračoval - ale v pohybu byl....
Oni jsou tihle pisálci mnohdy troubové, však je znám. Prius je nekorunovaným králem semaforů 

Zdravím, když už to tu MGRR nakousl, jaká se vám podařila nejsilnější baterie (pro palubní elektroniku) nacpat do priusu? Na netu jsem našel největší 45Ah od Varty nebo Duracel. Mám už nachystané dva zesilovače a basák do kufru tak abych měl nějakou rezervu. Nynější baterku jsem už dvakrát nabíjel během tří týdnů (je možné že je ještě původní).
- určite radšej podumaj nad novším modelom s 1.8 motorom.... aby si s 1.5 a 4 ľuďmi v aute v kopci nebol nasratý že to hučí a neťahá... Prius II si podľa mňa nezmyselne drží vysokú cenu... ale to je môj názor...steve33 píše:Prajem pekný deň pani .
Ďakujem
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ta cena se zdá být vysoká, ale opak je pravdou. Stačí si rozpočítat, kolik se s PII ještě dá najet a kolik se bude muset investovat do údržby. Pak z toho vyjde, že ta cena je vlastně ještě nízkáslabostka píše:- určite radšej podumaj nad novším modelom s 1.8 motorom.... aby si s 1.5 a 4 ľuďmi v aute v kopci nebol nasratý že to hučí a neťahá... Prius II si podľa mňa nezmyselne drží vysokú cenu... ale to je môj názor...steve33 píše:Prajem pekný deň pani .
Ďakujem

To je vec pohladu...mam dat 6000e za 1.5 2006 alebo 10 000 za 2011 1.8.... Ja sa priklanam k novsiemu silnejsiemu....aj udrzba novsieho modelu je jednoduchsia.....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- PALO-Prius
- Řidič
Nerozumieim, naco reagujete na prispevok napisany Steve33: "Napsal: čtv 18.02.2010, 10:07 ", neviem ci sa vtedy dali kupit uz nove PIII.
Bolo by zaujeme vediet od steve33, co nakoniec kupil a po 7 rokoch ako je spokojny
Bolo by zaujeme vediet od steve33, co nakoniec kupil a po 7 rokoch ako je spokojny

To som si nevsimol kedze sa to objavilo medzi aktualnymi temami....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Ake a na co konkretne su bezne prevadzkove naklady na noveho Priusa (https://www.toyota.sk/new-cars/prius/index.json)? Mam na mysli servisne prehliadky a pod. A nemam na mysli novy Prius plugin hybrid
. Dakujem

Priamo na strankach predajcov najdes plan servisnych prehliadok s rozpisom vykonov aj cien.... Napr. Toyota poprad...model....cennik prac materialu.... Po 15000....30 000..... Je to v hlavnom menu...cenniky servisnej udrzby....ale je tam moznost nejakej dohody zlavy ....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000