Originál tažné zařízení Avensis

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
thomasson
Člen Týmu

Originál tažné zařízení Avensis

Příspěvek od thomasson »

Zdravím dámy a pánové, majitelé a příznivci Avoušů :D
Mám dotaz..možná se bude někomu zdát blbj, nicméně chci se ujistit...
Koupil jsem Avensise r.v.2002, kombi, s origo odmontovatelným tažným zařízením ...
Chtěl jsem namontovat odmontovatelnej kus, ale ouha.. Při pohledu na zadek auta je z levé strany vodorovná "páčka" ... Patrně zajištění..
Předpokládám, že se tahle páčka musí vypáčit směrem nahoru (aby vyskočila z pojistky) a pak otočit dozadu ...
Zkoušel jsem to a přijde mi, že to vyžaduje až moc velkou sílu - mám strach, abych tu páčku neohnul, nebo neulomil... :roll:
Jaký máte kdo zkušenosti?

Díky moc 8)
Avensis Wagon 2.0 D-4D, 2002 :-)
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

Možná to trochu namaž, pokud je to stejný systém jako na oktávě, tak úplně jak po másle ti to nepůjde, ten čep musí i něco podržet, tak je to na těsno. Jestli to bylo dlouho odpontovaný, tak je tam třeba nějakej bordel a zatuhlá vazelína- třeba.
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

progym píše:Možná to trochu namaž, pokud je to stejný systém jako na oktávě, tak úplně jak po másle ti to nepůjde, ten čep musí i něco podržet, tak je to na těsno. Jestli to bylo dlouho odpontovaný, tak je tam třeba nějakej bordel a zatuhlá vazelína- třeba.
Nejde o to, že by s tou pákou nešlo otočit dozadu,
přijde mi, že to che až moc vyhnout nahoru (kolmo na směr otočení), abych to vyhnul z té pojistky...
progym
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od progym »

thomasson píše:
progym píše:Možná to trochu namaž, pokud je to stejný systém jako na oktávě, tak úplně jak po másle ti to nepůjde, ten čep musí i něco podržet, tak je to na těsno. Jestli to bylo dlouho odpontovaný, tak je tam třeba nějakej bordel a zatuhlá vazelína- třeba.
Nejde o to, že by s tou pákou nešlo otočit dozadu,
přijde mi, že to che až moc vyhnout nahoru (kolmo na směr otočení), abych to vyhnul z té pojistky...
Nevím jak to myslíš, vycházím ze systému co jsem měl na oktávě a myslím, že se tolik lišit asi nebude. Pokud odtlačím tu páčku dopředu, tak uvolním čep co to drží pohromadě a tažné můžu sejmout. Když ji přitáhnu k sobě, tak pojistím spojení a uzamču. To, že bys tu páčku zlomil mě příjde jako hodně nepravděpodobný, tedy pokud nemáš v dlani stisk hydraulickýho lisu :lol:
Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Man
Člen Týmu

Příspěvek od Man »

Já měl origo toyota tažné na Carině.Páčku jsem otočil(odtlačil) a tažné nasazoval pootočené devadesát stupňů po nasunutí jsem tažné srovnal a pustil páčku.
Toyota Avensis Verso 2.0 VVT-i
žafla
Navigátor

Re: Originál tažné zařízení Avensis

Příspěvek od žafla »

thomasson píše:Zdravím dámy a pánové, majitelé a příznivci Avoušů :D
Mám dotaz..možná se bude někomu zdát blbj, nicméně chci se ujistit...
Koupil jsem Avensise r.v.2002, kombi, s origo odmontovatelným tažným zařízením ...
Chtěl jsem namontovat odmontovatelnej kus, ale ouha.. Při pohledu na zadek auta je z levé strany vodorovná "páčka" ... Patrně zajištění..
Předpokládám, že se tahle páčka musí vypáčit směrem nahoru (aby vyskočila z pojistky) a pak otočit dozadu ...
Zkoušel jsem to a přijde mi, že to vyžaduje až moc velkou sílu - mám strach, abych tu páčku neohnul, nebo neulomil... :roll:
Jaký máte kdo zkušenosti?

Díky moc 8)
Máš určitě originál?Já mám tažné brink a to je úplně jiný než sem měl u felicie. Zkus to vyfotit.
thomasson
Člen Týmu

Příspěvek od thomasson »

Nevím,jestli je to originál, ale už je to vyřešeno:-)
Páčku jsem zvedl zapáčením pomocí šroubováku a vydržela :-) Tak jsem ji musel otočit o 180°, nasunout vyndávací čás tažného a otočit zpět a zase zacvaknout do té pojistky...
Nakonec bez problémů, ale radši jsem se chtěl ujistit;-) :)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“