Zatahujete v mrazech ruční brzdu?
Zatahujete v mrazech ruční brzdu?
Tak co, už vám někdy zamrzla ruční brzda?
Já to zažil jenom jednou u staré škodovky, kterou si kdysi jeden kamarád na horách půjčil od druhého kamaráda. Jezdil s tím v břečce a pak zaparkoval v horském středisku. Já mu tenkrát říkal, nezatahuj tu brzdu, ale to mě sepsul, že ho to v autoškole tak učili a co mu mám do toho co kecat. No, druhý den, když s tím chtěl majitel odjet, už neodbrzdil.
Mě se to ještě nikdy nestalo (ťuk ťuk), ale já tu brzdu většinou nezatahuju.
A jak to děláte vy?
Já to zažil jenom jednou u staré škodovky, kterou si kdysi jeden kamarád na horách půjčil od druhého kamaráda. Jezdil s tím v břečce a pak zaparkoval v horském středisku. Já mu tenkrát říkal, nezatahuj tu brzdu, ale to mě sepsul, že ho to v autoškole tak učili a co mu mám do toho co kecat. No, druhý den, když s tím chtěl majitel odjet, už neodbrzdil.
Mě se to ještě nikdy nestalo (ťuk ťuk), ale já tu brzdu většinou nezatahuju.
A jak to děláte vy?
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Brrr... na tohle sem docela vysazenej a příde mi to jako totální zhovadilost, mluvim o nechávání kvaltu když auto stojí a nejlíp ještě z kopečka(at je jakkoliv prudkej), nejenže se tim převodovka vyčvachtává, ale ještě k tomu už sem zažil, že se takhle auto i s vozejkem rozjelo(a bylo to na minimálnim sklonu), navíc znám dost "profíků" co sednou do auta a nastartujou bez vyšlápnutý spojky a ani se nepodívaj jesli maj zařazeno, tátu se to snažim taky odnaučit, zvlášt když parkuje na rovince v garáži (!).TomasGT20 píše:nezatahuju, staci rychlost. rucni brzdu zatahnu jen v pripade ze stojim z prudciho svahu
Osobně ručku zatahuju takřka vždycky když parkuju venku.
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ja tiez nechavam kvalt ci je leto alebo zima, rucnu iba v kopci. a pri tom startovani sa davam sakra bacha ci mam neutral + 95% startov je aj so zoslapnutou spojkou.
inac tiez som zazil ako kamaratov Favous siel dole kopcom iba s kvaltom. Ale to bol trocha prudsi, take si ziadaju aj rucku. na miernom si neviem prdstavit co by to muselo byt za magiu aby mi pohla autom s 1 alebo R
inac tiez som zazil ako kamaratov Favous siel dole kopcom iba s kvaltom. Ale to bol trocha prudsi, take si ziadaju aj rucku. na miernom si neviem prdstavit co by to muselo byt za magiu aby mi pohla autom s 1 alebo R
Mas pravo na vlastni nazor, mne prijde jako zhovadilost naopak pouzivat rucku vzdy. Zadny moje auto nemelo "vycvachtanou" prevodovku a uz vubec ne diky tomuhle.garfielld píše:na tohle sem docela vysazenej a příde mi to jako totální zhovadilost, mluvim o nechávání kvaltu když auto stojí a nejlíp ještě z kopečka(at je jakkoliv prudkej), nejenže se tim převodovka vyčvachtává, ale ještě k tomu už sem zažil, že se takhle auto i s vozejkem rozjelo...
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No snad me k vuli tomu nezbijes, ale za zhovadilosti povazuju uplne jine veciBrrr... na tohle sem docela vysazenej a příde mi to jako totální zhovadilost, mluvim o nechávání kvaltu když auto stojí a nejlíp ještě z kopečka(at je jakkoliv prudkej), nejenže se tim převodovka vyčvachtává, ale ještě k tomu už sem zažil, že se takhle auto i s vozejkem rozjelo(a bylo to na minimálnim sklonu), navíc znám dost "profíků" co sednou do auta a nastartujou bez vyšlápnutý spojky a ani se nepodívaj jesli maj zařazeno, tátu se to snažim taky odnaučit, zvlášt když parkuje na rovince v garáži (!).
Osobně ručku zatahuju takřka vždycky když parkuju venku.
Ja nevim, me vzdycky ucili, ze sednu do auta zmacknu spojku, pripadne brzdu a nastartuju. I na predeslem aute jsem to delal s kvaltem, otec predemnou s tim stejnym autem to delal uplne stejne (a s tema dalsima co kdy mel to delal taky tak), nikdy jsem neslysel od nej, ze by mel za tech 30 let co jezdi s autem problem s prevodovkou, o tom nic nevim. Pokud das zpatecku z kopca, tak nevim jak se auto muze rozjet, treba tu rychlost ten dotycny s vozikem spatne zaradil, "jen na pul", rychlost vyskocila a problem byl na svete. Prave ze kvalt davam proto, ze si myslim ze auto nejvic setrim, rucku nedavam porad, abych si neposral ty lana nebo co tam je . Z kopca bych si nikdy nedovolil nechat jen rucni brzdu, tech pripadu kdy selze rucka bych rekl ze bude vic, jako tech kdy se mi auto rozjede s kvaltem. Jinak se to dela tak, ze kola jeste stocis uplne na jednu stranu, treba k obrubniku, je to pojistka aby se auto nerozjelo rovne
A pokud si nekdo sedne do auta a startuje bez vymacknuti spojky, aniz by vedel zda tam ma kvalt, nebo ne, tak to je asi opravdu"profik"
[/quote]
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Chlapci tady se to zvrhlo k nesmyslnejm dohadům.
Pokud máš vozidlo v dobrém technickém stavu, tak ti lana R.B. nemouhou selhat.
Když máte vozidlo, které parkuje každý den v prudkém kopci a dáváte pouze jen kvalt, tak je opravdu možné poškození ozubených kol v převodovce (samozřejmě to vozidlo tam musí parkovat spoustu let) v případě automatické převodovky bych výhradně nesouhlasil pouze tzv. kvaltem. Při pokusu vyřadit "P" v kopci se může stát že nevyřadíte.
A co se týče startu bez vymáčklé spojky, tak to nemusí být profík, to dělá většina znás.
Pokud máš vozidlo v dobrém technickém stavu, tak ti lana R.B. nemouhou selhat.
Když máte vozidlo, které parkuje každý den v prudkém kopci a dáváte pouze jen kvalt, tak je opravdu možné poškození ozubených kol v převodovce (samozřejmě to vozidlo tam musí parkovat spoustu let) v případě automatické převodovky bych výhradně nesouhlasil pouze tzv. kvaltem. Při pokusu vyřadit "P" v kopci se může stát že nevyřadíte.
A co se týče startu bez vymáčklé spojky, tak to nemusí být profík, to dělá většina znás.
Camry SXV10L
5S-FE
r.v. 7/1994
312.000Km
V období kolem roku 1994
Toyota Celica GT4 ST165
5S-FE
r.v. 7/1994
312.000Km
V období kolem roku 1994
Toyota Celica GT4 ST165
Tak nejlepší je stejnak kombinace......dát kvalt a pro jistotu ručku, teda pokud není mráz (v mrazech to fakt zkoušet nebudu).....navíc do těch svahů je ta rychlost podle mě mnohem účinnější. A chudák převodovka musí vydržet horší věci než je todle....a pokud existujou profíci co si nezkontrolujou při startu neutrál a navíc startujou bez spojky (kor u studenýho motoru), tak by se snad měli vrátit do autoškoly.
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
now: MR2 3S-GE '91