Zatahujete v mrazech ruční brzdu?

Tlachání o všem - bez zaměření!
Jimmi
Věčnej rejpal

Zatahujete v mrazech ruční brzdu?

Příspěvek od Jimmi »

Tak co, už vám někdy zamrzla ruční brzda?
Já to zažil jenom jednou u staré škodovky, kterou si kdysi jeden kamarád na horách půjčil od druhého kamaráda. Jezdil s tím v břečce a pak zaparkoval v horském středisku. Já mu tenkrát říkal, nezatahuj tu brzdu, ale to mě sepsul, že ho to v autoškole tak učili a co mu mám do toho co kecat. No, druhý den, když s tím chtěl majitel odjet, už neodbrzdil.
Mě se to ještě nikdy nestalo (ťuk ťuk), ale já tu brzdu většinou nezatahuju.
A jak to děláte vy?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja vetsinou zatahuju a jeste se mi nestalo ze bych prirezl nebo primrzl , taky je mam v perfektnim stavu :wink: horsi je kdyz prestanou lanka plnit svou funkci - na Camry jsme je menily 2x
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Bůvol
Řidič

Příspěvek od Bůvol »

Zatahuju i nezatahuju, lanka původní a funkční. :twisted:
Camry SXV10L
5S-FE
r.v. 7/1994
312.000Km

V období kolem roku 1994
Toyota Celica GT4 ST165
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Nezatahuju nikdy.
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Obvykle nezatahuju, ale i když zatáhnu, tak nemám problém. Ale s firemní fobií jsem párkrát přimrzlou ručku zažil.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Na firemní fábce mi to taky přimrzá.Ale na Avensisu nemám problém.
J.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Zatahuju, bez problémů. Spíš na E12 ve 112 tkm už nějak nechce fungovat, nejspíš už chtějí pakny vyměnit...
Holomek!
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

nezatahuju, staci rychlost. rucni brzdu zatahnu jen v pripade ze stojim z prudciho svahu :)
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

V zimě zatahuju jen při jízdě :D na bezpečném místě samozřejmě, jinak ne.....
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

TomasGT20 píše:nezatahuju, staci rychlost. rucni brzdu zatahnu jen v pripade ze stojim z prudciho svahu :)
Brrr... na tohle sem docela vysazenej a příde mi to jako totální zhovadilost, mluvim o nechávání kvaltu když auto stojí a nejlíp ještě z kopečka(at je jakkoliv prudkej), nejenže se tim převodovka vyčvachtává, ale ještě k tomu už sem zažil, že se takhle auto i s vozejkem rozjelo(a bylo to na minimálnim sklonu), navíc znám dost "profíků" co sednou do auta a nastartujou bez vyšlápnutý spojky a ani se nepodívaj jesli maj zařazeno, tátu se to snažim taky odnaučit, zvlášt když parkuje na rovince v garáži (!).
Osobně ručku zatahuju takřka vždycky když parkuju venku.
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

ja tiez nechavam kvalt ci je leto alebo zima, rucnu iba v kopci. a pri tom startovani sa davam sakra bacha ci mam neutral + 95% startov je aj so zoslapnutou spojkou.

inac tiez som zazil ako kamaratov Favous siel dole kopcom iba s kvaltom. Ale to bol trocha prudsi, take si ziadaju aj rucku. na miernom si neviem prdstavit co by to muselo byt za magiu aby mi pohla autom s 1 alebo R
Obrázek
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

garfielld píše:na tohle sem docela vysazenej a příde mi to jako totální zhovadilost, mluvim o nechávání kvaltu když auto stojí a nejlíp ještě z kopečka(at je jakkoliv prudkej), nejenže se tim převodovka vyčvachtává, ale ještě k tomu už sem zažil, že se takhle auto i s vozejkem rozjelo...
Mas pravo na vlastni nazor, mne prijde jako zhovadilost naopak pouzivat rucku vzdy. Zadny moje auto nemelo "vycvachtanou" prevodovku a uz vubec ne diky tomuhle.
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Brrr... na tohle sem docela vysazenej a příde mi to jako totální zhovadilost, mluvim o nechávání kvaltu když auto stojí a nejlíp ještě z kopečka(at je jakkoliv prudkej), nejenže se tim převodovka vyčvachtává, ale ještě k tomu už sem zažil, že se takhle auto i s vozejkem rozjelo(a bylo to na minimálnim sklonu), navíc znám dost "profíků" co sednou do auta a nastartujou bez vyšlápnutý spojky a ani se nepodívaj jesli maj zařazeno, tátu se to snažim taky odnaučit, zvlášt když parkuje na rovince v garáži (!).
Osobně ručku zatahuju takřka vždycky když parkuju venku.
No snad me k vuli tomu nezbijes, ale za zhovadilosti povazuju uplne jine veci :lol:
Ja nevim, me vzdycky ucili, ze sednu do auta zmacknu spojku, pripadne brzdu a nastartuju. I na predeslem aute jsem to delal s kvaltem, otec predemnou s tim stejnym autem to delal uplne stejne (a s tema dalsima co kdy mel to delal taky tak), nikdy jsem neslysel od nej, ze by mel za tech 30 let co jezdi s autem problem s prevodovkou, o tom nic nevim. Pokud das zpatecku z kopca, tak nevim jak se auto muze rozjet, treba tu rychlost ten dotycny s vozikem spatne zaradil, "jen na pul", rychlost vyskocila a problem byl na svete. Prave ze kvalt davam proto, ze si myslim ze auto nejvic setrim, rucku nedavam porad, abych si neposral ty lana nebo co tam je :). Z kopca bych si nikdy nedovolil nechat jen rucni brzdu, tech pripadu kdy selze rucka bych rekl ze bude vic, jako tech kdy se mi auto rozjede s kvaltem. Jinak se to dela tak, ze kola jeste stocis uplne na jednu stranu, treba k obrubniku, je to pojistka aby se auto nerozjelo rovne :)
A pokud si nekdo sedne do auta a startuje bez vymacknuti spojky, aniz by vedel zda tam ma kvalt, nebo ne, tak to je asi opravdu"profik" :)
[/quote]
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Bůvol
Řidič

Příspěvek od Bůvol »

Chlapci tady se to zvrhlo k nesmyslnejm dohadům.
Pokud máš vozidlo v dobrém technickém stavu, tak ti lana R.B. nemouhou selhat.
Když máte vozidlo, které parkuje každý den v prudkém kopci a dáváte pouze jen kvalt, tak je opravdu možné poškození ozubených kol v převodovce (samozřejmě to vozidlo tam musí parkovat spoustu let) v případě automatické převodovky bych výhradně nesouhlasil pouze tzv. kvaltem. Při pokusu vyřadit "P" v kopci se může stát že nevyřadíte.
A co se týče startu bez vymáčklé spojky, tak to nemusí být profík, to dělá většina znás.
Camry SXV10L
5S-FE
r.v. 7/1994
312.000Km

V období kolem roku 1994
Toyota Celica GT4 ST165
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Tak nejlepší je stejnak kombinace......dát kvalt a pro jistotu ručku, teda pokud není mráz (v mrazech to fakt zkoušet nebudu).....navíc do těch svahů je ta rychlost podle mě mnohem účinnější. A chudák převodovka musí vydržet horší věci než je todle....a pokud existujou profíci co si nezkontrolujou při startu neutrál a navíc startujou bez spojky (kor u studenýho motoru), tak by se snad měli vrátit do autoškoly.
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“