Utržená žhavící svíčka
Utržená žhavící svíčka
Zdravím, dneska jsem měnil žhavící svíčky, 3 šly krásně ven a jednu se mi podařilo utrhnout. Jsem ve stavu, kdy se matka protáči se závitem až někde v díře. Počítám, že se to utrhlo někde nad závitem díry, takže žávit v hlavě by nemusel bý poškozen. Ale co s tím? navařit tam nic nepůjde, protože je to v díře a vytahováky prej tu svíčku ještě víc roztáhnou a nejde ven vůbec. Protáčí se jen matka a závit na kterej se přichycuje "kabel" stojí, takže by to asi mohlo i žhavit. Díky za každou radu, mám r.v. 03, 85kW.
To same se mi stalo na meganu r.v. 2005. Ja to resil tak ze jsem musel sundat hlavu a nechat odvrtat. Dobre na tom meganu bylo ze se s tim dalo jezdit jeste nejakou chvili, jen to dele trvalo nez se nazhavil, a pak svitil servis .. do doby nez se auto zahralo na provozni teplotu. Obecne mi bylo vytykano ze tankuji nekvalitni naftu u Tesca. Pry ... nevim co k tomu rict ted Avensise r.v. 2007 krmim na benzine .. i kvuli problemum s filtrem pevnych castic.
kamaradovi se to stalo na vw golf, od wurta ta nakapali nejakou tekutinu a druhej den to nastartovali a svicka vyletela asi 20m od auta. jelikos nel zavit od predchozich pokusu k.o. tak se tam muselo dat futro orig. dodava vw. myslim ze toyota urcite neco takoveho ma taky, hlavne hlava ven nemusela !!!! prej to nalepta svicku a hlave to neublizi
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Nevis, co je to presne za tekutinu? Ja bych spis potreboval neco na uvolneni zavitu. Kdyz jsem ten zavit nepovolil golou, tak si nejsem jistej, jestli by sla ta svicka ven nejakym levostrannym vytahovakem.Plextor píše:kamaradovi se to stalo na vw golf, od wurta ta nakapali nejakou tekutinu a druhej den to nastartovali a svicka vyletela asi 20m od auta. jelikos nel zavit od predchozich pokusu k.o. tak se tam muselo dat futro orig. dodava vw. myslim ze toyota urcite neco takoveho ma taky, hlavne hlava ven nemusela !!!! prej to nalepta svicku a hlave to neublizi
Kazdopadne kdyz se do toho pustim, tak budu muset bejt pripravenej na sundani hlavy. Nebo se na to vykaslu a v lete to prodam.

Asi jsem nepochopil jak jsi to myslel. Co se urvalo? Ztrhnul se sestihran na ktery nasazujes golu? Nebo se protaci na svicce?
Ale stejne, i kdybys to delal vytahovakem(myslim ze by to slo) tak by asi musela hlava dolu. Protoze by tam byl tak spatny pristup ze bys to asi driv rozbil
Ale stejne, i kdybys to delal vytahovakem(myslim ze by to slo) tak by asi musela hlava dolu. Protoze by tam byl tak spatny pristup ze bys to asi driv rozbil
Avensis 2.0i 1998
Sestihran se mi protaci na svicce, pokusil jsem se to nakreslit, jak si myslim, ze to je, protoze dovnitr nevidim. Vzhledem k tomu, že se mi neprotáčí "konektor", tak si myslím, že samotný tělísko, který žhaví nebylo poškozený a žhaví to dál, takže do toho nechci rejpat. Nicméně špatní startování v mínusových teplotách ty tři vyměněné svíčky nevyřešily.vojta ž. píše:Asi jsem nepochopil jak jsi to myslel. Co se urvalo? Ztrhnul se sestihran na ktery nasazujes golu? Nebo se protaci na svicce?
červený je lom, zakroužkovaná část se protáčí, část od zeleného kroužku nad šestihranem se neprotáčí

A pred tim nez se to utrhlo tak jsi ji uz trosku vysrouboval?
Ale stejne mi to prijde divne ze by se to tak urvalo. Je to jeden kus. To by byla na dve pulky. Jsi si jisty ze se neprotaci i ten vrch? Jestli se neprotaci tak by mozna slo na to nasadit trubku a zalit nejakym pevnym dvouslozkovym lepidlem. Delaji se i s primesi kovovych castic. Ovsem tohle by se asi podarilo jen tehdy pokud by svicka byla uz trosku povolena.
Muze se i protacet to futro se zavitem.
Osobne si mylim ze je ten sestuhran jen strhly a protaci se na nem orech goly. Ale to bys musel citit ze to preskakuje
http://www.brisk.cz/upload/texts/dpaa2pmm.jpg
Ale stejne mi to prijde divne ze by se to tak urvalo. Je to jeden kus. To by byla na dve pulky. Jsi si jisty ze se neprotaci i ten vrch? Jestli se neprotaci tak by mozna slo na to nasadit trubku a zalit nejakym pevnym dvouslozkovym lepidlem. Delaji se i s primesi kovovych castic. Ovsem tohle by se asi podarilo jen tehdy pokud by svicka byla uz trosku povolena.
Osobne si mylim ze je ten sestuhran jen strhly a protaci se na nem orech goly. Ale to bys musel citit ze to preskakuje
Avensis 2.0i 1998
ten obrázek co tu máš sice asi není přesný, ty tam máš podle katalogu třeba NGK Y531 a ta vypadá jak koukám na netu malinko asi jinak.
bohužel stane se že amatér svíčku při výměně zaprvé moc dotáhne a pak ji zadruhé utrhne. Pokud nejdou povolit žhavičky tak se nikdy nesmí moc silou jako normální svíčky, ale nejdřív něčím postříkat a třeba přes něco poklepat kladivem a hlavně opatrně!!!!
bohužel myslím že jinak než sundáním hlavy se toto nevyřeší
bohužel stane se že amatér svíčku při výměně zaprvé moc dotáhne a pak ji zadruhé utrhne. Pokud nejdou povolit žhavičky tak se nikdy nesmí moc silou jako normální svíčky, ale nejdřív něčím postříkat a třeba přes něco poklepat kladivem a hlavně opatrně!!!!
bohužel myslím že jinak než sundáním hlavy se toto nevyřeší

A jejda dal jsem tam spatny odkaz...tak ho neber vaznevojta ž. píše:A pred tim nez se to utrhlo tak jsi ji uz trosku vysrouboval?
Avensis 2.0i 1998