Avensis 2,2d-cat prvni dojmy

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
karlos76
Řidič

Avensis 2,2d-cat prvni dojmy

Příspěvek od karlos76 »

Ahojte vespolek,
diky dobre zkusennosti s Corollou 1,3 1993 a prispevkum zde na foru (za ty diky!)jsem se rozhodl poridit Avensis 2,2d-cat 2006. Nenasel jsem zde moc prispevku se zkusenostmi s touto motorizaci, tak bych se podelil o par vlastnich.

Urcite bych chtel vyvratit reci, ze ma auto nejaky problemy při rozjezdu na 1,2,3 stupen. Je jasne, ze 400Nm a 177koni se při plnem plynu jaksi tezko na první dva stupne prenese na vozovku a i na trojku obcas zasahne elektronika (protiprokluz).
Při normalnim rozjezdu je vse naprosto plynule, motor celkem ochotne zabira jiz od 1000 ot, při 1500 se znatelne probouzi turbo s celkem plynulym nabehem a od 2000 motor tahne naplno do 4000. Dal se mi to trapit nechtelo, uz jsem mel pocit, ze vykon zacina opadavat (max. vykon by mel byt na 3600). Auto paradne zrychluje na sestku od 100km/h a při 180 toci 3000.
Spotrebu 6,1 udavanou vyrobcem jsem dosahl při plynule jizde, v mezich limitu, na dalnici tachometrovych 130 na tempomat. Na normalnch okrskach jsem na pocitaci videl prumer 5,5. Ciste po meste a v kolonach je to skoro 10, ale verim, ze s trocha vetsi plynulosti to pujde dolu. Na nemeckych dalnicich s tezsi nohou je třeba pocitat s 8,5 při rychlostech kolem 180 a castemu brzdeni a zrychlovani diky kamionum…. Všechny udaje jsou z pocitace, při dotankovani mi zatím vychazi 7,2 celkovy prumer.
Auto je vyborne odhlucnene a ani při rychlostech nad 180 není potreba při komunikaci zvysovat hlas. Cekal bych trosku komfortnejsi odpruzeni, ale nadruhou stranu se podvozek odvdeci slusnyma jizdnima vlastnostma při ostrejsi jizde. Mam obuto 215/50-17“, při pouziiti 16“ a vyssiho profilu by mohl podvozek trosku „zmeknout“..
Nikde nic nerachta, vsechno zatim funguje, na tachomeru je 148tis.km. (prvni registrace vozu 9/2006, koupil jsem na 146tis.) Při prohlidce v toyote nenasli zadny problem.
Hodne propirane diskuzema jsou xenony, sviti na urovni bezne zarovky, takze budu muset poresit. Místo ve predu… no při mych 187cm je to tak na hranici, spatne vidim na semafory, nicmene sedi se pohodlne.
Dost se tu kritizovala navigace. Mam TNS310 a koupil jsem bez DVD. Kamos mi za mirny uplatek postahoval z webu celou evropu. Po Praze funguje lepe nez co mam Igo v telefonu. Nabehne okamzite a na krizovatkach nezmatkuje. Mam tri DVD, vychodni evropu 2x (lisi se pouze v pokryti nekterych státu) a zapadni Evropu. Kdyby mel někdo zajem, nejak se dohodneme.
Jedna malickost mi vadi, zvykl jsem si na „trojblik“ (japonci asi neznaji…) a navíc se blinkr nechce po vyjeti z kruhace vetsinou vypnout. Uznavam, je to blbost, ale tohle jsem u focusu a mondea nemusel resit.
Rozhodoval jsem se mezi 2,0d a timto motorem, nemohl jsem se rozhodnout, jestli obetuju par kW za slusnejsi spotrebu, ale rozsekly to rozvody, retez je retez .)))
Preji vsem mnoho km bez nehod a bez poruchy (pro toyotare skoro nezname slovo.. :)
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
killy
Člen Týmu

Příspěvek od killy »

Tak ať ti to nadšení vydrží a najedeš co nejvíc km bez problémů. Jinak 2.0D po faceliftu(93kW) má řetěz, je to odvozený motor od 2.2D 110 kW, ale před půl rokem ještě nebyly moc k mání, teď už je výběr.
Kdo maže, ten jede!
Avensis 2.2 D4D motor 2AD FTV rok 2006
knedlo
Člen Týmu

Příspěvek od knedlo »

dej si pozor na styl jízdy,podtáčení atd.,rády odcházejí setrváky.má to už něco najeto.taky jsem to kupoval měl 150000km,ted mám 230000km.musel jít ven,byl mrtvý a moje peněžka je dost vyfoukaná,jinak ty hodnoty souhlasí,hodně štast.kilometrů bez poruch 2,2D4D130KW 2006
knedlo
Odpovědět

Zpět na „Avensis“