Zimní gumy Falken

vše ohledně modelové řady Avensis
m5t
Věčnej rejpal

Zimní gumy Falken

Příspěvek od m5t »

Gumy od japonského výrobce a jedny z mála co jsou v rozměru 205/60 R16 k sehnání a za slušnou cenu. Má s nimi někdo skušenost ? jde mi o jízdní vlastnosti a hlučnost když zrovna na vozovce neleží sníh. Měl jsem políčeno na Continental TS830,Goodyear UG7+ nebo Dunlop 3D, ale je problém je sehnat za rozumnou cenu a lhůty měsíční. Ještě jsou na skladech korejské Hankook W300 http://www.pneu360.cz/pneumatiky/hankoo ... 6-92h-v411
Naposledy upravil(a) m5t dne ned 18.10.2009, 09:41, celkem upraveno 1 x.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Pavel Liška
Věčnej rejpal

zimní gumy falken

Příspěvek od Pavel Liška »

Nevím jak zimní,ale letní falken se rychle sjíždí,ze zimních jsou asi nejvýhodnější ultra grip 7.Momentálně mám semperit,ale také se rychle sjíždí,Michelin A3 dlouho vydrží,ale goodyear a semperit podle mne mají lepší ovladatelnost.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Michelin jsou dobré,ale taky i drahé. Kdyby byly Goodyear nebo Conti už to neřeším,ale z obsáhlého seznamu 30-ti gum mají prodejci jen dva tři a to Matador,Falken a nejdražší Michelin.
aczasa
Věčnej rejpal

no jo..

Příspěvek od aczasa »

Tak podobnou zkušenost mám s prodejci každé dva roky, takže si vždy vyhlédnu nějakou pneumatiku (právě 205/60/16 nebo jiný divný rozměr) a nechám si ji objednat vždy s měsíčním až půlročním předstihem. Potom ji právě můj pneuservis má a já si ji tam jen nechám nahodit. :-/ Bohužel na poslední chvíli bych klidně šel do semperitu, nebo barumek polaris 2 a tak.
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Na to přicházím taky,že je to divný rozměr, nejčastěji je 205/55. Díky krizi výrobci nějak utlumili výrobu a sklady se vyprázdnily, Falken ještě je a proto mě zajímá jestli je někdo na naše těžší vozy už používal.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já bych osobně volil Michelin.Jsou drahé ale vyplatí se.Nyní mám letní Michelin a oproti Continentalkam na nich najedu více.Dokonce mě na těch Continentalkach něco prasklo uvnitř gumy a auto táhlo k jedný straně.
J.
aczasa
Věčnej rejpal

hmm..

Příspěvek od aczasa »

No tak jako teď mám letní gumy KUMHO ECSTA a koukám, že mi docela odcházejí. Sice jsou relativně levné, ale počítám s nájezdem max. 30 - 40 tisíc km. Takže asi jako bravurisky. Mslím si, že u všech korejských gum to bude dost podobné (na prvních Mišelínkách jsem najel kolem 80 tisíc).
Back in Czech.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Mám zimní taky Kumha KH 17 a po ujetí 10tkm jsou jako nové.
J.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Někde jsem čet,že maximum zimáků jsou čtyři roky, pak stvrdnou (jo pánové to by bylo :wink: )a rapidně stratí na vlastnostech. Osobně si myslím,že i ta čtvrtá sezóna bude na hraně. Čím dál tím víc mě štve ten můj předepsaný rozměr, v rozměru 205/55 je krásný výběr a dokonce akce .
aczasa
Věčnej rejpal

nesmysl..

Příspěvek od aczasa »

Je to čirý a holý nesmysl. Pneumatika za 4 roky neztratí nikterak vážně své vlastnosti či měkkost. Tohle se stává tak u pneu cca 9 - 10 let starých, skladovaných na slunci a ještě nastojáka. Rozhodně bych tomu nevěřil, že 4 roky a šlus. Je to opět jen loby za prodej nových.
Bohužel mě při ježdění stejně vydrží pneu 2, max 3 sezóny, takže mi nezbyde nic jiného než koupit další.
Back in Czech.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

zimní gumy falken

Příspěvek od Pavel Liška »

Co budete dělat ze zimáky,které májí méně než 4 mm.Přes léto vůbec nedrží,je to zábava,ale rychle se jezdit nedá.
aczasa
Věčnej rejpal

zimáky..

Příspěvek od aczasa »

No tak zimáky s pod 4mm vzorkem výborně drží v létě. Kde jsi byl na tom, že vůbec nedrží? Naopak, dá se s nima jezdit opravdu rychle a přilnavost je božská, jen se opravdu, opravdu rychle ztrácí i ten zbytek vzorku. :-( Takže po sezóně zimáků jsou ideální na pálení gum, výměnu gum, do odpadu, na čarodejnice.........
Back in Czech.
pepa559
Člen Týmu

Příspěvek od pepa559 »

nektere moc neubyvaji ani v lete. Na pozdim jsem obul Barum polaris, vzorek cca 4-5 mm, najel jsem 25 000, z toho vetsinu v lete a porad jeste pres 2 mm maji. Na mokru ale hrozne klouzou, obcas (v zatacce) neni problem zahrabat na dvojku, jen po pridani plynu. Nevim, jake byly pred 3-4 lety, kdyz byly nove, dostal jsem je k autu.
X_Mave
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X_Mave »

Ha ... ani jsem nedocetl tenhe thread do konce .. .zarazila me hlaska hned na zacatku, ze letni Falkeny se rychle sjizdi. Mam Falkeny FK452 (zatim jen na predku) ... 17" 225/45 ... a nedam na ne dopustit. Zaprve nemam pocit, ze se sjizdi rychle (jezdim cca 180km denne, dalnice, rychlosti vetsinou lehce pres limit ... panove v Passatech prominou ;-) ), zadruhe jsem neuveritelne spokojeny i s gripem a o cene nemluvim vubec ... kdyzto srovnam s GoodYear Eagle F1, ktery jsem mel predtim, tak je to 100 a 1. Lip to drzi, min se to sjizdi a min to stoji .... na zimu to zatim vypada na Falken ZR1 15" 205/55 ... pokud to tak dopadne, dam vedet svoje dojmy. Ale na Falkeny mi nesahejte ;-) ... FK452 jsou super gumy (nevim, jak ostatni modely) a to jak podle vlastnich zkusenosti, tak podle zkusenosti lidi na jakemsi mezinarodnim foru o gumach (uz nevim kde to bylo) ... mely jedno z nejlepsich hodnoceni uzivatelu ... a to se k nim vyjadrovalo cca 3500 lidi (kteri je nekdy meli na aute .. ze).
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

páno vé a co takhle dát na japonská auta japonské gumy??
YOKOHOMA nebo TOYO
na čeldě jsem měl zimní YOKOHAMA
http://www.e-pneu.sk/katalog_pneu.php?v ... winter&t=o&
a byl jsem spokojen najel jsem na nich 20tis.km :)
letní jsem měl yokohamy a ted mám na Ávu toyo a v poho ,ale zdá se mi že yokahama víc vydrží :D
http://www.e-pneu.sk/katalog_pneu.php?v=toyo&s=z&t=o&
uvadím to jako přiklad dají se sehnat i levněji jen musí člověk hledat :shock:
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“