blikanie kontrolky mazania po starte

vše ohledně modelové řady Celica
miguellito
Navigátor

blikanie kontrolky mazania po starte

Příspěvek od miguellito »

nazdar mam 5.gen 2.0 L ,po nastartovani mi preblikava par sekund a aj svieti kontrolka mazania-ano ta cervena- potom to samozrejme prestane nastastie a pocas jazdy to uz nerobi,ked po jazde vypnem motor a znovu nahodim tak uz skoro vobec neblikne ani nesvieti....chapem preco to tak ja...ale problem je v tom ze vzdy po "prvom"starte to robieva o dost dlhsie ako kedysi-kedysi aj ked bola zima a prvy studeny start-tak si nepamatam ze bi preblikla ani raz a ani nesvietila dlhsie ako pol sekundy, a inak uz mi aj nieco klepoce v hlave? fakt netusim,bude treba stetoskop..... ten zvuk pocut hlavne pri zohrievani motora na prevadzkovu teplotu,pocas jazdy neviem lebo v kabine sa to neda rozlisit ale niekedy pri zohrievani to ma zvuk ako trochu diesel sakra...mam par tipov co tomoze byt ale nejdem ich radsej ani vyslovovat :( pritom s tym autom vobec neblbnem olej je ok,-je ho dost-len aj tecie niekde na strane spolujazdca-asi guferk onejake-len dufam ze neodchadza olej pumpa-zeby netesnila? ale to je asi blbost sak to by potom svietila kontrolka ze nie je tlak nie? ale to klepanie je dost novinka a uz ma stve tak pliiiz o radu---asi to aj nahram-a dam to tu-len neviem ci ten zvuk bude kvalitny.....
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no jak som pocul tvoj motor, bol siroko daleko najtizsi na celom okoli,... som myslel, ze je vypnuty a on bezal... takze akekolvek klepoty v tvojom pripade budu podla mna este stale tizsie, nez v ostatnych pripadoch :-D no ale vkazdom pripade si to daj popocuvat. drzim palce.
po kolkych km menis olej? ja uz mam 5tis a uz som menil opat za LM 10w40MOS2
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
ALFkeeper
Řidič

Příspěvek od ALFkeeper »

wiesco toto sa stane aj mne obcas...vravim obcas taketo prebliknutie ..akoze neriesim pretoze ak 2-3krat pretocim motor okamzite zhasne(umna to neni ani sekunda len obcas bliklo a zhaslo)..
cize maze krasne motor chodi ako hodiny ...
a ako popisujes za jazdy neni sance ci vytocim 5 alebo 7tisic ..ide to sviezo a zvuk ma dobry..
to klepotanie bych tomu moc nedaval
uz v minulosti mi to sem tam spravilo ..a akoze bez problemov ...

ale zaujima aj mna preco mi to vobec par krat prebliklo.. ..
miguellito
Navigátor

:( hosi ale mne to klepoce uz vzdy a za druhe ten motor bol tichy ale uz sa mi nezda a to fakt s nou neblbnem a uz vobec nie za studena som z toho hotovy ale ja nemyslim ze to blika kym pretacam starter, ale auto naskoci a kontrolka svieti aj 3-4 sekundy alebo tak dlho preblikuje ....asi to fakt natocim a dam to tu a aj ten zvuk nahram......kua ide sezona a klima v haji este stale nedoriesene-asi nejake t guferko-dneska po prijazde som zistil ze brzda asi cely cas brzdila cca 16 km -nebola zerava ale horuca jak das aj brzdic aj disk :shock: a guma tepla...kua som na noc vypustil trochu vzduchu az mi v noci nedrbne----kua neviem ci nevratilo po brzdeni naspat dosticky alebo sa tam nieco dostalo kuaaaaaa ,nieco tam pukalo-auto uz bolo vypnute a stalo- bol som pri tom asi pol hodky-teplo salalo od kolesa jak z pece ostatne tri strmene chladne jak lad-kua som musel raz prudko brzdit a asi fakt nevratilo piestik a dosky nazad-dufam ze sa neposkodil material poloos diska strmen -bo pukalo to jak dive-dufam ze tam nepovznikali ziadne mikroprasklinky a ze sa desi nazahlusim :? :shock: pukalo to tak kovovo dufam ze setky tie materialy taky hic znesu bez ujmy .samozrejme som to nechladil nie som blby len som to nechal na vzduchu a siel prec...kua ked uz problemy tak furt... sorry za ot rano to zhodim a mozno bude nova tema kua :evil:
miguellito
Navigátor

menit budem po 5 tisic este mi asi 400 ostava......... dam zas ten isty ale dam tam MAN filter aky tam bol predtym s tymi vacsimi dierami,tento je japan ale ftedy maslim ta kontrolka neblikavala uvidime.....
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

skus, ale teda ked to klepoce a aj preblikava, loziska mozu byt pred smrtou. :cry:
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Když začně klepat je zle!!!Mně šla tišeji jak kterákolvek potvrdí ti to kluci pka se objevilo to že někdo s ní jezdil jako s pekáčem dal jsem udělat čistění s výplachem s tím že jsem věděl že to může skončit s tím že se uvolní napečený karbon a po té proceduře se objevil na pár sekudn zvuk klepání pak vymizel a pak to zaklepalo už s na ložisku s tím že se motor hned ostavil.Tak uvidíš prostě když se jednou na tom motoru objeví zvuk klepání málokdy odezněje a nic tomu pak není.Kontrolka mazání mi nesvítila ale po výplachu 2x problikla pak již nesvítila.Teď s prominutím tam bude na motoru tolik čidel že k tomu aby se něco stalo by nemělo dojít absolutně.A již já ho budu jezdit od prvníko km a s tím že já si určím a budu hlídat výměny oleje.Dosuď jsem z toho nasraný že nějakej Ital to upekl.
Nějaké ty auta doma jsou.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To se těžko odhaduje co klepe takhle na dálku. Sundej víko a podívej na vačky. Vyndej regulátor tlaku oleje a podívej na jeho chod. Pokud je to klepání jakoby uvnitř a zní dute a objeví se od zvýšených otáček na volnoběh a pravidelně s motorem tak je to asi jasne. Jinak nechápu dost dobře tvoji jízdu s tím brzdicem. To necítís na volantu?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to se nam s tou brzdou stalo taky , byl to spatny ten vodici cep - porad to slo ztuha jako ... , byl uplne vyhraty a asi ohnu, vymenily jsme trmen - krasne se v tom hybal a po problemu , byl to zadek , co u tebe ?
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
miguellito
Navigátor

kua u mna je to predok-inak sak musel som dva krat prudko pocas tej jazdy brzdit az do smyku-po tom ked som sa znovu rozbehol tak som citil ako mi od 40 km/h zacina vibrovat volant.....az po 60 ku a to uz som z toho nemoh....hned ma jasne napadlo ze jedine nieco s brzdami-bo ostatne veci mam ok- tak som par krat roznou silou pobrzdil a presiel po par dierach a postupne to ustalo......ke dsom prisiel dom tak vystupim a pocujem pukanie...... tma jak v prdeli takze keby bol zeravy disk tak by som videl ale nebol..... a setky tri strmene studene-sice druhy predny trochu teplejsi ale to je jasne predok je vzdy troch uteplejsi jak zadok no ale ten lavy salal fakt jak pec vravim guma tepla disk-koleso horuci este ze to je AEZ kua, a brzd.disk -no dotyk ani na desatinu sekundy nehrozil a caliper tiez horuci brutal--vsetko to pukalo a uz som len cakal kedy sa to rozsype....neska nebolo ked ynic riesit ale zajtra oba predky zhadzujem a uvidime-inak comu mohlo take brut teplo najviac uskodit podla mna sa to urco prenieslo aj na poloosi a lozisko je jasne tam sa to muselo varit-a inak prdel bola v tom ze som skusal po rovinke aj ist na neutral ci mi to moc nebrzdi ale celda valila jak keby ju niekto tlacil-takze muselo to driet fakt velmi zaujimavo ze to moc nebrzdilo ale zaroven sa to zohrievalo jak das-co s ami zda trochu protichodne ale inak fakt nevem.....no a ten motor tiez nahram......ale vravim ze ten zvuk sa objavil tak pred necelym mesiacom pocut ho hlavne po starte kym s azahreje motor a hlavne na volnobeh---pri pridavani otacok sa ten hluk nezvacsuje samozrejme frekvencia sa zvysuje :) :? inak ked sa zohreje tak na volnobeh ide furt ticho len sa mi tam zrodil proste novy zvuk ktory tam kedysi nebol no ,musim to dat popocuvat len dnes fakt nehozilo casovo..........kua diky aspon za comenty a nazory
miguellito
Navigátor

gabko24 píše:skus, ale teda ked to klepoce a aj preblikava, loziska mozu byt pred smrtou. :cry:
taraz ktore loziska ?....... ja stale dufam ze len nejake ventilky budu v haji to ostatne si nepripustam......
miguellito
Navigátor

len fakt je to blbo nahrate -toto je par sekund po starte cize motor studeny---len nie je tam moc pocut to co myslim mozno az ku konci ale dam to sem ked uz....
http://www.youtube.com/watch?v=fB1rVKHafq0

no a toto druhe je ked uz je motor zohriaty-rucicka teploty je cca. v polke budika..... ten zvuk sa tam objavi tak okolo 25 sekundy napr ale aj potom neskor tazko sa to v tom hluku asi bude dat poznat ale verim ze odbornici na x te pocutie objavia :-) :-(
http://www.youtube.com/watch?v=wDMT4HUAwaw

inak tie brzd yno coment som ich zhodil ale nevypustal som kapalinu robil som to na tom-no jeden bol len trochu zasprajcnuty -lepsie povedane chodil tazko -ale par krat som ho vytlacil a zasunul hasakom a stale a zakazdym som tam striekal taky povolovac srobov a odhrdzovas s MOS 2 a potom uz isiel-no a na vodiace capy som dal medenu pastu a par krat ich popretlacal a uz fachali-teraz je aj po drsnejsej jazde vlazny ako zadok, no a ten najdosratejsi .lavy predny co mi roztavil skoro setko naokolo :P tak ten bol teda v horsom stave -capy tiez tuhe -tiez sla do nich med pasta a ten piestik asi na 5 cm obvodu bol dost zoxidovany a zreznuty -cize ta rez vytvorila asi o 0.5 mm vacsi obvod a preto sa mu nechcelo dnu -ked som zhodil a skusalstlacit brzd pedal tak sa ani nehol az ked som zapol motor a stlacil pedal tak ho povytlacilo- a kua prvy raz ho zatlacit nazad bola teda sranda -cela jedna pixla mazadla s MOS 2 asi 700ml-v spreji sa minula kym sa ak otak spojazdnil,a ten prvy raz siel nan hasak Herkules :P a ja som tlacil obojrucne jak das a slo to po milimetroch kua kua uz sa mi ohybala rucka na hasaku :P :twisted: ,no a dovod bol ako ten z japonskeho prislovia(kon bol zle podkuty lebo chybal klinec na podkovu ,kon potom nemohol cvalat a posol nemohol dorucit odkaz,a kedze general odkaz nedostal cela armada bola porazena) proste ta gumka co je okolo piestika myslim ta vonkajsia nie ta vnutorna/tak ta bola na trochu vacsi piesti teda bola tam medzierka ktorou tam siel bordel a okolo toho miesta to brutal zhrdzavelo-no a sprajclo to cize som tak jazdil odkedy ju mam :-D a ja ze co mi to po jazde vzdy pukalo-ze horuci kat al vyfuck a to koleso :-D kua fix ten material teda dostaval zabrat-no a auto brzdi lahsie-proste sa lahsie stlaca pedal -a aj zrychluje lepsie a aj na neutral ide po rovine dlhsie ak opred mini repasom- inak ten jeden strmen som riesil asi 4 hodky a ten druhy asi 7 hodiek :-D-tu hrdzu som z toho asi hodinovym suchanim dostal ako tak-smirglom samozrejme nie ale pouzil som obvaz-napusteny tym odhrzdovacom s MOS 2 nehal som to na tom asi hodinu a potom drel -zodral som tri obvazy a asi 40 razy siel dnu hasakom -potom na konci uz aj jednorucne:-D no a teraz je nejchladnejsi zo vsetkych troch po brutal jazde -sory za ot ale neviem ako to prejhodit do novej temy ked sa tu uz aj ostatni k tomu vyjadrili-sak ak bude niekto podobny problem riesit tak to cez HLADAT najde aj tu ok ? uz som tu len koli motoru:-D
miguellito
Navigátor

hosi Oil pressure switch -znamena ten regulator tlaku oleja? tak nie? stoji 10 libier ja som to este nevidel je mozne ze to je to? a staci len ten vymenit netreba tam este nejake prkotinky? dake kruzky tesnenia a tak tie budu asi tiez non reusable.........
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jak motor jednou klepne tak i když tu součástku vymeníš tak ho nezachráníš.. Libor s emi smál a říkal o Jurovo motoru "hele už neklepe už je to OK "... stejne klekne..
jakmile ta klika klepe tak je tam vule a tu už nenapravíš tím že vymeníš reg. tlaku oleje...
miguellito
Navigátor

no len ja prwesne neviem kde to klepe-a zatial som tu na okoli nesplasil kto by to riadne vedel zistit odkial by to mohlo ist-na to asi obyc.stetoskop nepomoze-to by museli merat motor z kazdej srany a poradne a tu su take srvisy........a do toyoty autorizovaneho hm no radsej uz vobec budem musiet vycestovat dalej za tym........ked vazne neviem ci klepe nieco v hlave alebo nizsie no .... ale je to reg.tlaku ten oil pressure switch nie? hm no to mi je jasan ze regulatorom kluku neopravim.....len si robim prieskum bo idem menit oil tak ze by sa prehodil aj regulator...... a tie kruzky-tesnenia- som myslel okolo toho regulatoru-ak oje uchyteny a zapojeny--nemyslel som kruzky piestne a ani tesnenia motoru........ja ho moc zatial otvarat nechcem ten motor teraz pred sezonou......
Odpovědět

Zpět na „Celica“