xenony
xenony
Zdravím myslíte si že je vhodne do corolky 1994 koupit bixenonové svetla? dekuji za odpoved

Milujusvoji Corollu a chci aby ona milovala mě:-)

- Marty
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Pokud vím, tak je to proti vyhlášce, pokud si tam nedáš ostřikovače a automatické naklápění (o čemž pochybuju). Osobně nemám rád tyto "přestavbové sady" a vidím v nich akorát bezohlednost jejich majitelů vůči ostatním řidičům.
Jednou až majitel nějakého podobného kitu oslní protijedoucího a ten to do něj čelně našije v plné rychlosti, bude se in memoriam asi divit... a asi taky litovat

Jednou až majitel nějakého podobného kitu oslní protijedoucího a ten to do něj čelně našije v plné rychlosti, bude se in memoriam asi divit... a asi taky litovat
Určitě ne 
  A automatický naklápění pochybuju, že by se vyplatilo, to je lepší si rovnou koupit auto s xenonama 
 protože co jsem někde četl, tak ta sada schválená se vším všudy stojí asi 30 tisíc 

Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG

4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Konečně někdo rozumný  

Ono je třeba si uvědomit, že když kdysi před lety výrobce světlometů procházel schvalovacím procesem, určitě se posuzovala i míra oslnění. A ta se logicky zkoumala se žárovkami H4, nikoli s xenonovou výbojkou. Takže to co tady píší lidé jako Pela jsou čiré hověziny, sorry.
P.S. Také jsem se tím před několika lety zaobíral, ale dobrovolně jsem tuto variantu zavrhl.

Ono je třeba si uvědomit, že když kdysi před lety výrobce světlometů procházel schvalovacím procesem, určitě se posuzovala i míra oslnění. A ta se logicky zkoumala se žárovkami H4, nikoli s xenonovou výbojkou. Takže to co tady píší lidé jako Pela jsou čiré hověziny, sorry.
P.S. Také jsem se tím před několika lety zaobíral, ale dobrovolně jsem tuto variantu zavrhl.
Tak to je to správné slovohorhe píše:přátelé děkuji za odpovědi, jestli je to proti vyhlášce neni o čem diskutovat, a necham to na jinejch, a vystacim si stím co mam:-)
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16

4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

no já bych řekl proto, že, xenonová výbojka je primárně určená do čočky. HID sada má sice stejnou patici jako původní žárovky, nicméně tady veškerá shoda končí. Rozptyl světla je odlišný a v běžné parabole velmi snadno oslňuje. Nejsem fyzik ani odborník na šíření světla. Jen můj osobní názor potvrzený každý den na cestách.CharlieCh píše:No, přátelé, mohl by mi někdo osvětlit, proč bude xenon na správně nastavených světlech oslňovat víc, než na stejně seřízených světlech žárovka +50% svítivosti navíc?
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
No já bych zase řekl, že xenon má cca 2,5x větší svítivost. Do běžných světlometů prostě nepatří. Kdo potkal v protisměru auta s takovými xenony ať už v čiré, nebo normální optice a nejlépe špinavá, ví o čem mluvím. Nejde o nic jiného než o čiročirou bezohlednost. Zdravím

Pavel Avensis SOL kombi 2.0 2002

Koukám, že tu tomu rozumíme. 
Nesrovnávejte, prosím, HID sady a originální xenonové sady.
Spousta lidí používá xenonové výbojky do parabol a když jsou světla dobře udělaná, výbojky sedí v patici a nemelouse jak bedna sulcu, tak to nikoho neoslňuje.
Ale tak je to se vším, i dům se dá postavit dobře a na ho****.

Nesrovnávejte, prosím, HID sady a originální xenonové sady.
Spousta lidí používá xenonové výbojky do parabol a když jsou světla dobře udělaná, výbojky sedí v patici a nemelouse jak bedna sulcu, tak to nikoho neoslňuje.
Ale tak je to se vším, i dům se dá postavit dobře a na ho****.
I já bych právě nerad házel HID sady aj. do jednoho pytle, protože jsem potkal spoustu aut se zjevně xenonovým světlem a přitom neoslňujících a pro změnu i dost oslňujících. Můj osobní názor je ten, že pokud je dobře seřízený reflektor, tak by ani světlo HID sady nemělo být oslňující, pokud tedy vlivem rozdílné ohniskové vzdálenosti (kterou samozřejmě neznám, takže možná plácám...) xenonky vůči žárovky není světloxenonky šířené jinak, respektive jinam, než světlo žárovky.
PS - není tu nějaký prodejce se svými zkušenostmi?

PS - není tu nějaký prodejce se svými zkušenostmi?
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D

Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Takže znova: mají xenonové výbojky až 3x vyšší svítivost? Pokud ano bude u špinavého světlometu bez automatického ostřiku oslnění úměrně větší? Platí, že od takového světlometu bez regulace dostane protijedoucí až 3x větší porci oslnění? Doporučuji prostě ušetřený peníz investovat do nových parabol. Navíc značková H7 s větší svítivostí a navíc homologovaná bohatě stačí. Zdravím

Pavel Avensis SOL kombi 2.0 2002

Každý, i ten sebelepší světlomet, směřuje většinu světla do osvětlovaného prostoru, část mimo, a to i když je perfektně čistý. Logicky tedy osadím-li ho několikanásobně výkonnějším světelným zdrojem, bude i jeho oslňování patřičně větší. Nemluvě o tom, že aktivní plocha xenonové výbojky určitě nemá stejný tvar, jako vlákno halogenové žárovky, pro kterou byla parabola původně optimalizována.

- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

souhlasím, přesně takto byl myšlen můj příspěvěk. Akorát jsem to neuměl tak trefně popsatJimmi píše:Každý, i ten sebelepší světlomet, směřuje většinu světla do osvětlovaného prostoru, část mimo, a to i když je perfektně čistý. Logicky tedy osadím-li ho několikanásobně výkonnějším světelným zdrojem, bude i jeho oslňování patřičně větší. Nemluvě o tom, že aktivní plocha xenonové výbojky určitě nemá stejný tvar, jako vlákno halogenové žárovky, pro kterou byla parabola původně optimalizována.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun