co na lak???
- kuro
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
co na lak???
chcel by som sa opytat majitelov Toyot, ako osetruju metalicky lak svojich krasavcov? teda ktory konkretny pripravok sa im osvedcil najlepsie. Uz tu prebehla debata o orig. kozmetike Toyota, tartl voskoch... ma niekto este nieco lepsie? Chcel by som tu svoju nalestit a hladam nejaky pripravok, ktory mozem hodit nielen na lak ale aj na plastove casti (spatne zrkadla, listy a pod.) pripadne aj na skla.
Dik
Dik

LEXUS IS200
"ex cariňák:-)"

- Honza
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já použivám na lak český TEMPO to veme tu nějvětši nečistotu a pak to napastuju tvrdym voskem a rozleštím leštičkou.Vydrží to tak cca2 měsíce.Známej má nějakej super vosk 0.5l za 8000kč napastoval tím novou Oktavku a ma to už 3 měsic a pořad to tam je.Jak se to jmenuje ted nevím.Zkus zajit tam kde prodávaj potřeby pro autolakýrníky.
- Cafa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
zelva je dobra... Kdysi jsme si z nemecka privezli PERLORIT - takova cerna lahvicka, draha jak blazen, ale jako voskovalo to fakt libove. polozil sis tricko na kapotu a sjelo dolu..
Prezentovali to s ohnem na kapote
stacilo to navoskovat na jare a na podzim a pri myti kapku hodit do te vody a bylo vystarano. Skoda ze uz to doslo a ani jsem to od te doby nikde na pultech nevidel..
Tady jsem jeste nasel odkaz: www.perlorit.de
Kdyby to nekdo nekde videl, tak bych mel taky o lahvicku zajem..

Tady jsem jeste nasel odkaz: www.perlorit.de
Kdyby to nekdo nekde videl, tak bych mel taky o lahvicku zajem..
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
- Cafa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
NO, tak ohen sem nezkousel, ale vim, ze ten perlorit byl v poho a bylo na nej spolehnuti.. Turtle jsem mel taky ale nevydrzi to tak dlouho na aute. Bracha mel skodovku a kdyz se to tim vyblejskalo, tak vypadala jak nova, corolla to taky zazila a fakt pekne se s tim blejskala a vydrzi to fakt v poho pul roku. Nedelam pro ne, spis premejslim, ze si to objednam, i pres tu relativne vysokou cenu. Ale myslim, ze to vydrzi.. Vsak predchozi varku jsme meli peknejch par let doma..
Tak hezke odpoledne vsem!
Tak hezke odpoledne vsem!
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
- petrumr
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
V OBI jsem koupil tu želvu barevnou na metalízu a byla tam i taková tužka na škrábance.399Kč a ještě jsem si koupil za 59Kč vypada to jak na boty silikonová flaštička s houbičkou a je to na plast a na gumu i proti přimrznutí-zkusil jsem to na zrcátko(na ten plast černý)a efekt parádní. 

toyota corolla 4E FE 65kW
petrumr píše:V OBI jsem koupil tu želvu barevnou na metalízu a byla tam i taková tužka na škrábance.399Kč a ještě jsem si koupil za 59Kč vypada to jak na boty silikonová flaštička s houbičkou a je to na plast a na gumu i proti přimrznutí-zkusil jsem to na zrcátko(na ten plast černý)a efekt parádní.
Ten silikon s houbičkou je super. V zimě jsem s tím po dvou měsících vždy projel všechny těsnící gumy na dveřích a nestalo se mi, že by někdy přimrzly. A to parkuju stále venku. Třeba na horách se ostatní do aut nemohli ani dostat a já měl výtlem

Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Se silikonem opatrně, nemá nikdy přijít na skla a hlavně na palubovku. Po namatlání silikonem i sebestarší palubovka vypadá sice jako nová, ale i ta sebečernější se zrcadlí v předním skle jak blázen. Je to častá praktika při prodeji ojetých aut a je to docela hustý.
Jinak silikonový olej ve spreji se jmenuje Konkor a je docela určitě běžně k dostání.....
Jinak silikonový olej ve spreji se jmenuje Konkor a je docela určitě běžně k dostání.....