Evropské premiéry Lexusu: GS450h, SC430 a diesel!

veškeré novinky na trhu
Odpovědět
Komanche

Evropské premiéry Lexusu: GS450h, SC430 a diesel!

Příspěvek od Komanche »

Obrázek

Luxusní vozy koncernu Toyota bychom měli v Evropě potkávat stále častěji. Na IAA se Evropě poprvé ukáže dosud největší hybrid GS450h, nový Lexus SC430 a poprvé se zabydlí vznětový motor v novém IS.


Toyota a Lexus bodují svými hybridními vozy po celém světě, ale tato ofenzíva zdaleka nekončí. Know-how, které je koncentrováno v Toyotě Prius, se postupně dostává také do dalších modelů. Zatímco v Priusu šlo o kombinaci čtyřválce a elektromotoru pohánějící přední kola, Lexus RX400h má navíc ještě elektromotor u zadní nápravy. Nejnovější a největší hybrid vychází z nového Lexusu GS a bude prvním hybridním pohonem s "klasickým" uspořádáním. S vidlicovým šestiválcem je opět spojen elektromotor přes planetovou převodovku, ale hnací ústrojí uložené vpředu pohání zadní kola. Zrychlení z 0 na 100 km/h trvá méně než 6 sekund...


Do Frankfurtu bude přivezena také nová generace modelové řady Lexus SC 430, která se v Evropě začne prodávat v listopadu letošního roku, přináší elegantnější a vyzrálejší tvary karoserie a mnoho změn ve stylu a výbavě interiéru. Mezi nové prvky, které podstatně zvyšují ochranu posádky, se řadí kolenní airbag řidiče, omezovače tahu předních bezpečnostních pásů, inteligentní adaptivní systém předních světlometů I-AFS (Intelligent Adaptive Front Lighting System) a dojezdové pneumatiky. Do standardní výbavy patří i špičkový, na zakázku vyráběný audiosystém značky Mark Levinson.


Nová generace modelové řady IS se na evropském trhu objeví na konci tohoto roku a vůbec poprvé se v ní představí vznětový motor značky Lexus. Ve skutečnosti jde o v Polsku vyráběny moderní turbodiesel Toyoty se vstřikováním common-rail, o zdvihovém objemu 2,2 l a nejvyšším výkonu 130 kW.


Nové modely IS se mohou pochlubit špičkovými prvky aktivní a pasivní bezpečnosti, včetně osvědčených systémů VDIM (Vehicle Dynamic Integrated Management) a PCS (Pre-Crash Safety), adaptivního tempomatu (ACC-Adaptive Cruise Control) a 8 airbagů, které zahrnují i dva přední dvoukomorové airbagy (světová premiéra).

(zdroj a foto: http://news.auto.cz/?article=4541)
Odpovědět

Zpět na „Novinky u toyoty“