Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

CommonUser píše:
KarlosCZ píše:Commonuser: mimochodem taky je rozdil to tve srovnavani protoze treba motor co mas ty by se mi asi taky pozdaval ale u T25 ta volba nebyla...
Tam bol zasa 2.0i. Ludia si ho dost drzia. Neviem zeby to bol nejaky totalny pruser.
Ale DCAT je DCAT, o tom sa nemienim hadat. Proste tie Newtonmetre by som bral aj ja vsetkymi 10-timi. Ale ... uz to tu nebudem zasa rozduchavat :twisted:
Pride kar202 a ten ma hned spacifikuje :lol:
:lol: :lol: ...a je to tu zase :D .....to asi zase bude pršet, ale co, je sucho. Jak píše ztnext....je to prdel :wink: . .....ale 400 vocpoda je 400 vocpoda :lol: :lol: Dokud nebude ten hybridní Avik kombi 200 PS budu střídavě šolíchat D-CAT, Carinu, Mondeo a Lagunu. Zkus uhádnout, s čím jezdím nejraději....vlastně jsem to už tady jednou vykecal.
Jinak pánové všem Karlům k zítřejšímu svátku přeji vše nej..... :D ..sobě samo taky :D Tohle vlákno se jimi jen hemží...
Doufám, že teď nenastane intelektuálně akademicko sociálně právní debata na téma které jméno je lepší a častěji používané.....,méně se s ním chlastá, vícekrát padá na hubu.... Logika podobná benzín/nafta :D
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

kar202: Napodobne. Ja uz jsem si na Karly otevrel Budvarek dneska a cekam, kdy si tu kluci roztrhaji obcanky. :-)
RAV4 HSD FWD
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kadel píše:kar202: Napodobne. Ja uz jsem si na Karly otevrel Budvarek dneska a cekam, kdy si tu kluci roztrhaji obcanky. :-)
.....sice ještě potřebuji mít čistou hlavu....no ale jedna Plzeň vleze :D . Dal bych solidádně Budvárek, ale nemám. Tak na zdraví :D :D
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

takze panove taky vse nej :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

kar202 píše: Vliv pneumatik na spotřebu je poměrně zanedbatelný a představuje sotva několik (spíše jednu či dvě) desetinek litru.
tak po týdnu na zimákách nesouhlasím. Na letních Good Year dálniční spotřeba celou dobu tak 6.9 až 7.2. Přezul jsem na zimní MCH A4, jel sem Ova - Chemnitz plus nějaké pojížďky v DE a krušných horách, no a zpátky v ově jsem na pro mě neuvěřitelných 6.1. Po 350km na D1 v pze mi PP ukazoval dokonce 5.9. Po dotankování do plné to vychází na 6.05.
Takže změna gum a spotřeba o litr dolů :roll:! Nechápu.
Jo ještě na dokreslení, GY mám 17'', ale ty zimní 16''. Auto sice vypadá jak pokleknutý velbloud (zvyklý se dívat na 17tky), ale za ten litr spotřeby a komfort to stojí. Asi ty GY budou perfektně sedět apod., ale nám "páprdům" to je na nic :).
Vivat Michelin :D
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
martiM
Člen Týmu

Příspěvek od martiM »

to je zaujimave. Sirka kolies urcite spravi svoje, ale az taky rozdiel...?
firemne auto mam T27 wagon vybava Luna, to je na 16-kach a dlhodobu spotrebu mam 6,1-6,2 /odhadom 40% mesto + 40% dialnice + 20% okresky/. Rozdiel medzi zimnymi a letnymi nejak nevnimam, skor pri kratkych trasach v zime ale to je kvoli teplote a pocasiu.
Inak 16-ky su pohodlne :-)
T27 Avensis, 2.2 D-cat, automat
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

šířka je jiná, 215/55 17 vs. 205/60 16. Spíš to bude i značkou, zatímco ta "gudýra" je asi dravější a sportovnější guma, tak michelin si hodně hraje na komfort a velmi nízký index opotřebení, ten valivý odpor bude o hodně nižší. Vůbec to nehučí, nevím o tom, že mám zimní gumy. Zase na druhou stranu, na sněhu to asi nebude to pravé ořechové. Kdo jezdí hodně do hor, tak asi šáhne jinam.
Ale ten vliv na spotřebu je nepochopitelný :) .
martiM
Člen Týmu

Příspěvek od martiM »

mne sa zda pochopitelny, lebo mas uzsie gumy = mensi valivy odpor (to s rozmerom som pochopi, podla fotky mas zrejme SOL resp. Business Plus). Len ma prekvapuje, ze tak velky rozdiel.
Na vlastnom aute mam 18-ky a uz v tech. tabulkach sa pise, ze pri rovnakom aute na 17-kach mam vyssiu tabulkocu spotrebu ale je to len o 1 al. 2 dcl. Nie o liter :-)
Na firemnom mam 16-ky (luna) zimne mam Dunlop 3D a celkom v pohode aj v zime. Myslim, ze tvoje gumy nemaju byt preco horsie. Snehu by som sa nebal.
T27 Avensis, 2.2 D-cat, automat
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

martiM píše:mne sa zda pochopitelny, lebo mas uzsie gumy = mensi valivy odpor (to s rozmerom som pochopi, podla fotky mas zrejme SOL resp. Business Plus). Len ma prekvapuje, ze tak velky rozdiel.
Na vlastnom aute mam 18-ky a uz v tech. tabulkach sa pise, ze pri rovnakom aute na 17-kach mam vyssiu tabulkocu spotrebu ale je to len o 1 al. 2 dcl. Nie o liter :-)
Uz sme to tu preberali, valivy odpor sa so sirkou pneu nemeni. Skor celkovy odpor podla pneu ci vaha disku atd.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kar202 píše::lol: :lol: ...a je to tu zase :D
Kurna a o com maju pisat benalisti ??? O chvilu sa to tu zmeni z fora na ERROR LOG file of diesel engines :lol: 8)
kar202 píše: . .....ale 400 vocpoda je 400 vocpoda :lol: :lol:
Tak spytam sa uplne vazne, ci aj DCAT ma taku dieru dole ako D4D. Jazdil som len D4D 100kW vo Verse a tam do 2000 ot/min to islo horsie ako moj benal. Potom "obrovsky" skok - zatah a zdochlo to asi pri 3500 ot/min. Aj to bol dovod na benal. Rozsah 1500 ot/min je fakt malo.
Takze ako DCAT ? Funguje to podobne, ci ma viac roztiahnutu krivku momentu ?
Najlepsie ak to moze niekto porovnat napr. s CDI, ci inym motorom.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

CommonUser píše:
kar202 píše::lol: :lol: ...a je to tu zase :D
Kurna a o com maju pisat benalisti ??? O chvilu sa to tu zmeni z fora na ERROR LOG file of diesel engines :lol: 8).
to kar202: pozor, to je jasná provokace :D
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

CommonUser ber to proste tak, ze tam je turbo, ktere se bude vzdy chovat stejne. Pokud mohu hovorit za svuj motor 93kW, tak neco se zacina dit u 1500 ot, 1800 zacina zatahovat, 2000 turbo ma plny plnici tlak a tlaci do sedacek, 3500 zacina slabnout, ale vykon stoupa, 4000 uz je celkem cas preradit :) . Ono pri normalni jizde clovek stejne u obou motoru vyuziva sotva 1000 ot, pod 2 tisice podradit, nad 3tisice preradit.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

kazdy motor sa chova inak, a preto majitel daneho auta by mal vediet v ako rozsahu ma naj vysledky a podla toho podradit (ked chceme predbiehat).ked je auto v idealnych otackach-tak kazde z nich ta pritlaci do sedacky. samozrejme nie vtedy ked mame 50kw prditko
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

tomko, ten tvůj avatar, neuvažuješ o změně? špatně se čtou ty příspěvky. :roll:
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

tomko,opovaž se to měnit,aspoň to naladí když čtu tady některé somariny, jen by mě zajímalo co jezdíš partizáne :twisted:
jo a sedačku už mám pěkně protlačenou i bez turba :mrgreen:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Odpovědět

Zpět na „Avensis“