Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
pri.us
Navigátor

Re: Zkušenosti

Příspěvek od pri.us »

ja som mal svojho tiez este na Holandskych SPZ a uz som mal na nom 2 skrabance a kazdy cca 15cm, ktore urcite pri kupe neboli .. beriem to ako dan za to, ze nemam garaz, kedze viac s tym robit nemozem :roll:
www.HybridClub.sk
Helix
Člen Týmu

Příspěvek od Helix »

Dnes jsem opět provedl další pokus. Odpojil jsem obě modré relátka a zatlačil jsem písty do koncových poloh. Následně jsem do třmenu vložil staré brzdové destičky. Nasadil jsem zpět obě relátka a zamknul a následně odemknul dveře dokonce jsem stisknul startovací tlačítko a písty se nevysunuly. Až po pár šlápnutí na brzdový pedál se písty daly do pohybu. Žádná chybová hláška nevyskočila tak jsem provedl zkušební jízdu a vše funguje tak jak má. Auto brzdí až po sešlápnutí brzdového pedálu a koutouče se nezahřívají. Doufám že to tak vydrží až do května, kdy jsem objednaný na servis.
Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D, 85 kw, r.v. 2004
Toyota Prius, r.v. 2004
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Jak vozíte kola druhé sady do pneuservisu? Vejdou se na výšku šestnáctky do toho prostoru pod podlahou? Nebo k tomu máte druhé auto?:D
Prius II 2007
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

sy242 : asi trošku nechápu - do jakého prostoru POD podlahou? - do "přihrádky" nad rezervou? :mrgreen: :mrgreen: ..
Já do servisu vozím komplety - musím položit sedačky a kola dvě na plocho, dvě o ně opřená...jinak se nevejdou
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Ano, zda se vejdou na výšku do kufru, když vyklopíš dno a využiješ i prostor pod podlahou:)
Prius II 2007
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Tak to jsem nezkoušel, protože bych si ten spodní kufr musel nejdříve vyklidit a to je snadnější položit pouze levou zadní sedačku 8)
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Mně se zase nechce vystýlat půlku auta, proto ty dotazy.
Prius II 2007
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

sy242 píše:Mně se zase nechce vystýlat půlku auta, proto ty dotazy.
Hmmm... víš, proč se línej přetrh...?
Zeman není můj prezident
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

sy242 :Ano, zda se vejdou na výšku do kufru, když vyklopíš dno a využiješ i prostor pod podlahou:)
============
Tak mým odhadem - myslím,že se tak nevejdou - řekl bych,že tomu zabrání sklon okna...raději bych to moc nezkoušel...přece jen se s dveřmi musí trošku klepnout a kontakt s pneu by asi nebylo to pravé... :bomb: .A ještě mám dojem,že přímo vedle sebe se ty gumy nevejdou - dávám je "na koso"
Já musím pokládat obě zadní - mám tam vcelku potahy a rozepínat se mi to nechce...
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

ja dávam kolesá do igelitových sáčkov,2 do kufra a 2 za predné sedadlá (tam kde majú nohy cestujúci v zadnom rade) :bigups: a nemusí nič sklápať ani vyhadzovať :wink:
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Připomíná mi to dotaz typu "Milé Bravíčko, jsem panna, když mě můj chlapec osouložil ? " a pod. :roll: :D :D
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

DavidDDD píše:Připomíná mi to dotaz typu "Milé Bravíčko, jsem panna, když mě můj chlapec osouložil ? " a pod. :roll: :D :D
:banana: :wub: :thumbsup:
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
MGRR
Řidič

Příspěvek od MGRR »

Helix píše:Zdravím, nechal vyměnit v neoriginálním servisu přední brzdové kotouče a destičky značky Meyele na priusovi r.v. 2004. A mám problém s tím že mám zvýšenou spotřebu a kotouče se zahřívají. Přes víkend jsem destičky, sundal promazal uložení destiček, ale stále to přibržďuje. Nevíte co s tím ?
Rozhýbejte a rozeberte to ještě jednou, destičky probrušte v ocelových drážkách + bývají často zarezlé zadní třmeny.

K té spotřebě - udělejte laserovou sbíhavost... nikdo neví co koumáci s autem dělali, na co najeli. Mě sbíhavost nastavují u všech tří II. Priusů na krajní/vnější limit tolerance s tím, že si před dokončením označí čepy křídou, auto si 10km pocitově projedu (jak se chová na neutrál - jak daleko auto dojede a jestli pocitově jede lehce), pak případně pootočí tyčky řízení o čtvrt otáčky (jakoby kola přední částí od sebe) a většinou je pak vše super.

Brzdy používáme na Priusech už jen neoriginál ATE, TRW, Brembo, co právě z toho je a fungují i po letech krásně.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...a taky odpojují relátka ?? :mrgreen:
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Ejhle, tolik vtipných lidí najednou, to jsem ani nečekal.
Prius II 2007
Odpovědět

Zpět na „Prius“