Zkušenosti
-
- Řidič
Re: Zkušenosti
čaute chlapci,chcem sa spýtať či má tretia generácia senzor opotrebenia brzdových doštičiek,akosi mi začali škrípať brzdy 

teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Kolik máš najeto? Já mám po 100 tis km brzdy sjete asi na 80% nových, vždyť to brzdí rekuperaci...lajdak.miki píše:čaute chlapci,chcem sa spýtať či má tretia generácia senzor opotrebenia brzdových doštičiek,akosi mi začali škrípať brzdy
Zeman není můj prezident
-
- Řidič
160.t. kotúče sú v pohode len začali pri brzdení hučať ako keby tam niečo bolo (hrdza,posypová sol,alebo neviem čo)
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
Já je měnil v 175 tis (při koupi) , s tím že by předek asi ušel a zadek měl vyrezlý pruh, brzdilo to normálně, jen taky takový divný zvuky (destičky přinapadrť). Tak komplet nové a dle info majitelky, destičky měnila jen jednou.
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Zdravím, nechal vyměnit v neoriginálním servisu přední brzdové kotouče a destičky značky Meyele na priusovi r.v. 2004. A mám problém s tím že mám zvýšenou spotřebu a kotouče se zahřívají. Přes víkend jsem destičky, sundal promazal uložení destiček, ale stále to přibržďuje. Nevíte co s tím ?
Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D, 85 kw, r.v. 2004
Toyota Prius, r.v. 2004
Toyota Prius, r.v. 2004
Pokial neodpojili pred vymenou 12V bateriu a zatlacili ti piesty v strmenoch nasilu tak ich poskodili. S autom by som nejazdil.
www.HybridClub.sk
pri.us : No,těpic - tak to je pro mně novinka...fakt se musí na P II.odpojovat baterie?
Taky mě čeká výměna v neautori servisu - takže abych jim to naplánoval...
Taky mě čeká výměna v neautori servisu - takže abych jim to naplánoval...
Ano, pokial sa manipuluje so strmenom, je potrebne odpojit 12V bateriu. Brzdy su na Priuse riesene inak a preto aj pokial je vypnuty tak mozes stlacat brzdovy pedal a nestvrdne po prvom stlaceni ale bude rovnaky, cize stale aktivny (teda aj pokial mas auto vypnute, tak brzdy sa spravaju ako pri nastartovanom "klasickom" aute). Pri neodpojeni baterie a odnati strmena piest vystreli a s vysokou pravdepodobnostou sa trvale poskodi pri zatlacani spat. Cena jedneho strmena je v Toyote v prepocte okolo 14 000Kc.
www.HybridClub.sk
....Loni v září mi měnili v Toyotě přední ložiska....nevím,jak manipuloval mechanik se třmeny - ale baterii neodpojoval
Malo by stacit odpojenie dvoch modrych relatok [na prilozenom obrazku], ale naco riskovat, ze?

www.HybridClub.sk
Nechápu co se může na tom pístu poškodit. Zkusím odpojit baterku, sundám třmeny a zatlačím píst do koncové plohy. A opět připojím baterku a uvidím co se stane. Toyota servis Olomouc má čas až 11 května. Auto brzdí dobře jakoby stále přibržďuje (zahřívají se kotouče) možná se mi tímto postupem podaří to resetovat.
Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D, 85 kw, r.v. 2004
Toyota Prius, r.v. 2004
Toyota Prius, r.v. 2004
Helix ak vies anglicky, tak si pozri toto video, chlapik v nom popisuje, co sa moze poskodit a aj sa poskodilo:
https://www.youtube.com/watch?v=1scABNVhGyQ
V principe ide o to, ze pokial mas zapojenu bateriu, tak je auto stale v "strehu" a brzdy su plne funkcne. Ked odmontujes brzdovy strmen, tak pri inicializaci, tj. ked sa priblizis s klucom k vodicovym dveram sa piest cely vysunie. Pri naslednom zatlaceni piestu spat bez odvzdusnenia sa poskodi. Odvzdusnenie je mozne jedine cez diagnostiku [staci Mini VCI z eBayu za 30$], inak ti budu na pristrojovke blikat oranzove kontrolky pre brzdy. Daju sa odvzdusnit aj bez diagnostiky, ale taketo riesenie sem pisat nebudem, kto chce, ten si ho najde, jedna sa o prepojenie pinov na diagnostickej zasuvke pokial by ste hladali
https://www.youtube.com/watch?v=1scABNVhGyQ
V principe ide o to, ze pokial mas zapojenu bateriu, tak je auto stale v "strehu" a brzdy su plne funkcne. Ked odmontujes brzdovy strmen, tak pri inicializaci, tj. ked sa priblizis s klucom k vodicovym dveram sa piest cely vysunie. Pri naslednom zatlaceni piestu spat bez odvzdusnenia sa poskodi. Odvzdusnenie je mozne jedine cez diagnostiku [staci Mini VCI z eBayu za 30$], inak ti budu na pristrojovke blikat oranzove kontrolky pre brzdy. Daju sa odvzdusnit aj bez diagnostiky, ale taketo riesenie sem pisat nebudem, kto chce, ten si ho najde, jedna sa o prepojenie pinov na diagnostickej zasuvke pokial by ste hladali

www.HybridClub.sk
Niekedy v správach tuším predvčerom na Markíze bola reportáž z Levíc, kde nejaký intelignet obtiahol zo dvadsať áut kľúčom alebo nejakým ostrým predmetom. Jedným z áut bol funglovka Prius v bielej perleti, majiteľ celý uveličený bol že si ešte nestihol ani havarijnú poistku vybaviť a už toto. Odhadovaná škoda 800Eur tuším. Nebol to niekto z tohto fóra?
Takýchto grázlikov by som strčil do žumpy a potom dva týždne ku vode nepustil...
Takýchto grázlikov by som strčil do žumpy a potom dva týždne ku vode nepustil...
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
hajzli.... za 800eur mu ale obtiahol iba 1 kus auta (dvere/blatnik...) ak to potiahol cez cele auto, tak to bude nasobne viac.