Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Caruso_P1
Navigátor

Re: Zkušenosti

Příspěvek od Caruso_P1 »

Můj Prius stíral dokonale, tiše, plynule a do sucha. Koupil jsem dva roky staré auto, takže pochopitelně nevím, jak dlouho a jaké stěrače tam byly. Po dalším roce je při servisu vyměnili. První setření je bezva, při cestě "zpátky" ale trochu "mlží", takže zkusím otočit gumičky, aby bylo dobře setřeno po ukončeném cyklu. Když to nepomůže půjdou pryč. :-(

U Hondy jsem kdysi vyměnil dosluhující originální za stěrače BOSCH, nebyly úplně levné, ale ta změna byla neskutečná. Stíraly absolutně bez chybičky a to už měla moje Honda deset let a přední sklo nebylo rozhodně ideálně hladké. Takže BOSCH po této zkušenosti rozhodně doporučuju a s Priusem s nimi taky už do budoucna počítám. :-)
Miluju to ticho na křižovatce.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tiez som kupil 2t dozadu bosh a spokojnost
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

tak a je rozhodnuté :!: :!: orginál stierače na priusa z toyoty 72eur :mad: ,proti bosch za 28 :bigups: no čo myslíte,ktoré kúpim :?:
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

To je ale i s ramínkama, ne? Na ty originální můžeš koupit samotné gumičky, ty by snad měly stát ještě míň.
Jinak co si vzpomínám, Božky Aero..něco (na Versu) dobrý, levný ale nebyly.
lajdak.miki
Řidič

daj pokoj z ramienkami,flatové bosch aerotvin a už som ich našiel aj lacnejšie.vyskúšame uvidíme
lajdak.miki
Řidič

Čaute priusáci.Práve som sa vrátil z Piešťan,150km,spotreba 4.1/100km.Ešte pred mesiacom som to spravil za 3.6,ale to bolo lepšie počasie.Spotreba ma netrápi,ale prší a môj červený prius nie je červený ale skoro po klučky dverí hnedý.Máte niekto namontované zásterky?pomôžu aspoň trochu ochrániť dvere a blatníky.Špina sa umyje,ale už posýpajú a tie kamienky si len tak vyhrávajú a ako všetci vieme ten ekologický lak na priusoch stojí za hovno.Takže ak to aspoň trochu pomôže radšej investujem 100e. do zásteriek s montážou,ako mám na jar zisťovať koľko stojí prelakovanie.Tak páni poraďťe,namontovať zásterky,či sú to vyhodené peniaze :?:
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Na P III. nevím,ale na dvojce to ani není skoro kam přišroubovat...
kdybych to dal k tomu plastu,párkrát couvnutí ve vyšším sněhu a vytrhnu to i s tím plastem - asi víc škody než užitku....
Má je tam někdo,"dvojkaři" ?
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Original 4ks zasterky 60€ plus praca, ale pocitaj, ze spotreba pojde hore hlavne na dialnici.
Prius 2012
Obrázek
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

lajdak.miki píše:Čaute priusáci.Práve som sa vrátil z Piešťan,150km,spotreba 4.1/100km.Ešte pred mesiacom som to spravil za 3.6,ale to bolo lepšie počasie.Spotreba ma netrápi,ale prší a môj červený prius nie je červený ale skoro po klučky dverí hnedý.Máte niekto namontované zásterky?pomôžu aspoň trochu ochrániť dvere a blatníky.Špina sa umyje,ale už posýpajú a tie kamienky si len tak vyhrávajú a ako všetci vieme ten ekologický lak na priusoch stojí za hovno.Takže ak to aspoň trochu pomôže radšej investujem 100e. do zásteriek s montážou,ako mám na jar zisťovať koľko stojí prelakovanie.Tak páni poraďťe,namontovať zásterky,či sú to vyhodené peniaze :?:
ja sice priusa nemam , mam verso, ale cerstvo som si namontoval predne aj zadne zasteky. je to poznat u mna - a to hlavne ze neusim za jazdy pozivat zadny stierac. a ak ti cas nesuri-tak dobra rada-da sa to objednat z Ciny a pasuje to ako rit na serbel. a za 4ks za 20eciek
Obrázek
lajdak.miki
Řidič

Ešte tak nejakú adresu,kde si to objednal za tých 20e. Vďaka.
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

tomko píše: ja sice priusa nemam , mam verso, ale cerstvo som si namontoval predne aj zadne zasteky. je to poznat u mna - a to hlavne ze neusim za jazdy pozivat zadny stierac. a ak ti cas nesuri-tak dobra rada-da sa to objednat z Ciny a pasuje to ako rit na serbel. a za 4ks za 20eciek
Mimochodem tohle je na P II taky super - za autem se vůbec netvoří žádné turbulence, které by strhávaly vodu od kol na zadní sklo. Zadní difuzor se asi činí.
Prius II 2007
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

No na trojce se to zadní "okénko" sviní fest. Ale to jsem věděl z testů už když jsem auto kupoval. :-)
Miluju to ticho na křižovatce.
Jaroslavn
Navigátor

Příspěvek od Jaroslavn »

Caruso_P1 píše:No na trojce se to zadní "okénko" sviní fest. Ale to jsem věděl z testů už když jsem auto kupoval. :-)
To na dvojce taky. On asi myslel tu hlavní část zadního skla, to se naopak skoro nešpiní.
ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
Helix
Člen Týmu

Příspěvek od Helix »

Rád bych nainstaloval na Prius II generace přední zástěrky, má je někdo z vás již na voze nainstalované? Podle informací Toyoty jsou originál zástěrky až na III generaci.
Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D, 85 kw, r.v. 2004
Toyota Prius, r.v. 2004
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...nemám - :cry: :cry: .
Už jsem to tu někde psal...když jsem prohlížel blatníky,nezdálo se mi to - a v servisu mi to potvrdili.
není to kam přidělat,aby to pořádně drželo. Všude samý plast. Ukazovali mi tam Avensis,ten tam má nějaké kostky,kam se zástěrky přišroubují.
V zimě,vše zmrzne a při případném couvání ve sněhu/třeba by nějaký byl/se z plastu lehce vytrhnou,nebo se utrhne i plast v podběhu - víc škody než užitku?
Abych pravdu řekl,bez zástěrek je špinění boků na skoro stejné úrovni,jako když jsem měl kdysi "chrochtající w-éčka" se zástěrkami...
Odpovědět

Zpět na „Prius“