Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Kocúr »

Luke_Luke píše:
Kocúr píše:Nejako nemôžem súhlasiť s tým, že sa nedá porovnávať sedan s TS. Kľudne Ti porovnám hondu PCX125 s RAV4. Prečo nie? O tom porovnávanie predsa je. To akože by som mohol porovnávať len dve identické vozidlá? To by malo aký význam? Či tu máme porovnávať len ponúkané motorizácie a výbavy vrámci modelu? Ja chcem viac. Viac možností.
To nebylo mysleno, ze se to neda porovnavat, ale ze ja nechapu, ze to vubec nekdo stavi na stejnou uroven. Sedan je proste uplne jine auto nez TS, porovnavat se to da samozrejme, ale ja to myslel tak, ze TS je nesrovnatelne jinde odhlucnenim i nabidkou a vyrobnim procesem. Dokazu pochopit, ze nekoho zaujme linie sedanu, protoze nepotrebuje mit tak prostorny pristup do kufru jako u TS ;-)
No napríklad ja som to staval na rovnakú úroveň, pretože som mal len statický vnem, nejazdil som s novým sedanom ani TS. Toto je práve dôvod prečo je fajn uvádzať na fóre všetky porovnania. Teraz viem, že keď tie autá vezmem na predvádzaciu jazdu, mám sa sústrediť aj na rozdiel v odhlučnení oboch karosárskych verzií - pretože rozdiel tam asi je. To som netušil.
A áno, Farnell má pravdu v tom, že ja sa auto kúpiť nechystám. Samozrejme aj tento fakt môže vplývať na môj názor na corollu. Spolu s faktom, že nikdy niesom ochotný dať za auto viac ako 25 tisíc euro sa kľudne môže stať, že preto na nej podvedome hľadám chyby. Ozaj sa ale snažím byť v tomto smere objektívny. Osobne si myslím, že už aj do tejto ceny sa dá kúpiť auto s akceptovateľnými vlastnosťami. A plniť si sny... no, poviem to tak. Mať parádnu káru je - čo sa týka môjho snívania - úplne okrajová záležitosť. Snívam o iných veciach. A aj tak si myslím, že je fajn ak niektoré sny zostanú snami nadlho. Možno navždy. Ale to už zabŕdam do filozofovania.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
octavius
Řidič

Příspěvek od octavius »

Ja som tu pomerne "novy" ale prvy pocit som mal s farnella, ze je tu nejaky maskot fora alebo nieco podobne :lol: Ku vsetkemu ma co povedat a horlivo poradi... :roll: Ale s odstupom casu byt moderatorom fora, tak zvazujem svoje moznosti... Prinajmensom divne chovanie. Sorry za OFF TOPIC ale uz sa to nedalo citat.
Toyota Auris White Shark 1.6 Active Trend+ (2014)
Yetti
Člen Týmu

Příspěvek od Yetti »

octavius píše:Ja som tu pomerne "novy" ale prvy pocit som mal s farnella, ze je tu nejaky maskot fora alebo nieco podobne :lol: Ku vsetkemu ma co povedat a horlivo poradi... :roll: Ale s odstupom casu byt moderatorom fora, tak zvazujem svoje moznosti... Prinajmensom divne chovanie. Sorry za OFF TOPIC ale uz sa to nedalo citat.
Jako cenzuru? Vážně?
A co jsme se dozvěděli zajímavého od ostatních účastníků "přestřelky"? Tedy krom útoků a urážek farnella? On se aspoň snaží mluvit k věci.
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ďakujem....
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

Yetti: ten ti akorát tak napíše jedině TOYOTA a nic jiného.
avensis T27 1.8 valvematic
peter3422
Člen Týmu

Příspěvek od peter3422 »

No mne sa paci najviac sedan. Hatch a TS sa mi nepacia. Odhlucnenie vobec nieje zle a je to vec ktora sa da vyriesit aj po kupe auta.
Jednoducho sedan je limuzina. Ostatne su bud sportovy hatch alebo rodinny combik
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

TOYOTA a nic jiného.
To napíšu i já. Na dvou autech Toyota, které máme doma, máme najeto 400tis km bez jediné poruchy.
Toto je zase pro mě ten nejdůležitější faktor. Věřím té značce a je mi u hýždě, jestli je aktuálně nějaké jiné auto (srovnatelné třídou s Corollou TS) levnější. Mám jasno, mám objednáno TS a to dvouměsíční čekání mi přijde jako věčnost.
Pevně doufám, že moje nové auto bude stejně tak spolehlivé. Rozhodně plánuji tady na tom fóru sdílet zkušenosti. Hned od startu budu registrovat auto na spritmonitoru, aby byli zájemci v obraze :oops:
Ceny ve srovnání s jinými auty fakt nekomentuju (byť to teď vlastně dělám). No už jsem to tu psal, kupte si kdo chcete co chcete. Můj názor je, že levnější není lepší. A já Toyotě tu cenu věřím. Rád přispěji na vývoj další generace Corolly 8)
Kdesi jsem četl, že čistý zisk Toyoty není největší ve srovnání s jinými velkými automobilkami.. což mě vede k myšlénce, jestli to oni japončíci nemyslí upřímně- příjmy obrací do vývoje nových technologií apod. Snad :blush:
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
milano
Řidič

Příspěvek od milano »

MKD a co to máš za auta, motorizace, r.v. ?
prsut
Navigátor

Příspěvek od prsut »

len aby brexit tie ceny este nevylepsil. A to aj tym, ktori ju maju objednanu a este nezaplatenu. Len tak na okraj. Do 12. aprila nie je az tak daleko.
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
tabika
Manager Týmu

Příspěvek od tabika »

MKD: tak tomu věř, že japoncika zajímá vena z ČR :)
avensis T27 1.8 valvematic
Yetti
Člen Týmu

Příspěvek od Yetti »

A nevíte někdo, jak je to u nových modelů s klaksonem? Je tam stále ten vtipný mečák, nebo už dospělá houkačka?
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Co se stane, kdyz budu chtit zrychlit nad 180km/h? Zasahne omezovac nebo jak je to reseno?
ex Toyota Avensis T27 1.8
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Podle videa z akcelerace na YT to taha cca do 188 tacho a pak to proste uz nepridava, podle mne je to limitem otacek u MGU, myslim, ze je to 17tis otacek u 4.generace HSD.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
milano
Řidič

Příspěvek od milano »

U nové Corolly se mě strašně nelíbí umistění zpětných zrcátek. :roll:
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Já silně uvažuji o sedanu, jsme rodina s jedním dítětem, kombi nepotřebuji a i vzhledově se mi líbí víc sedan.
Co mě tady zaráží, jak někdo uvedl, že sedan bude línej, že to je tak po městě atd.., já mám současný době Ford Mondeo z roku 2001 o výkonu 92KW anemohu řct, že bych byl na silnici brzda, samozřejmě tam nemám turbo, tak rozjedzy nejsou tak rychlý, ale rozhodně ne pomalý. Zde v novém sedanu bude zase klasická atmosféra, díky níž sem si ji i vybral o výkonu 98KW, tak nevěřím, že pojede hůř než moje 18let staré Mondeo a věřím, že díky tomu to bude pořád velkej držák co se týče spolehlivosti a na závodění si člověk musí pořídit jiný auto.

Jen co se mě nelíbí, tak přístrojová deska, kdyby to šlo, tak si 18let starou přístrojovku z Mondea přemontuji do corolly, tam japonci mají ještě co vylepšovat, ale třeba až to uvidím naživo, tak snad dojem bude lepší, ale to je zase jen věc každýho názoru, druhýmu se to může líbit :).

Už aby ji někdo měl a podělil se o zážitky.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Odpovědět

Zpět na „Corolla“