Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Ladahori
Řidič

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od Ladahori »

alesho píše:Zkuste se někdo prosím kouknout do servisky, co vám tam dali za olej? V manuálu je preferován 0w-20, ale četl jsem, že český Toyota servisy používají spíš 5w-30, který je také v manuálu uveden a vzhledem k tomu, že jezdím převážně dálnice, byl by asi vhodnější. Stejně tak jsem četl, že domluvit se v rámci olejů doporučených v manuálu nebývá problém.
Automaticky dali 0W20, ani nenabízeli alternativu - Tsuho Průhonice.
Láďa
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Dává se nula protože se.motor pořád připojuje tak aby to nebylo moc hustý. Pokud by si jezdil dálnice je možné dát asi 5w ale na nula je to stavěné. Dokonce se už na nulu přechází i u klasických benzínových aut.
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
alesho
Člen Týmu

Příspěvek od alesho »

Dobrá, děkuju vám.
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Ahoj, všem, mne by nenapadlo tu specifikaci 0W20 jakkoliv zpochybňovat, pouze jsem zvyklý si dodávat vlastní olej a mít přehled o tom, že ho do vozu dali...
Jak tu někdo psal, na tuto normu se u benzinových agregátů začíná přecházet obecně. Zda to je dobře nebo špatně, netuším, doufám však, že to bude lepší než ty nové naplně v klimatizacích našich vozů ...
RAV4 HSD AWD
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

Mrzi me ze v CR nabizi konfigurator nasledujici moznosti az ve vybave Executive : kontrola mrtveho uhlu, kontrola provozu pri vyparkovavani (radarovy sensor), 360 kamera

V nemeckem konfiguratoru jsou ty moznosti rozdelene za priplatek uz od druhe nejnizsi vybavy, pouze 360 kamera jde az u konfigurace S+ za priplatek. Tim ale netvrdim ze v nemecku je to auto levnejsi - pouze rikam ze to lze lepe poskladat - bez toho abyste meli plne kozene sedacky ktere casem stejne nevydrzi (jak tvrdi sami prodejci).

Pred par lety bych se tomu nedivil, ale kontroly mrtveho uhlu nebo upozorneni pri vyparkovavani to uz maji v konfiguratorech i auta nizsi stredni tridy, ne ze clovek musi sahnout na RAV4 Executive. Osobne se tak budu muset divat po novych a zanovnich RAV4 v nemecku. Jinak na Toyote ocenuji ze do vsech aut dava automaticky safety sense - to je svetla vyjimka mezi vyrobci vozu.
Rosik
Člen Týmu

Příspěvek od Rosik »

martinw píše:Mrzi me ze v CR nabizi konfigurator nasledujici moznosti az ve vybave Executive : kontrola mrtveho uhlu, kontrola provozu pri vyparkovavani (radarovy sensor), 360 kamera

V nemeckem konfiguratoru jsou ty moznosti rozdelene za priplatek uz od druhe nejnizsi vybavy, pouze 360 kamera jde az u konfigurace S+ za priplatek. Tim ale netvrdim ze v nemecku je to auto levnejsi - pouze rikam ze to lze lepe poskladat - bez toho abyste meli plne kozene sedacky ktere casem stejne nevydrzi (jak tvrdi sami prodejci).

Pred par lety bych se tomu nedivil, ale kontroly mrtveho uhlu nebo upozorneni pri vyparkovavani to uz maji v konfiguratorech i auta nizsi stredni tridy, ne ze clovek musi sahnout na RAV4 Executive. Osobne se tak budu muset divat po novych a zanovnich RAV4 v nemecku. Jinak na Toyote ocenuji ze do vsech aut dava automaticky safety sense - to je svetla vyjimka mezi vyrobci vozu.
Před rokem, kdy jsem si RAV4 objednával měli kontrolu mrtvého úhlu a kontrolu provozu při vyparkovávání (mimochodem obojí je stejné čidlo) v ceně při objednání varianty Trend. V dalším ceníku už to nebylo a je to škoda. Jsou to velmi užitečné funkce a je škoda, že nejsou nabízeny i v nižších výbavách za příplatek.
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

Rosik píše: Před rokem, kdy jsem si RAV4 objednával měli kontrolu mrtvého úhlu a kontrolu provozu při vyparkovávání (mimochodem obojí je stejné čidlo) v ceně při objednání varianty Trend. V dalším ceníku už to nebylo a je to škoda. Jsou to velmi užitečné funkce a je škoda, že nejsou nabízeny i v nižších výbavách za příplatek.
Tak snad jim to podpoří prodeje nejvyšších výbav... Podobnou vydírací strategii zastávají Hyundai, Kia a Mazda -pokrocile bezp. asistencni systemy pouze do nejvyšších výbav. Uznavam ze jsem rozmazleny od koncernovych vozu kde lze siroce konfigurovat ale za kazdou moznosti navic si tucne zaplatite.
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

martinw píše:Mrzi me ze v CR nabizi konfigurator nasledujici moznosti az ve vybave Executive : kontrola mrtveho uhlu, kontrola provozu pri vyparkovavani (radarovy sensor), 360 kamera

Když jsem objednával, říkal jsem xpmirek, že to jsou přesně ty věci co mi budou jistě chybět a jsou nelogicky bez možnosti doobjednání až v nejvyšší výbavě. Zatím musím říci, že mi nechybí, může za to kamera vzadu a perfektní velká zpětná zrcátka (přecházel jsem z OIII a nadále ji sedlám jako služební :-( )
RAV4 HSD AWD
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

Ze zvedavosti jsem to hodil na mobile.de, cekal jsem o dost horsi cenu ale tohle je ferove :

Toyota RAV 4 2.5 4x4 Hybrid Edition SHZ LED KAM 2017 - 31,390 (dealer located at Neufinsing bei München)

Optionalle extras :
- 360°-Kamera-System,
- Smart Entry & Start System,
- Toter-Winkel-Warner (BSM)
- Rückfahr-Assistent (RCTA)
- Push-Start Knopf
1050€

Celkem to dela 31390+1050 = 32440 EUR ~ 846 414 kč

nakonfiguroval jsem to jako RAV4 4x4 hybrid z roku 2017 ktere maji blind spot warning a zaroven nemaji full leather sedacky...
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Ve výbavě Solution jsou kožené sedačky české produkce a ty si myslím že vydrží, jsou silné a pevné na rozdíl od těch "standardních"...
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Rafkar: ty sedacky jsou delany u nas, jo? Zajimavy. Nejdriv se mi to libilo, ale kdyz jsem to videl v realu, tak mi to prijde, ze to do toho auta vubec nesedi. Vsechno cerny a buch, cerveny sedacky.

martinw: Jestli chces ravku kupovat s hlidanim mrtvyho uhlu, tak mozna jeste neco sezenes v CR, myslim, ze v Ostrave byla vybava trend s BSM nejaka skladovka. Ja jsem taky kvuli tomu bral skladovku, auta na objednani uz BSM nemela. Jinak prvni ravky BSM v zakladu nemely, pak par mesicu bylo BSM i u prvni vybavy a ted uz to zase je az v nejvyssi vybave, taky to nechapu.

To BSM jsem myslel, ze bude dobry, ale obesel bych se bez toho, ale co je super, tak hlidani provozu za autem pri vyjizdeni. Fakt to pipa, kdy v kamere jeste nic neni a ani auto nevidim.
RAV4 HSD FWD
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Za sebe, měl jsem hlídání v jiném autě a vypnul jsem to druhý den. Blikalo, pískalo, že by mi jeblo. Přeskočím do druhého auta to to mít nebude a průser je na světě. Radši pohnu krkem....
Jen říkám názor a zkušenost.
A k sedačkám v kůži jediné, měl jsem možnost na vlastní pozadí vyzkoušet RX400 a RX450, LC 120 a LC150 a kůže (nebo co to vlastně je, protože to snad je umělák) je horší v nových modelech. Za mě kvalit kurva dolů, už ojebává i Toyota :cry: . Jestli Ravku, tak v látce. Opět jen názor.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
KLadys
Člen Týmu

Příspěvek od KLadys »

Ahoj,

Tak Ravka je doma. Tímto velké dík xmirekp za ochotu a trpělivost se mnou :) cestu z Prahy do HK jsem si fakt užil nádhera. Spotřeba 5,8 ale jel jsem hodně volně :) hned bych tu mel dotaz jak vám ukazuje to zobrazení dopravních značek?? U me to je divné na dálnici mi to ukazovalo celou dobu 100km/h ve městě většinou různě a na vedlejší silnici (příjezd k baráku) mi to ukazovalo 130km/h :D má se to snad někde nějak nastavit? Jinak spokojenost :)
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

KLadys píše:Ahoj,

Tak Ravka je doma. Tímto velké dík xmirekp za ochotu a trpělivost se mnou :) cestu z Prahy do HK jsem si fakt užil nádhera. Spotřeba 5,8 ale jel jsem hodně volně :) hned bych tu mel dotaz jak vám ukazuje to zobrazení dopravních značek?? U me to je divné na dálnici mi to ukazovalo celou dobu 100km/h ve městě většinou různě a na vedlejší silnici (příjezd k baráku) mi to ukazovalo 130km/h :D má se to snad někde nějak nastavit? Jinak spokojenost :)
Jo 130 mi to taky ukazuje často a netuším, kde to bere ... :-)
RAV4 HSD AWD
Rosik
Člen Týmu

Příspěvek od Rosik »

KLadys píše:Ahoj,

Moje zkušenost je s tímto systémem taková, že úspěšnost správného rozpoznání rychlostní dopravní značky odhaduji tak na 75%. Dokonce mi to jednou přečetlo rychlostí značku z autobusu, který stál přede mnou. U nás je tento systém stejě špatně použitelný, protože omezení rychlosti končí křižovatkou ne značkou, jako jinde v Evropě. Je to taková zbytečně matoucí informace, ale mělo by to jít vypnout. A ano, 130 km/h mi to taky hlásí nesmyslně poměrně často.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“