Svody,..?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no ano, to je pravda, ze kupovat mozno macku vo vreci je problem... ale snad sa mi podari mesacne usetrit nejakych 10tis na motor, za rok sa to aj stihne, snad :-) kua, ze nezarabam 50tis.. a kym bude motor vonku, spravi sa predok, ktory bol tuknuty, porobi sa karoseria.. len neviem fakt, kto by ten motor dal dokopi, tu ziadneho machra nato nemame... :-(

okej, tak medzi sviatkami tam nahodim ten zotrvak.. otazka, je jedno, ako ho tam nasadim? mal by byt vyvazeny, kedze je origo z beams motoru.. len ako ho dam na kluku? ci to je jedno? alebo tam je nejaka znacka?
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Setrvačník je 100% vyvážený a má značku. Většinou je to HU 1válce. Když už pak budeš u toho objednej rovnou i arp šrouby a stefty. Na to opravdu nepotřebuješ být žádný machr. Generálku motoru a složení,je jedno že to budou racing komponenty udělá automechanik a pokud na to budeš mít více času tak i ty. Opravdu se není čeho bát. A když si pořídíš plněprogramovatelnou jednotku,třeba zmiňovaný vi-pec tak nebudeš mít problém ani s naladěním motoru. Jednotka už má v sobě program kam zadás základní parametry motoru a ono to nastaví základní datové pole(palivo&předstih) aby jsi to nastartoval a pak už si můžeš hrát a experimentovat k lepším výsledkům.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

kcomu tie stefty a sroby? odkial objednat?

no ale minimalne by som potreboval tvoje znalosti, ktore ja rozhodne nemam.. ano, rozberal som uz 3S-GE, aj skladal s mechanikom, ale sam by som si netrufol.. aby som nieco nepohnojil. :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Základní manuál k motoru 3s-ge Ti samozřejmě můžu poskytnout. Je v něm co kde a jak rozebrat vč utahovácich momentů.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no to by som velmi ocenil, momentovy kluc mam vo vybave :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

ARP šrouby Ti objedná Idaho. Sakra chlape není se čeho bát. Každý automechanik potřebuje prodat svoji práci a tak okolo toho bude mít spousty keců jak je to více či méně složité aby z toho udělal co nejvíc peněz. Ty asi stavebních Merkur nepamatujes že? Hrával jsem si s ní jako malý. No a skládat motor je něco podobného.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

libor12 píše:Sakra chlape není se čeho bát.
toto iste si mi pisal tusim, ked som vahal vymenit spojku sam.. :-) a podarilo sa za pol dna :-D hihi... no uvidime..

a ktore su to arp sroby? to k tomu zotrvaku potrebujem? alebo az na tu go performance :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jsou to speciální pevnostní šrouby které několikanásobně převyšují oem v pevnosti a tahu. Prozatím je nepotřebuješ. Ale na 180 a více psu bude potřeba jít nahoru z otáčkami. Tipoval bych kolem 9000 až 10500. To by měly zvládnout ty 272 vačky a nebo 304 s nižším liftem.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

to uz jake zavratne cisla??? fuh.., by som bol rad, ak by mi to 8.5 tocilo.... :-) uz aj teraz okolo 7 straca dych, ale taham to tam, aby nasledujuci stupen padol nad 5tis, ked twincam dava kratsie sanie :-)))
obmedzovac otacok je dany v ECU, ze?
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ano ten je daný elektronicky. Nicméně ztrácí dech proto že otevření ventilu je tak krátkou dobu,že válec už se nestačí naplnit směsí. Možná že to víš ale pro jistotu to zopakuji. 272 neni úhel vačky jak se někdo chybně domnívá ale ve to úhel od otevření do zavření ventilu na otáčku klikove hřídele. Rozumná hranice časování je do 310st. Existují i extrémní aplikace jdoucí až na 340st otevření,ale takové motory už jdou pak špatně startovat a různé jiné sebou přinášející problémy.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no to som tiez nevedel, presnejsie som nadtym ani nerozmyslal.. takze 3S-GE ma v serii 272 vacky? takze dych by nedosiel, ak by tam bola napriklad vacka okolo 300? alebo aspon 290? no ale ten obmedzovac sa teda da obist jedine tou programovatelnou ECU, ze? a pomohly by len vacky napriklad? no ale potom treba aj ventily, a pruziny poriadne porobit, aby to zvladalo vtej rychlosti aj vracat, zejo? :-) hm, je okolo toho velmi vela prace, este viac teorie. ze ja som sa neucil lepsie... uf..
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Nejsem si tím 100% jistý ale oem vačky by měly mít 240 max 256st. Jiná ecu rozhodně. A ani žádné jiné řešení jako třeba emanage. Při jejím použití jsi stále omezen možnostmi sériové ecu. No pokud Ti chybí teorie tak tu budeš muset dohonit,to se nedá nic dělat. :) Kvalitní kniha co se týče obecných informací co a jak funguje je knížka Spalovací motory od Bohumila Ference. Učí se i podle ní. Ta ti dá jakousi obecnou představu o tom co je možné a co není. No a potom se pustiš do studia tvého motoru přímo. Vyhledáš kdo kdy kde jak ten motor už upravoval,protože rozhodně nebudeš první,potom bude výběr dílů atd a teprve potom montáž. Mezitím co budeš studovat(automechanik na to má 3roky) ty zvládnes za ten rok co budeš šetřit. No a pak je to otázka 14dnů to poskládat oživit a naladit.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

vynikajuce,takze tu knizku si uzaj objednam,predsa je to vec, ktora ma zaujima :-) zatial ti dakujem.. medzi sviatkami teda prehodime zotrvak, trosku ulahcim pracu motoru, iked iste to ma aj svoje nevyhody. no uvidime, a potom popisem pocity :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Dnes už je vše o mnoho jednodušší. Komponenty už jsou odladěné s uvedením parametrů co pro co je vhodné. Zítra někam uploaduji ten manuál a dám Ti sem link. Možná se Doky také rozhodne a půjde do vysokootáčkove atmosféry. Potom by jste ušetřili na poštovném a tak. Vysokootáčkovym motorem mám na myslí motor jenž pracuje okolo 5000 a max třeba 9500. Turbo má svoje ale atmosféra ta je skutečně o dokonalém projektu a práci. Odměnou je ten zvuk vytáčeného motoru tam kde už turbo je dávno o ničem. :D ale to je věc názoru.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

okej, mnohokrat dikes.. knizka je objednana, dufam pride cim skor :-) a cakam teda ten link na ten manual :-))) snad sa vnom vyznam.
IS 300
Odpovědět

Zpět na „Celica“