Servisy Toyota - kvalita práce a ceny

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
mirek01
Člen Týmu

Re: Servisy Toyota - kvalita práce a ceny

Příspěvek od mirek01 »

No dopadlo ....
tak ako som vyssie spominal, bol som na prvej garancnej prehliadke po 15000 km. Prijatie bolo v pohodicke ... kavicka, malinovka, skratka secko ako sa patri /ale za tie prachy co tam clovek neha by mal dostat aj poriadny obed/. Po vypisani servisnej knizky a vyplateni faktury na 155 € bolo za 45 minut po vsetkom. Vraj vsekto je v najlepsom poriadku a mozem ist na dovolenku. Podakoval som sa slusne a isiel som do nedalekeho obchodaku na nakup. Po nakupe sadam do auta vyparkujem a pod autom mlacka olejova. Myslel som ze mechanikovi pri vymene oleja trochu „uslo“ a potieklo po krytoch tak to odkvapkalo. Samozrejme uz vtedy som si myslel ze v TOP AUTOSERVIS ROKU 2013 /maju taketo ocenenie/ by sa ani toto nemalo stavat. Ale budis ... cesta domov 30 km a auto som odparkoval v garazi, kde si jeden cely den trosku oddychlo. Na druhy den po navrate z prace ma doma cakalo nemile prekvapenie ....
image_PerfectPhoto.jpeg
(126.84 KiB) Staženo 3422 x
Skontroloval som hladinu oleja, ktora bola cca v polke ... ci vobec budem moct dojst do servisu a nasledoval /zmojej strany/ dost neprijemy telefonat ... samozrejme obratom im isla na e-mail aj tato fotka. Povedali aby som hned prisiel, ze sa na to okamzite pozru. Po pristaveni auta v servise mechanik skonstatoval ze prasklo tesnenie, no a prijimaci technik sa mi velice ospravedlnoval ze sa im to este nestalo. Po vymene tesnenia a doliati oleja som dostal za igelitku handier a 3 spreje cisticov-odmastnovacov brzd na vycistenie garaze .... plus prislub ze nabuduce urobia nejaku zlavu /no urcite/.
Takze takto som ja dopadol ... tolko som spekuloval ze som si problem asi privolal sam. Ale dost by ma to nasralo keby som na tu dovolenku fakt vyrazil ... to neviem ako by to dopadlo. Takto relativne kludne by som to neriesil...
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T
Obrázek
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ty brdo, myslel som ze ti prasklo potrubie pod kachlickami :lol: ale ked vravis ze to je z auta ? :))))
Pocuvaj nahodou velmi pekne to skoncilo, sak stat sa moze .... ze ti dali aj prostriedky na odmastenie :D celkom potesi...uz keby ti to aj vycistili doma tak to by bolo co?
Ber to tak ze keby si isiel kde kolvek inde do servisu stale by bol ten konkretny zly lebo by to prasko tak ci tak aj im....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

nechcem aby to vyznelo , ze taketo veci bagatelizujem... ano, je to problem a mohol mat aj ovela vaznejsie nasledky.
Ale... treba povedat, ze iba ten kto nic nerobi, nic nepokazi. Stat sa to moze kazdemu - sme len ludia - a to nemyslim len na auta , proste vseobecne. V takych pripadoch je dolezite ani nie tak , ze sa stal problem , ale ako ho kto vyriesi. A myslim , ze v tomto pripade to vyriesili s ohladom na okolnosti najlepsie ako sa dalo. Zase budme spravodlivi. Teda moj zaver - to ako je kto schpny neprijemnosti riesit a hlavne k spokojnosti vyriesit je rovnako dolezite ako zvysok jeho prace.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Aspoň vieš do ktorého servisu nemáš chodiť. Keď doma mením olej v Yarise, tak ako posledné po krátkej jazde skontrolujem, či neslzí vypúťtací šrób a olejový filter. Kontrola na 20 sekúnd. A servis robí zkúšobnú jazdu (aspon je to v úkonoch servisnej prehliadky). Zaplatil si nemalé peniaze a za to má byť odvedená poctivá robota. Píšeš, že si zaplatil 155 eurošíkov a za 45 minút bolo hotovo. Hodne sa ponáhlali a zabudli odviesť poriadnu prácu.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

Ale samozrejme, berem to ze stat sa moze vselico, a hlavne je, ze sa nestalo nieco horsie. Len ma stale udivuje ze cim viac casu venujem na zstovanie kvality /to je jedno o co konkretne sa jedna/ tym horsie to pre mna konci :) ... ale na ich obranu musim povedat ze sa zachovali minimalne tak ako sa patri.
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T
Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

:shock: takhle skonit jednoduchý úkon, na ten bordel v garáži měli poslat maníka ať to uklidí, vždyť jsi mohl taky jet ze servisu nějakou štreku a přijet do garáže totálně bez oleje a ráno vyrazit na dovču a pod autí nic co by signalizovalo únik oleje a pak někde na dálnici zadřít, minimálně měli vrátit love a slušně poprosit ať pomlčíš o této politovánihodné události, no na výměnu brzdovky či opravu brzd bych tam rozhodně nešel. Jestli je v servisním úkonu skušební jízda tak ji mají dělat, naúčtovat za olej ze sudu sumu jak by obsahoval zlatý prášek to umí. By mě zajímalo co udělat aby prasklo těsnění, spíš ho tam nedali.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
vencaxxx
Člen Týmu

Příspěvek od vencaxxx »

Byl jsem tento týden v servisu Toyota Louwman v Ústí nad Labem na prvni garancce a spokojenost. Platil jsem 3500Kč včetně DPH, nechal jsem tam auto do druhého dne a přes noc jsem dostal náhradní auto (yaris) zdarma. Ptal jsem se i na kolísání otáček a prý to nedělá když se všechno vypne - klima, rádio, světla, zkoušeli jsme to na parkovišti a po zahřátí motoru to fakt nekolísalo, takže je to asi vlastnost.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

vencaxxx píše:... Ptal jsem se i na kolísání otáček a prý to nedělá když se všechno vypne - klima, rádio, světla, zkoušeli jsme to na parkovišti a po zahřátí motoru to fakt nekolísalo, takže je to asi vlastnost.
na to kolisanie som tu mal svoje prispevky vo fore YARIS. prejavuje sa ti to pri volnobehu? ono sa to nedalo nasimulovat to sa nahodne objavovalo. Ale daj si precistit klapku vahy vzduchu. Mne to odstranilo to kolisanie....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
marceltokar
Manager Týmu

Příspěvek od marceltokar »

Kolísanie otáčok je vlastnosť, ja a nielen ja to mám odnova. Aj keď povypínaš všetko čo sa dá a si na voľnobehu a máš motor zahriaty, stačí že pokrútiš s volantom a otáčky zakolíšu. Neriešiť.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Aha tak to je jasne to je normal ak je to co pises...aj ja som to spozoroval..
Myslel som skor kolisanie na volnobehu nezavisle od zapnutych spotrebicov, padaju otacky z 900 na 300 a z 300 na 1100 co trva asi 2 sekundy....to je ine...
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Tak hadam nieco dam k tejto teme od sikovnikov z Banskej Bystrice. Dnes pri vymene oleja po 1 krat doma bolo mozne zistit ako kvalitne a supersilno dotahuju uzaver na vlozku filtra. Normalne sa to nedalo odtocit a pritom je tam dany moment 25 NM a tyto k...... to zatocili ako sialenci. Ja to nepochopim, ci je to tak tazke to urobit ako je to dane. Co si sam neurobis ti oni pokazia....
daihatsu.materia
Člen Týmu

Příspěvek od daihatsu.materia »

Včera jsem byl na dvouleté prohlídce s vozem TA 2012 - Emil Frey Toyota Černý Most. Přistavení vozu 7:30, převzetí 12:00, baťovská cena 5 599 Kč. Vše snad proběhlo k oboustranné spokojenosti? :biggrin:
bogin2010
Člen Týmu

Příspěvek od bogin2010 »

Tak mě čeká garančka po 30tis. a vzhledem k neúspěšným reklamacím při minulé prohlídce přemýšlím, jestli nezkusit jinej autorizovanej servis. Co si o tom myslíte, má to vůbec cenu nebo raději znovu reklamovat u toho stejnýho dealera?
Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Auris TS 1.8 HSD Selection
pampeliška
Člen Týmu

Příspěvek od pampeliška »

Dobrý den.

Ráda bych se s manželem podělila o zkušenosti se servisem Toyota Dolák České Budějovice.
Po třech měsících užívání nového vozidla začala vrzat opěradla předních sedadel ( výplň sedadel o kovovou konstrukci při sebemenším pohybu ). Vůz jsme přivezli do servisu a jejich vyjádření bylo takové, že je to běžná vlastnost. Trvali jsme na odstranění problému ale bylo nám řečeno, že neví jak problém odstranit. Navrhla jsem tedy ať rozeberou sedadla a kovovou konstrukci oblepí semišovou lepící páskou, po které by měla výplň neslyšně klouzat. S tímto souhlasili, sedačky vyndali z auta, rozebrali, oblepili konstrukci, zkompletovali a namontovali zpět - po této opravě už sedadla nevržou.

Vůz jsme přebrali ( venku už byla tma a navíc pršelo ) a bohužel až později jsme si všimli poškrábaných vnitřních plastů okolo dveří u řidiče ( způsobeno tím, jak manipulovali se sedadlem ). Nebylo to ale vše. Dalším a podstatně větším problémem bylo zjištění že na čtyřech místech odřeli lak na hraně pravých zadních dveří. Současně s tímto jsme si všimli, že jsou zevnitř zarosené přední světlomety.

Jeli jsme tedy do servisu, kde následovala nepříjemná debata o tom kdo způsobil odření laku na dveřích. Servis nakonec přiznal své pochybení a domluvili jsme se na opravě - retuši odřeného laku ( na náklady servisu ) společně s výměnou odřených plastů a výměnou světlometů.

Když jsme vůz po opravě přebírali zjistili jsme, že parkovací senzory hlásí poruchu. Hned jsme na to tedy upozornili. Technik si auto odvezl a za chvíli přijel zpět s tím že jen byla zapnutá funkce samočinného parkování kterou tedy vypnul. Jak jsme druhý den zjistili, nebyla to pravda a místo samočinného parkování ( které ani nebylo zapnuto ) vypnul parkovací čidla, která hlásila poruchu.

Opravdu rozčilení jsme znovu jeli do servisu. Auto zkontrolovali a zjistili toto. Během výměny předních světel museli odmontovat přední nárazník a když ho vraceli zpět zapomněli připojit přední parkovací čidla.....

Takže když to shrnu - pokaždé když jsme přijeli s nějakou závadou byla sice odstraněna, ale v servisu svou neschopností vzápětí způsobili další a k tomu navíc nám odřeli auto. Co dodat, opravdu žasnu nad uměním mechaniků autorizovaného servisu. :evil: :evil: :evil:

Tento servis rozhodně nedoporučujeme a doufáme že při využití jiného autorizovaného servisu se tyto nepříjemné zkušenosti nebudou opakovat.

Toyota Auris TS 1.6 valvematic 6M
Ondraj
Navigátor

Příspěvek od Ondraj »

Nemám zkušenosti se servisem u Doláka, ale poptával jsem tam alu kola na Yarise a přes týden mi nejsou schopni poslat nabídku nebo alespoň nějak odpovědět. Psal jsem jim 2 maily a mluvil s nimi i telefonicky.

Asi mají moc práce... :(
aktuální:
Yaris 1,33 (2016)

historie:
Corolla Verso 1,8 (2004-2019)
Corolla
Odpovědět

Zpět na „Auris“