Nové je nové... Mít dostatek financí, určitě bych bral nové nebo klidně i to předváděcí. Takhle se musím spokojit s druhou generací, která se za hranicemi dá sehnat za hubičku, i když s rizikem, že baterie už nebude úplně v pořádku.
U jakého dealera jste se byla projet?
V Novém Jičíně, Trendcaru. Ano, u staršího auta bych se bála stavu baterie a tu předchozí generaci, se slabším motorem, tu bych raději nebrala. Navíc mám info, že je Prius po lehkém faceliftu, měla bych nové černé potahy na sedákách s kombinací kůže, jinak vyobrazený a barevný graficky display a myslím, že i parkovací kameru na dotykovém rádiu. Celkově to bude vypadat lépe. Momentálně je prý na skladě v čr 5 aut.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Ahoj, v práci občas jazdím na Priuse 2. generácie, r.v. 2008, 65 000km a naposledy trasa Žilina - Olomouc a späť priemer 3,9 l/100 km (3,8 po príchode do Olomouca). Batérie vyzerajú byť ešte v pohode.
Inak pred pár dňami som videl video, kde spomínali, že v USA testovali nejaký starý Prius po 200 000 mílach a za ten čas sa mu spotreba zhoršila o 2 MPG, auto bolo bez akejkoľvek výmený batérií aleebo motora, proste v pôvodnom stave.
Ja tiež pokukujem po novom Priuse v strednej výbave (Prius), ale chcem predajcu ukecať aby mi tam dali 15" disky hlavne kvôli komfortu a spotrebe. Budúci týždeň sa plánujem zastaviť v predajni tak som zvedavý ako pochodím.
Ano, střední výbava Prius je na 17 kolách, alternativně lze použít 16, ale méně už asi ne. Tak nevím, dej vědět, jak pochodíš, co ti řeknou. Jinak jsem celý víkend uvažovala nad tímto autem a jsem asi rozhodnutá, má spoustu PRO. Takže jej velmi pravděpodobně pořídím, jen musím uvážit, zda to nové nebo využít některé z nabídek na ojetý vůz.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Ahoj, tak som bol dnes u predajcu a po auto si mam prist 17.12. tak aspon bude co pod stromcek
(vybava Prius, modra metaliza)
Predajca mi stale tvrdil, ze na vybavu Prius mozu ist iba 17" ale po prichode domov som si vsimol v ponuke prislusenstva aj 16" plechove disky, tak som mu hned pisal mail, nech mi to prezisti.
Btw povedal mi, ze velkym dopytom po Priuse za posledne roky dost klesna cena baterii. Momentalne sa pohybuje na urovni 1600 Eur (40 000Kc). Cize naklady porovnatelne s dizlom ak si predstavime, ze treba meni DPF filter, turbo, vstreky a podobne blbosti, ktore zvyknu u dizla po par rokoch odchadzat.
Ano, 16" kola tam jdou, to mám také potvrzené a zimní sadu bych tedy pořídila v tomto rozměru. Jak to, že máš mít auto až tak pozdě? Já když bych se rozhodla, tak ho můžu mít do 14 dní, dokonce i v té modré metalíze, ta se mi taky docela líbí. Ještě víc ale tmavě červená - 3R9. No, budu tak dlouho váhat, až mi je vyprodají. Ještě zvažuju ojetý Auris HSD za dobrou cenu, který mají v nabídce na bazaru, najeto 10 tisíc, SOL výbava , pro mne lepší manévrovatelnost (stejná velikost auta jako mám dnes). Prius je pak o třídu výš, má lepší grafiku a byl by prostě nový, no.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
No auto by som mohol mať tiež do 14 dní, ale chcem mať čo najvyššiu akontáciu, aby som mal nižšie splátky no a chcem ešte trocha pošetriť.
Inak to "moje" modré našiel predajca niekde v centrálnom sklade u vás v ČR a vraj bolo posledné v tej farbe, tak asi píšeme o tom istom
P.S. keď budeš vyberať farbu auta, nechaj si ukázať vzorkovník farieb od predajcu. Ja som ho mal včera v ruke a bol som prekvapený, že napríklad tá tmavá červená je skôr čierna a perleťová biela vyzerala ako keď ti biele triko zošedivie...
Jo, tak to se bavíme o tom samém modrém... sranda . Ano, vzorky mám, máš pravdu, ta tmavá červená je hodně temná, kdysi sem se zařekla, že už tmavé auto nechci, je na něm všechno vidět. Stříbrná mi zas přijde taková fádní a za perleť se mi nechce připlácet. Moc pěkných barev na výběr teda není, akorát ta červená Barcelona. Sakra, mám dilema! A skládal jsi na něj už nějakou zálohu, aby ti ho blokovali?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Zálohu som poslal ešte včera, cca 6 % z ceny auta.
Inak k tým kolesám. Definitívne stanovisko predajcu je, že 16" disku sú ako alternatíva k 15" vo výbave Entry (základná). Stredná a najvyššia výbava má v TP iba 17" disky, čiže neexistuje k nim žiadna alternatíva, bohužial.
A čo som tak pozeral zimné plášte, tak je tam veľký cenový rozdiel a síce cca 80€ za 16" naproti 140€ za 17" plášť + samozrejme disk
S těmi koly se mi to nezdá - mám od dealera oficiální nabídku na střední výbavu se standardními koly v 17", plus zimní komplety na 16". Rozměr je Disk – 6J x 16 ET 45. V tomto rozměru se už dají sehnat gumy za rozumnou cenu, v 17" bych je kupovat fakt nechtěla. Nevím, proč to na tyhle velká kola stavějí.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Podľa mňa by tam mohli byť v kľude aj 16" ale pri nehode by mohla robiť poisťovňa problémy ak by prišla na to, že som mal obute gumy, ktore nie su v TP. V dnešnej dobe človek nikdy nevie. Ja už to radšej neriešim, kúpim 17" zimné komplety a mám na 4-5 rokov kľud.
Inak keď si spomínala tú červenú Barcelenu, tak tá tiež vyzerá dosť dobre
Tomi, my si pak musíme dát sraz a vzájemně se pochválit a vyměnit zkušenosti, co říkáš? Mám aktuální stav skladu v ČR - pouze černá, tmavě šedá a tmavá červená. Ostatní dojezd až na konci roku, včetně Barcelony.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Sraz kedykoľvek . Zo Žiliny do Jablunky to je cca 100 km, čo je s Priusom 4 L benzínu .
U Priusoch je problém, že sa veľmi nenaskladňujú a keď konkrétny model zrovna nie je na sklade, tak si počkáš, kým ti ho z Japonska dovezú.
Inak ten zraz vidím až tak po Novom roku, keď už budem mať riadne značky na aute, ale to sa ešte dohodne...
Ha, tak jsem si dnes půjčila domů Prius r.v.2011, bylo to demo vozidlo a pak s ním jezdila manželka majitele (prý). Má najeto 38 tisíc, požádala jsem o půjčení s tím, že si to chci osahat na delší trase a u sebe doma, vyhověli mi. Je to bílá perleť se solární střechou. Průměr za trasu od prodejce domů 4 l. Cena je dobrá, ale holt to není nové a trošku bojím, zda vše je pořád OK tak, jako když bych si s tím od novoty jezdila sama.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
No jo. R.v. 2011 čiže predpokladám pred faceliftom...má to na rádiu displey alebo len ten tenký pásik? Mne sa ten displej totiž veľmi páči a aj z toho dôvodu som nešiel do predfaceliftovej predvádzačky.
Ono, nové je nové, ale ak je tam fakt zaujimava cena, tak prečo nie.