Koupě Priuse

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
manasek
Věčnej rejpal

Re: Koupě Priuse

Příspěvek od manasek »

no ja kdyz si tenkrat proveroval dvojku,tak mi nechteli rict nic,jen puvodnimu majiteli...hahahaha,musel jsem to obejit jinka..
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Tak důležité je použít oči a zdravý rozum, nejen mnohdy bezcené lustrace.....
Zásadní problém je, že každý chce koupit za co nejmenší cenu to nejlepší auto a to (na vzácné náhody) prostě nevyjde :)
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

PALO-Prius píše:
tomfosil píše: Takže co doporučuješ? :mrgreen:
Ja odporucam jednoznacne Toyota gebrauchwagen auta, s garanciou a s 2 rocnou zarukou, predavame priamo autorizovanymi dilermi v DE:

http://gebrauchtwagen.toyota.de/

Takto som si kupil aj toho svojho, pekne v 2 rocnej zaruke. Auticko bolo prvemu majitelovy predane u daneho dilera, u neho aj servisovane a potom po 4 rokoch aj odpredane ked kupoval Auris HSD kombi. NAsledne som ho kupil ja s komplet knizkou a servisom robinim len u toho dilera, 100% istota.

PS: Ja tiez viem len anglicky a v Nemecku nebol problem, ved Nemci tiez vedia anglicky, ci si myslis, ze sa neucia iny jazyk ako svoj materinsky? :-)

Soryjako, ale to jsou fakt švestky :shock: . To se musí koupit tady, za líp a záruku ti taky dají a možná i holku na cestu :D :D
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

DavidDDD píše:Tak důležité je použít oči a zdravý rozum, nejen mnohdy bezcené lustrace.....
Zásadní problém je, že každý chce koupit za co nejmenší cenu to nejlepší auto a to (na vzácné náhody) prostě nevyjde :)

A prave o to ide. Treba kupovat s rozumom, nie za co najmensiu cenu. Za najmensiu cenu sa neda kupit najlepsie auto. Najlepsie auto vzdy bude mat vyssiu cenu ako priemerne/zle auto.....predsa ked je nieco velmi lacne, je to PODOZRIVO lacne a bude v tom nejaky hacik! Treba vediet co je median ceny a to brat ako svoju hodnotu. ja ked osm kupoval moj Prius, tak ceny boli od 12500-15500 eur, kedze som hladal len Executive (ponuku som sledoval 2 roky, takz eviem ake ceny boli realne dobre a asi podvodne kusy). Nakoniec som kupoval od dilera s cenovkou 13690, ale dal mi to za 13 300 eur. takze ano, nebol to najlacnejsi kus, ale ani nie najdrahsi a v tej dobe sa na celkom SK predaval jeden stary dvojkovy Prius na bazaroch (ktory bol urcite dovezeny). Takze zbytocne kupovat u nas, ked len zbytocne platite toho, co to dovezol,, vykuchal, stocil a robi si na tom biznis. A ked sa clovek boji, netrufa si ist do DE, dnes uz su rozne overene firmy, ktore vam to auto dovezu a aj prepisu na znacky.

PS: Verim, ze ked o cca 2-3r budem kupovat ten jazdeny Ioniq ci ine elektroauto (novy Leaf), tak najdem kupcu tu na fore, ktory oceni kvalitneho Priusa s kompletnou historiou, cloveka, ktory Prius pozna a ma ho rad.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Palo v podstatě souhlas, jen se neshodneme (to neříká kdo má pravdu, ale spíš o osobních zkušenostech a ty můžou být různé) na tom, že mě vychází líp koupit auto "u nás" (AD s historií), než "venku". Mám jich pár za sebou.
Samozřejmě pokud řešíš přesnou výbavu a barvu je to jasný. Výběr tady je omezený, ale vyčekat se, myslím si dá. :)
PetrPH
Řidič

Příspěvek od PetrPH »

PALO-Prius píše:
DavidDDD píše:Tak důležité je použít oči a zdravý rozum, nejen mnohdy bezcené lustrace.....

A prave o to ide. Treba kupovat s rozumom, nie za co najmensiu cenu. Za najmensiu cenu sa neda kupit najlepsie auto. Najlepsie auto vzdy bude mat vyssiu cenu ako priemerne/zle auto.....predsa ked je nieco velmi lacne, je to PODOZRIVO lacne a bude v tom nejaky hacik! Treba vediet co je median ceny a to brat ako svoju hodnotu. ja ked osm kupoval moj Prius, tak ceny boli od 12500-15500 eur, kedze som hladal len Executive (ponuku som sledoval 2 roky, takz eviem ake ceny boli realne dobre a asi podvodne kusy). Nakoniec som kupoval od dilera s cenovkou 13690, ale dal mi to za 13 300 eur. takze ano, nebol to najlacnejsi kus, ale ani nie najdrahsi a v tej dobe sa na celkom SK predaval jeden stary dvojkovy Prius na bazaroch (ktory bol urcite dovezeny). Takze zbytocne kupovat u nas, ked len zbytocne platite toho, co to dovezol,, vykuchal, stocil a robi si na tom biznis. A ked sa clovek boji, netrufa si ist do DE, dnes uz su rozne overene firmy, ktore vam to auto dovezu a aj prepisu na znacky.

PS: Verim, ze ked o cca 2-3r budem kupovat ten jazdeny Ioniq ci ine elektroauto (novy Leaf), tak najdem kupcu tu na fore, ktory oceni kvalitneho Priusa s kompletnou historiou, cloveka, ktory Prius pozna a ma ho rad.
Promin, ale to s nejnizsi cenou je blbost. Kdo tvori cenu? Bazarnici. Uvedom si, ze nejde o spolek profesionalne skolenych lidi s hlubokou znalosti marketingu a ekonomickych procesu, ale casto o lidi, kteri meli dostatecne koule na to si otevrit autobazar a jejiz cenotvorba je dana tim, co si o aute subjektivne mysli. Abych ti dokazal co myslim - ja sveho Priuse kupoval kdyz byl nejlevnejsi z nabizenych na trhu, s dobrym najezdem, plnou servisni historii atd a jeste jsem cenu okecal dolu. Mych 45tis km najetych bez problemu trochu popira to, ze jde o nejhorsi auto.

Cena ojetiny v bazaru bude vzdy zavisla od konkretni situace na trhu, subjektivni zkusenosti bazarnika s danym autem, jeho predsudky a jeho intuici, kolik ze zakaznika vytahne. Ale ze by fungovalo jasne poradi dle ceny? Ne. To neni prodej noveho auta, ktere jde objektivne porovnat. Ostatne nedavno jsem kupoval s kolegou jetou Toyotu GT86, opet nejlevnejsi kousek na trhu, 400tis. Dopracovali jsme se k tomu, kdy jsme postupne odmitli auta i pres 100tis drazsi (vcetne aut z nemecka po konzultaci se specializovanou agenturou), protoze na nich vzdy bylo neco blbeho. Opet, jezdi naprosto spokojene.

Povidat neco o poradi cen na trhu s ojetinami je jako prijit za bazarnikem a rict mu "prosim, dejte mi to auto o 50tis draz, at mam lepsi pocit".
Prius II 2008
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Je kus pravdy na oboch stranach lebo najvacsie sroty by mali byt najlacnejsie na druhej strane majetny clovek ktory chce rychlo predat lebo potrebuje miesto a nie prachy kludne pusti solidne auto "pod cenu" Ja som tiez kupil aurisa za cenu hlboko pod priemer a pritom auto bolo tip top s mnozstvom veci ktore by som dokupoval ..... Je to pouzita vec a tak tvorba ceny nema casto logiku. Na bazosi bol u nas prius I a zmizol za jeden den. Kto hy vcera povedal ze 15 rocny hybrid vobec niekto kupi....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Zdravím,

zavítal jsem sem poprvé, neb pomalu začínám přemýšlet co koupit po mém Avíku.
Padl mě do oka Prius, ale jsem v tomto absolutní laik, ani nevím co je to 3. generace, nebo rozdíl mezi Prius a Prius+.

Ale právě koukám na mobile.de, co by mě asi tak zajímalo, a nevěřím vlastním očím: jak to, že tyhle auta mají tolik najeto? :wow: Jak je to možné?...
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Důvodů je několik. Vem to třeba z té uživatelské stránky - mám Prius a každou jízdou oproti jízdě v klasickém autě šetřím. Já mám např. na svém voze za 5 let najeto přes 200 tis. km a to auto má stále původní brzdy. Na jiném autě už bych měl třetí. Spotřeba je +/- stejná, jako u nafťáku, ale právě ty ostatní náklady okolo jsou úžasná úspora. A proto ten, kdo ho má, se ho jen tak nezbaví a pořád s ním jezdí. Řekl bych, že majitelé Priusů jsou jedni z nejloajálnějších v autobranži vůbec.
Zeman není můj prezident
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

stani píše:Zdravím,

zavítal jsem sem poprvé, neb pomalu začínám přemýšlet co koupit po mém Avíku.
Padl mě do oka Prius, ale jsem v tomto absolutní laik, ani nevím co je to 3. generace, nebo rozdíl mezi Prius a Prius+.

Ale právě koukám na mobile.de, co by mě asi tak zajímalo, a nevěřím vlastním očím: jak to, že tyhle auta mají tolik najeto? :wow: Jak je to možné?...
- myslíš že "mají najeto" ako Mercedesy 123-124 v minulosti? Prius plus je myslím výborné rodinné auto, u nás asi vzhľadom na cenu nového auta a predsudkom veľmi nedocenené pritom už niet veľa mpv s klasickým benzínovým bezproblémovým motorom...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

No, ono je se třeba podívat na stáří. Že by oproti jiným značkám a stejného stáří, zrovna řidiči Priusů jezdili o 150% více?
Anebo jsou to všechno taxíky?.. :mrgreen:

Ještě něco jiného: tady píšou barva bílá, a tady také barva bílá (jde mi jen o ty barvy).

Ta první se mi jako jediná líbí. Co je to za odstín? U nás na webu Toyota takovou barvu vůbec nemají.
stani.1blog.cz
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ta prvni je folie, je to videt na otevrenych dverich. Pod folii je bila, od toho ruce pryc, jsou to barvy taxiku v Nemecku.
RAV4 HSD FWD
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

stani píše:No, ono je se třeba podívat na stáří. Že by oproti jiným značkám a stejného stáří, zrovna řidiči Priusů jezdili o 150% více?
Anebo jsou to všechno taxíky?.. :mrgreen:

Ještě něco jiného: tady píšou barva bílá, a tady také barva bílá (jde mi jen o ty barvy).

Ta první se mi jako jediná líbí. Co je to za odstín? U nás na webu Toyota takovou barvu vůbec nemají.
- jazdia veľa ako taxíky lebo hybridy majú na západe rôzne zvýhodnenia plus spotreba plus spoľahlivosť. Ja by som sa taxika nebál pokiaľ dostal čo mal....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

U hybridu je také důležité, aby auto jezdilo. To má velký vliv na výdrž baterií. Samozřejmě ideální je, pokud je ten nájezd rozložený v čase pravidelně. Pokud 10leté auto má najeto 200 tis, z toho v prvních 5 letech najelo 150 tis a v těch dalších 5 zbylých 50 tis., tak je to pro tu baterku horší, než když najede každý rok pravidelnou dávku 20 tis. I když je to samozřejmě kus od kusu, ale i toto bych ve výběru zohlednil a ojetější kusy hned z podstaty z výběru nevylučoval.
Jak píše "slabostka" pode mnou, důležité je, aby to konkrétní auto dostávalo alespoň základní servis.
Zeman není můj prezident
stani
Věčnej rejpal

Příspěvek od stani »

Ještě by mě zajímalo, co je to ten třetí pedál zcela nalevo, když je to automat?...
stani.1blog.cz
Odpovědět

Zpět na „Prius“