kola na III priuse

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
ježek2
Manager Týmu

Re: kola na III priuse

Příspěvek od ježek2 »

udo : . nějak jsem moc nehledal - ale mám pocit,že se někde psalo,že např. prius se solární střechou má mít "pouze" 15ˇ...a přitom by měl být těžší,ne?
Mám 09, z Lucemburska...v origo TP měl pouze 17ˇ
Toyota poslala za 600,- dobropis - takže mám i 16ˇ
6J x 16 ET 45 , 195/60/R16 89 H
6,5J x 16 ET 39 , 205/55/R16 91 T
========
Ty první /195 / jsem měl i na P II - ale tento rozměr se málokde používá - takže jsou pneu předražené
Mám letní i zimní 205 /55/16
Takže letní 17´ - Michelin..koupené s autem .ale na české tankodromy dost tvrdé,potvory mají pořád 6 mm vzorek - a při letním průměru 10 t km,budou ještě dlouho - jestli je tam ještě dám - protože ve sklepě jsou nové 16´... :oops: :oops:
Teď jsem na zimu nasadil 16 Nokiany - zvukově žádný rozdíl,uvidíme,jestli letos napadne sníh - loni se moc neukázaly...
Někdo tu myslím dával dotaz,jak se P chová ve sněhu - s II,jsem jednou visel ve sněhu - musel jsem ho rozhoupat,aby se rozjel - a taky na ledě trošku problém - nehrábne si,v kopci pak byla potíž se rozjet - v koloně je lepší zůstat pod kopcem na rozjezd...
Taky dotaz - proč 15ˇ? kvůli ceně?
Keksisce
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keksisce »

Jestli auto je vyrobeno pro EU, tak vše Priusy 3. generace mají na kolech stejné brzdové systémy (kotouče, destičky atd.), a proto velikost kol na to stejně nezaleží. Jsou Priusy na 15, 16, 17 ráfkách, a co napsali na úřadě, tak to je problém úřadů, ne Toyoty. :lol:
A ještě majitele :D .
.
Naposledy upravil(a) Keksisce dne pát 21.10.2016, 08:30, celkem upraveno 2 x.
www.hybrid-servis.cz - diagnostika, oprava autoelektroniky, oprava a servis hybridů, půjčovna Priusů. (Praha)
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

@ježek2, 15' preco?

1. Takto som doviezol Priusa z nemecka aj s gumami...
2. Maju lepsi grip na snehu a lade
3. Su lacnejsie
4. Su komfortnejsie (balony), lahsie a menej nachylne na defekt
5. Auto ma s nimi nizsiu spotrebu
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Tak vážení všichni "priusáci" teď se mi podařilo zjistit od člověka ,který se pohybuje kolem pneu a disků,že pokud seženu typový list na určitý disk v němž je uveden typ auta,tak mi stačí pak dojít na dopravní inspektorát k jejich dopsání do velkého TP. Zjistil jsem,že na autě přivezené z Belgie byly osazeny zimní pneu s diskem 6,5x15" H2 ET 38 na kterých již druhou zimu jezdím.Zastoupení Toyota.cz s tím nesouhlasí do velkého TP povolily jako alternativu 6x16" ET45,které se v Alu nedělají.Na autě jsou dle předpokladu DEZENT F,který u jednoho prodejce zde v ČR se objevují po zadání typu auta jako schválená a je ochoten mi za poplatek cca 100 Kč zaslat typový list,který pak předložím na úřadě pro dopsání.Po jeho obdržení Vás poinformuji.Dělám to i proto,že disky jsou ve velmi dobrém stavu a nové pneu jsou cenově podstatně levnější než 16" a k tomu bych musel ještě zakoupit ocelové disky.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Tak vážení "priusáci". Dnes mi přišel od jednoho prodejce typový list na disk ,který mám na vozidle.Jak jsem minule uváděl tak mám disk o rozměru 6,5x15 ET38 a pneu 195/65 R15. Typový list má v záhlaví uvedeno zkušební stanice s vydaným KBA 45565,který je nedílnou přílohou,která přišla v němčině. Vůbec nebyla potřebná. Vzhledem k tomu,že na mojich discích je výlisek KBA 45565,tak mi to na STK za 200 Kč ověřili potvrdili do typového listu a na úřadě za 50 Kč dopsali do velkého TP. Tak jednoduché.Když si vzpomenu na to co kolem toho zastoupení Toyota.cz dělalo tak se mi to ani něchtělo věřit. Firma,která mi poslala typový list vč. protokolu Tüv Austria si ani za poštovné nic nevzala.Počkám cca do ledna r.2017 a pak ve slevě koupím jen nové pneu cca do 7 tis.Kč.
Lkotek
Člen Týmu

Příspěvek od Lkotek »

Koupil jsem Priuse IV gen. ve střední výbavě na 17' kolech. Prodejce jsem se ptal, zda na něj můžu dát zimní gumy na 15' ráfkách. 15' ráfky jsou standard v základu! A Toyota povoluje jen 16'ky 195/60 R16 89H;6Jx16ET45. To mě teda hlava nebere. Copak se v různých výbavách mění podvozek?
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Přihlašoval jsem poslední Prius Solar na 15" a techničák vyjel na 17" s alternativou 16". Řekl jsem paní, že tohle auto může mít jen 15". Techničák tedy opravila. Leze to tam zkrátka automaticky.
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

- pánové - nikde blíž jsem to nenašel - trošku laický dotaz :
Zástěrky - je nutnost origo Toyota - namontovat univerzály "z Kelly " - nebo objednat z Číny ?
Tam jsem viděl víc druhů - "prase " aby se v tom vyznalo..
pri.us
Navigátor

Příspěvek od pri.us »

Ja som kupoval na III original Toyota. Predne + zadne stali dokopy 62eur. Je to dost za "takovou blbost", ale auto ine okrem tohto a vymeny oleja nepyta, tak preco mu raz za cas nedopriat :)

Na druhu stranu musim priznat, ze su (takmer) zbytocne. Pri dazdi nemam sice zaspinene cele dvere az po okno, ale iba polku dveri :D
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Já mám názor,že jsou velmi dobré zástěry na auto přimontovat. Zvláště vepředu ochrání podběh ,neboť jak jsem viděl v servisu tak při zvedání auta kolikráte poškodí hrany spojené na podběhu a veškeré nečistoty ze silnice bez zástěr jdou na podběh a časem to tam začně rezavět. Koupil jsem originál. Nestojí to tak velké peníze,abych nad tím přemýšlel, neboť přesně pasují. Náhrady vůbec se neshodovaly s otvory pro montáž.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Presne zasterka ma zmysel kvoli malym ostrym kamienkom a posypu v zime. Pozri si ako vyzeraju prahy dnesnych aut kde sa zasterky uz bezne nemontuju.... Cena -62e za 4 kusy je vela ale ja som na fiata kupoval za 50e len par...lebo superuniverzalne boli nahovno.... Je to jednorazova investicia,lakovanie je draha vec ... Na prahy doporucujem ak sa da prikupit plastova lista ktora chrani spodok prahu.
Pri kupe noveho auta pytam zakladnu vybavu,koberceky,zasterky....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
meco
Člen Týmu

Příspěvek od meco »

gold1 píše:Takze tady je Prius na origo 17" a nasledne na origo 15",ale bez tech plastovych poklic.Stredove krytky pasuji do obou kol.
http://goldone.rajce.idnes.cz/Prius_na_17_a_15_kolech
Páni, ako riešite rezervu? Ste spokojní len s lepiacou sadou? Skúšal som do priestoru pod vaničku napchať rezervu ale klasická pneu tam nevôjde bez úpravy vaničky. poznáňali ste si dojazdovky? Ako riešite toto?
Vďaka, M.
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Prve, co som spravil v mojom III-kovom Priuse, ze som vyhodil tu plastovu vanicku a dal dole normalne koleso. V zime tam mam jedno letne, v lete jedno zimne :-)
Lepiaca sada je blbost, ked ti prdne guma... Vacisnou sa clovek ponahla a nema cas riesit, takto vymenim za 15min cele koleso a idem si dalej. Najma ked clovek frci na dialnici v nedelu a podobne...tazko by sa riesil nejaky servis (uz nehovorim o defekte, ktory s aja tak neda opravit, ako sa mi stalo uz 2x, diera z boku).
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

PALO-Prius píše:Prve, co som spravil v mojom III-kovom Priuse, ze som vyhodil tu plastovu vanicku a dal dole normalne koleso. V zime tam mam jedno letne, v lete jedno zimne :-)
Lepiaca sada je blbost, ked ti prdne guma... Vacisnou sa clovek ponahla a nema cas riesit, takto vymenim za 15min cele koleso a idem si dalej. Najma ked clovek frci na dialnici v nedelu a podobne...tazko by sa riesil nejaky servis (uz nehovorim o defekte, ktory s aja tak neda opravit, ako sa mi stalo uz 2x, diera z boku).
- pred pár dňami som na inom aute chcel použiť lepiacu sadu z aurisa -r.v. 2012. Skončilo to fiaskom - z nádobky nešlo dostať lepidlo do pneumatiky, ani rukou ani tlakom kompresora lebo časť obsahu ztuhla takže lepidlo šlo všade inam len nie do pneu. Zalepené ruky, dlažba proste parádna user friendly vec. Takže som si nechal ten zvyšok - kompresor a drobné náradie a zvyšok do koša. Záver je: pozor na dátum spotreby, na rezervu či dojazdovku sa môžete spoľahnúť určite viac....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Já vozím knoty. Fungují perfektně a narozdíl od zeleného sajrajtu, který je na dojetí do pneuservisu kde to servisák za sprostého nadávání očistí, aby to mohl zalepit, jsou knoty trvalé řešení. Jedu-li dál, hodím do kufru rezervu.
Kořen slova Toyota je Toy!
Odpovědět

Zpět na „Prius“