Kluci nechtěl jsem vyvolat diskuse o penězích prosím, ale díky za info.
V podstatě souhlas, poměr výkon/cena, jak se říká, je Rav prostě super kup. Jsem notorický měnič starších aut, ať už pro radost a vyzkoušení, tak i občas jako příležitostný autíčkář. Většinou koukám na následnou likviditu, ale první zamyšlení (o novém autě) bylo, když jsem měl doma druhé kilo (LC100) poměrně poznamenané terénem, takže trochu "kasička", cca 12 let stáří a naši si pořídili za stejné peníze funglovku Verso (totoální doprodej skladovek, před příchodem nového modelu).
A podobný pocit mám u Ravky, kdy za nějaké peníze má člověk takový auto. Žádný "kamna", prostor, pohodlí,dobrá spotřeba, zábava a zkušenost, že se to prostě nes..e
Vždy bych razil teorii, že lepší za stejný prachy radši koupit ojeté auto vyšší třídy (např. Lexus 450h, což by tak vycházelo). Když (imho) porovnávám pro a proti, radši bych asi tu funglovku Ravku...
Samozřejmě radost může být i z auta v jiné cenové hladině, vždy budu vzpomínat na ježdění s PriusII a Previí
Asi plevelím myšlenkovými pochody (nebo pomateností), tak mi to nemějte za zlé.
Každopádně budu pozorně číst postřehy a dumat. Šťastné a pohodové kilometry všem

Prius - ta obrazovka je droga

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...