Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
farnell:
... zvoliť ako ďalšie moje auto Toyota Corolla TS.
Mal som dojem ze to bude "CHR"
(nikdy nehovor nikdy-mozno Mazda CX30)
... zvoliť ako ďalšie moje auto Toyota Corolla TS.
Mal som dojem ze to bude "CHR"
(nikdy nehovor nikdy-mozno Mazda CX30)
Nie. Po dnešku nie.
A ani akákoľvek iná značka.
CHR len za predpokladu,že tam bude 2liter.
No jednoznačne mínus pre CHR je veľkosť batožinového priestoru.
A podľa predajcu aj vyššia hlučnosť ako v ktorejkoľvek verzii Corolla.
Pozor to je info od predajcu a nie osobná skúsenosť.
No tak ako mi povedal čo môžem očakávať od TS a SDN tak to sa aj potvrdilo. Preto nemám dôvod jeho slová nateraz spochybňovať.
A len na okraj.
Podľa skúseností predajcu ma HB najnižšiu hlučnosť spomedzi Corolla modelov. Ale to je auto pre mladých a nie na seriózne vozenie.
A ani akákoľvek iná značka.
CHR len za predpokladu,že tam bude 2liter.
No jednoznačne mínus pre CHR je veľkosť batožinového priestoru.
A podľa predajcu aj vyššia hlučnosť ako v ktorejkoľvek verzii Corolla.
Pozor to je info od predajcu a nie osobná skúsenosť.
No tak ako mi povedal čo môžem očakávať od TS a SDN tak to sa aj potvrdilo. Preto nemám dôvod jeho slová nateraz spochybňovať.
A len na okraj.
Podľa skúseností predajcu ma HB najnižšiu hlučnosť spomedzi Corolla modelov. Ale to je auto pre mladých a nie na seriózne vozenie.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Farnell: mě už skoro přijde,že tvá manželka je TOYOTA
už toho bylo dost,jdi ji konečně koupit.

avensis T27 1.8 valvematic
Fakt neviem čo si mám o tomto tvojom výstrele myslieť....
To ako keď si to auto nekúpim hneď tak si podľa teba robím z "huby rit" ? Či ako to mám chápať?
To ako keď si to auto nekúpim hneď tak si podľa teba robím z "huby rit" ? Či ako to mám chápať?
To ne,ale už jsi několikrát psal že jsi rozhodnutý a neustále se snažíš někomu něco vyvracet když se náhodou otřou o novou Corollu! Někdo napíše že mu to auto příjde hlučný,ty mu odpovíš že to je jenom pocit a že jsi prováděl důkladné měření. Pak je parádní odpověď na prostornost sedanu. Že ti příjde už moc velkej tak radši koupím TSfarnell píše:Fakt neviem čo si mám o tomto tvojom výstrele myslieť....

No neviem , vcera som si bol pozriet nove corolky . Pocity mam zmiesane . V hladaciku som mal sedan,ked som si sadol na zadne sedadla , pri mojej vyske 184 cm som si hlavu buchal o strop. Dala sa najst aj pozicia , kde bolo proestoru trocha viac, ale neda sa hovorit o uplnom pohodli . Podobne to bolo aj s HB , jediny TS mal dostatocny priestor nad hlavou . Neviem ako vy , ale volant sa mi zdal na vsetkych corolkach trocha nizko a to som ho mal nadstaveny na max vysku . Mozno je to tym , ze jazdim SUV , kde posed je vyssi .
A kdeže som ja napísal ,že som meral hlučnosť v kabíne?tabika píše:To ne,ale už jsi několikrát psal že jsi rozhodnutý a neustále se snažíš někomu něco vyvracet když se náhodou otřou o novou Corollu! Někdo napíše že mu to auto příjde hlučný,ty mu odpovíš že to je jenom pocit a že jsi prováděl důkladné měření. Pak je parádní odpověď na prostornost sedanu. Že ti příjde už moc velkej tak radši koupím TSfarnell píše:Fakt neviem čo si mám o tomto tvojom výstrele myslieť....
To ako keď si to auto nekúpim hneď tak si podľa teba robím z "huby rit" ? Či ako to mám chápať?ale chr nechceš,protože je hlučný a má Malej kufr. Už si všem dokázal že jenom tvé poznatky jsou nejlepší a oni tomu nerozumí. A jenom TOYOTA
Si to dobre precitaj a potom dačo komentuj.
A áno SDN má väčší priestor. Rovnako ako som napísal, že v TS to bola vec zlého nastavenia a hrúbky opierok a toto nebol iba môj poznatok.
Áno CHR sa mi páči ale má proti TS viac negatív ako pozitív.
A ak už mám dať 30.000 za auto tak si pozriem všetky pre a proti.
Vytrhavas veci z konceptu a snažíš sa tu zo mňa urobiť "retardovaneho"...
Ešte raz si prečítaj kto kde čo napísal a potom sa môžme baviť ďalej.
A ani stále platí aj to,že pre mňa je ina značka tabu.
Od Toyota neodídem aj napriek vysokej cene a vyhradam iných voči čomukoľvek v tom aute.
Navyše ja som mal na prvú testovaciu jazdu cca 30 minút a bohužiaľ za tak krátky čas sa toho postrehnúť veľa nedá.
A dnes som obe autá skúšal necelú hodinu.
Ja ti nekazem riadit sa podľa mojich poznatkov a rovnako nikomu nič nevnucujem.
To čo som tu napísal sú iba moje subjektívne pocity s ktorými si vystačím na to aby som vedel čo chcem.
@scenario
Mne sa zas naopak SDN javil aj vzadu viac priestorny.
Naopak v TS je to s posedom trochu inak je vyšší.
Ale ani v jednom prípade sa mi to nejavilo ako sedenie kde by som sa hlavou dáko extrémne dotýkal stropu.
Volant mi lepšie sedel v TS ako v SDN, ale to je všetko otázka nastavenia.
Celkovo ale v sedane jazda bola dosť rozporuplna.
Za mňa je TS nateraz TOP.
to farnell : to chce klid a já Ti rozumín. Nedá mne to, ale když zde pořád čtu jak se řeší ten prostor na zadních sedadlech, tak by mne zajímalo, zda skutečně tolik lidí potřebuje v autě místo pro 4-5 dospělých osob s výškou postavy 180 a více. Já si myslím, že TS je primárně určený jako rodinné auto, tedy 2 dospělý a 2 děti, nebo jako auto pro toho kdo potřebuje velký kufr, typický český chalupář s většinou odrostlými dětmi, které již moc často nevozí. Já když to vezmu podle sebe a svého okolí, tak v podobném autě jezdí nejčastěji 1-2 dospělí + 2 děti, v mém případě děti 13 let a ty se vejdou bez potíží i do aurisu TS. V momentu, kdy děti dospějí, tak stejně moc s námi v autě jezdit nebudou a např. moji rodiče ty mají sice SUV a jezdí v něm sami dva. Zadní sedadla využijí maximálně když vezou vnoučata. Koho znám tak to má podobně, proč tedy má být standartní rodinné kombi prostorově na zadních sedadlech jako limuzína typu MB S Classe ?, kolik lidí to reálně potřebuje ?
Téma ceny je zbytečné, každý to vidí po svém a srovnávat zde kolik stál auris TS 1,6 a současná Corolla TS hybrid 2,0 je fakt hodně mimo. Zcela narovinu, auris TS 1,8 hybrid ve vyšší výbavě Selection nebo Executive se reálně poslední cca 6 měsíců doprodával po všech možných slevách někde kolem 570 tis a to byla cena jak pro soukromou osobu tak pro nákup na ičo, současná Corolla TS 1,8 hybrid se ve výbavě Selection reálně většinal lidí pořídí bez nákupu na ičo za cca 670 - 680 tis, nárůst max 20 %, nicméně když auris TS začínal byl hybrid běžně za více něž 600 tis také. Při nákupu na ičo se ten rozdíl ztenčí ještě více. Problém je však ten, že hodně lidé vidí cenu toho 2,0 a srovnává ji s tím co stála Corolla 1,6 v manuálu nebo Auris 1,6, to opravdu nejde. Vzlášť Corolla sedan cílila hodně na cenu. Srovnávat můžu buď 1,2 s 1,6 nebo maximálně 1,8 hybrid a tam to zase tak moc tragické není. Hlavně je potřeba srovnávat skutečné prodejní ceny nebo jen zase ceníkové, on totiž auris TS 1,8 hybrid byl se standartním ( neakčním ) ceníku docela dost přes 600 tis. Ano Corolla již nebude lidové větší auto za cca 430 tis, chce být moderním autem s více-méně pouze hybridním pohonem co má svoji cenu, zda se jí to povede ukáže čas, zatím nezájmem i podle této diskuze netrpí
.
PS : já si osobně si rád počkám na ceny kia a spol, až budou mít např. v proceedu apod. hybridní pohon, kolik si za to řeknou
. Stačí si např. srovnat kolik stojí plug-in Golf GTE a Prius PHEV. Golf je technologicky proti Priusu slabší a stojí o 25 % více.
Téma ceny je zbytečné, každý to vidí po svém a srovnávat zde kolik stál auris TS 1,6 a současná Corolla TS hybrid 2,0 je fakt hodně mimo. Zcela narovinu, auris TS 1,8 hybrid ve vyšší výbavě Selection nebo Executive se reálně poslední cca 6 měsíců doprodával po všech možných slevách někde kolem 570 tis a to byla cena jak pro soukromou osobu tak pro nákup na ičo, současná Corolla TS 1,8 hybrid se ve výbavě Selection reálně většinal lidí pořídí bez nákupu na ičo za cca 670 - 680 tis, nárůst max 20 %, nicméně když auris TS začínal byl hybrid běžně za více něž 600 tis také. Při nákupu na ičo se ten rozdíl ztenčí ještě více. Problém je však ten, že hodně lidé vidí cenu toho 2,0 a srovnává ji s tím co stála Corolla 1,6 v manuálu nebo Auris 1,6, to opravdu nejde. Vzlášť Corolla sedan cílila hodně na cenu. Srovnávat můžu buď 1,2 s 1,6 nebo maximálně 1,8 hybrid a tam to zase tak moc tragické není. Hlavně je potřeba srovnávat skutečné prodejní ceny nebo jen zase ceníkové, on totiž auris TS 1,8 hybrid byl se standartním ( neakčním ) ceníku docela dost přes 600 tis. Ano Corolla již nebude lidové větší auto za cca 430 tis, chce být moderním autem s více-méně pouze hybridním pohonem co má svoji cenu, zda se jí to povede ukáže čas, zatím nezájmem i podle této diskuze netrpí

PS : já si osobně si rád počkám na ceny kia a spol, až budou mít např. v proceedu apod. hybridní pohon, kolik si za to řeknou

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
No tvé dokonalé ucho to měřilo
Mě prostě příjde divné napsat :Kto tvrdí ,že TS je hlučnejšie ako cokolvek iné tak je to iba jeho subjektívny pocit. Kde bereš jistotu že ten tvůj pocit je správný????

A nie je? Moj subjektivny pocit a nazor je ten ,ze to nie je tak hlucne ako som si po prvej jazde myslel.
Preco by som mal s niekym v tomto smere suhlasit? Ak mne osobne sa to javi inak.
IMHO pohlad iného je teda taktiez subjektivny = osobny, rovnako ako ten moj.
Preco by som mal s niekym v tomto smere suhlasit? Ak mne osobne sa to javi inak.
IMHO pohlad iného je teda taktiez subjektivny = osobny, rovnako ako ten moj.
No jasně že to je subjektivní,ale ty začínáš větu : kdo tvrdí... Hned schazujes jeho názor. Nic nechám to. Mě to fakt příjde už moc,takhle psát o autě. Jedině Toyotu a co nemà TOYOTA tak je vlastně zbytečné a všechno ostatní je krám. Buď rád že máš svého favorita.
Chvala Bohu.

Ja favorita mam, Ty nie?

Ja favorita mam, Ty nie?
Naposledy upravil(a) farnell dne sob 30.03.2019, 19:28, celkem upraveno 1 x.
farnel zajímá mě proč takhle zuby nehty obhajuješ Toyotu ?
Sám jsi měl problémy se spotřebou oleje v současnem Aurisi a co tě tak přesvědčuje že Toyota je no. 1 ?
Mám rád Toyotu ale zároveň ji budu kritizovat a jen doufám že to někdo z toyota.cz to tady čte.
Hodně věcí by se dalo zlepšit, třeba hodnota tlaku pneu na displeji, hluk z podběhu, famózní držák na brýle a tak dál a tak dál.
Toy už není neprůstřelná jako před 20-30 lety. Ostatní značky mají možná ještě víc problémů ale ani Toyka už není top.
Že tady řádí pár prodejců je myslím jasny, ale tebe bych tam nezařadil.
Bud prosím trochu víc v klidu.
Díky.
Sám jsi měl problémy se spotřebou oleje v současnem Aurisi a co tě tak přesvědčuje že Toyota je no. 1 ?
Mám rád Toyotu ale zároveň ji budu kritizovat a jen doufám že to někdo z toyota.cz to tady čte.
Hodně věcí by se dalo zlepšit, třeba hodnota tlaku pneu na displeji, hluk z podběhu, famózní držák na brýle a tak dál a tak dál.
Toy už není neprůstřelná jako před 20-30 lety. Ostatní značky mají možná ještě víc problémů ale ani Toyka už není top.
Že tady řádí pár prodejců je myslím jasny, ale tebe bych tam nezařadil.
Bud prosím trochu víc v klidu.

Díky.
Presne tak, v prípade Toyota som BFU.
A pretoze ten OLEJ zeru aj ine znacky. A aj tak inými ospevovane ochcavky.
A,ze to dakoho(teba) este vobec trapi. Ja som to prestal davno riesit, tak nechapem co to sem tahas?
1l na 10.000 km nie je nic tak tragicke a zijem s tym uplne vyrovnane.
A mimochodom, precitaj si aj ine moje prispevky.
Tiez som si pri niektorých problémoch Toyota nedaval servitku pred usta.
Takze o co tu ide? Tebe a aj tebe podobnym?
Este raz. Kazdy si ma moznost auto otestovat.
A su iba dve moznosti. Bud sa Vam auto zapaci alebo nie.
Bud zostanete alebo pôjdete inde.
Ja ostavam. Je na tom vobec nieco divne? Ja si myslim, ze nie!!
A kto si mysli ,ze ano tak je to iba jeho problem a jeho volba.
BODKA
A pretoze ten OLEJ zeru aj ine znacky. A aj tak inými ospevovane ochcavky.
A,ze to dakoho(teba) este vobec trapi. Ja som to prestal davno riesit, tak nechapem co to sem tahas?
1l na 10.000 km nie je nic tak tragicke a zijem s tym uplne vyrovnane.
A mimochodom, precitaj si aj ine moje prispevky.
Tiez som si pri niektorých problémoch Toyota nedaval servitku pred usta.
Takze o co tu ide? Tebe a aj tebe podobnym?
Este raz. Kazdy si ma moznost auto otestovat.
A su iba dve moznosti. Bud sa Vam auto zapaci alebo nie.
Bud zostanete alebo pôjdete inde.
Ja ostavam. Je na tom vobec nieco divne? Ja si myslim, ze nie!!
A kto si mysli ,ze ano tak je to iba jeho problem a jeho volba.
BODKA
Kolikrát to ještě budeš psát,že zůstáváš že máš jasno to už víme