Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid
Ahoj můžou když jsem měl.iriginaly gumy tak bylo řízení lehčí a plavnejsi
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Ahoj, kontroloval jsi tlak?Houba píše:Ahoj všichni rafáci. Potřeboval bych poradit ohledně vůle v řízení. Koupil jsem hybrida v lednu a jsem s ním nadmíru spokojen. Nejezdím v něm často, využívá hlavně manželka. Takže když jsem po delší době jel, měl jsem neodbytný pocit, že auto jakoby plave, respektive jako by mělo drobnou vůli v řízení, kdy musím neustále provádět drobné korekce. Myslím že auto je příliš nové než aby to byla vážná závada, ale je to nepříjemné. Nevím jestli to nemůžou dělat ty univerzální pneu od Toyoty. Moc díky za vaše rady a doporučení.
Naposledy upravil(a) msp dne úte 22.08.2017, 20:20, celkem upraveno 1 x.
RAV4 HSD AWD
S ohledem na zmíněnou trasu asi nejel 140 tachokadel píše:Ja kdyz jedu dalnici 140 tacho, to je 130 gps, tak se pod 8 nedostanu

RAV4 HSD AWD
Jo, tlak je 2,2. Nemůže být něco s posilovačem?
Tak to máme stejně, akorát já nemám hybridakadel píše:Ja kdyz jedu dalnici 140 tacho, to je 130 gps, tak se pod 8 nedostanu

Hledej proč...
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Protože jsi nikdy nejel v hybridní

Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

Pockej, vzdyt Praha - Hradec je vetsinu cesty po dalnici. Jen jsem chtel rict, ze kdyz bude jezdit po dalnici normalne (takze 130), bude jezdit podobne jako s tou Mazdou. Na dalnici se proste zazraky nekonaji. Ale nerikam, ze 8 (spis 8,5 pri 130) neni spatna hodnota na tezky auto s 2,5 benzinem.msp píše:S ohledem na zmíněnou trasu asi nejel 140 tachokadel píše:Ja kdyz jedu dalnici 140 tacho, to je 130 gps, tak se pod 8 nedostanu
Houba: mam origo 18", nejaky ty ecopie nebo, jak se to jmenuje a nic nepozoruju, ze bych musel korigovat rizeni. Jen kdyz je mokro, tak je citit, ze se auto hrne ze zatacky ven. Jsou to fakt smejdy
RAV4 HSD FWD
Míra ale jel po největším Evropském parkovištikadel píše:Pockej, vzdyt Praha - Hradec je vetsinu cesty po dalnici. Jen jsem chtel rict, ze kdyz bude jezdit po dalnici normalne (takze 130), bude jezdit podobne jako s tou Mazdou. Na dalnici se proste zazraky nekonaji. Ale nerikam, ze 8 (spis 8,5 pri 130) neni spatna hodnota na tezky auto s 2,5 benzinem.msp píše:S ohledem na zmíněnou trasu asi nejel 140 tachokadel píše:Ja kdyz jedu dalnici 140 tacho, to je 130 gps, tak se pod 8 nedostanu
Houba: mam origo 18", nejaky ty ecopie nebo, jak se to jmenuje a nic nepozoruju, ze bych musel korigovat rizeni. Jen kdyz je mokro, tak je citit, ze se auto hrne ze zatacky ven. Jsou to fakt smejdy

RAV4 HSD AWD
Hele ani ne jel jsem ráno v 5 takže pohode
Rozumím, nicméně, u mě stále jako u kadla platí, 135 tacho za 9 (jen dálnice), 150 tacho za 10Lxmirekp píše:Hele ani ne jel jsem ráno v 5 takže pohode
RAV4 HSD AWD
Jo když to budeš valit tak jo ale nejedes pořád takhle rychle
Však proto píši, že průměru s ohledem na jmenovanou trasu rozumím, na D11 se tyto rychlosti(a vyšší) dosahují vcelku bez problémů, zatím...xmirekp píše:Jo když to budeš valit tak jo ale nejedes pořád takhle rychle
RAV4 HSD AWD
Tož zdar šohající hybriďáci.
Přesně tři týdně mám Ravenku AWD a mosím sa pochválit, že už patřím k Vám.
První zatěžkávací zkúška mířila zrovna k Omišu (asi 1000 km). Cesta tam byla za 7,4 zpátky 7,2 l/100 km. Docela rychlo sem si zvykl na tempomat (logočtější sa mě zdálo jak u VW). Trochu pozděj sa v tuneloch chytaly autom. světla. Zapli sa až tak 300 m po vjezdu.
Ináč jak fšeci pravijá, je to hlavně tiché a pohodlné auto na takú pokojnú jízdu.
U VW sem byl zvyklý na Autohold (zastavil sem a auto stálo), tady dám nohu z brzdy a už to jede. Když vím, že budu deléj čekat tak dám neutrál a je to. Je to o zvyku.
Zatím mám najetých necelých 4 tis. km a průměr 7 l, takže je eště brzo, ale už teď vím, že sem sa zamilovál
Abych nezapomněl, do předchozích nafťáků sem dával VIF, tož fčíl v tom pokračuju, akorát ten benzíňácký. šak tom neuškodím.
Tož zdravím fšecky RAVhybriďácké Toyoty,
a za chvílu do ní skočím, jak pojedu z roboty.
Zdenda
Přesně tři týdně mám Ravenku AWD a mosím sa pochválit, že už patřím k Vám.
První zatěžkávací zkúška mířila zrovna k Omišu (asi 1000 km). Cesta tam byla za 7,4 zpátky 7,2 l/100 km. Docela rychlo sem si zvykl na tempomat (logočtější sa mě zdálo jak u VW). Trochu pozděj sa v tuneloch chytaly autom. světla. Zapli sa až tak 300 m po vjezdu.
Ináč jak fšeci pravijá, je to hlavně tiché a pohodlné auto na takú pokojnú jízdu.
U VW sem byl zvyklý na Autohold (zastavil sem a auto stálo), tady dám nohu z brzdy a už to jede. Když vím, že budu deléj čekat tak dám neutrál a je to. Je to o zvyku.
Zatím mám najetých necelých 4 tis. km a průměr 7 l, takže je eště brzo, ale už teď vím, že sem sa zamilovál

Abych nezapomněl, do předchozích nafťáků sem dával VIF, tož fčíl v tom pokračuju, akorát ten benzíňácký. šak tom neuškodím.
Tož zdravím fšecky RAVhybriďácké Toyoty,
a za chvílu do ní skočím, jak pojedu z roboty.
Zdenda
Jack: Svetla si muzes nastavit, sice nevim, jestli to ma nejaky vliv (prijde mi, ze spis ne), ja to mam na -1 a 300m v tunelu bez svetel urcite nejedu. Odhadem nejak 50 az 100. Jak Toyota ma podobny systemy nelogicky, tak se mi libi, ze svetla se rozviceji nezavisle na pristrojovce. Takze je sero, svetla sviti a pristrojovka taky, az se setmi jeste vic, pohasne i pristrojovka.
Tenpomat, super vec, ale nejak si porad na nej nemuzu zvyknout, stve me, ze neumi "pustit plyn", bud brzdi nebo pridava. Kdyz predjizdim autom s vetsim rozdilem rychlosti, tak ok, ale kdyz predjizdim auto, ktery jede o par km/h pomalejc, tak jsem brzda levyho pruhu nebo musim pridat plyn. A jeste jsem nevychytal vzdalenost, kdy musim prejizdet do levyho, aby auto nezabrzdilo. Kdyby se treba mezi budikama ukazalo, ze kdyz neprejedu, tak bude auto brzdit. Takhke se tam ukaze obrazek auto a ravka uz brzdi.
Nevite, jak to vypnout? Nechci, aby se mi zobrazovaly informace o tempomatu a o tom, ze mam tankovat pres celej displej. V menu nejaka nabidka na vypnuti informaci je, ale nejak to nechodi.
Autohold bys mek mit na ravce taky, mne to funguje. Stojim v kopci, pustim brzdu a auto chvili stoji. U automatu trochu zbytecna funkce.
Tenpomat, super vec, ale nejak si porad na nej nemuzu zvyknout, stve me, ze neumi "pustit plyn", bud brzdi nebo pridava. Kdyz predjizdim autom s vetsim rozdilem rychlosti, tak ok, ale kdyz predjizdim auto, ktery jede o par km/h pomalejc, tak jsem brzda levyho pruhu nebo musim pridat plyn. A jeste jsem nevychytal vzdalenost, kdy musim prejizdet do levyho, aby auto nezabrzdilo. Kdyby se treba mezi budikama ukazalo, ze kdyz neprejedu, tak bude auto brzdit. Takhke se tam ukaze obrazek auto a ravka uz brzdi.
Nevite, jak to vypnout? Nechci, aby se mi zobrazovaly informace o tempomatu a o tom, ze mam tankovat pres celej displej. V menu nejaka nabidka na vypnuti informaci je, ale nejak to nechodi.
Autohold bys mek mit na ravce taky, mne to funguje. Stojim v kopci, pustim brzdu a auto chvili stoji. U automatu trochu zbytecna funkce.
RAV4 HSD FWD
Jojo, dálnice je sfinňa, mě to teď zničilo průměr z 4,5 na 4,7 (teda Prius+).msp píše:Rozumím, nicméně, u mě stále jako u kadla platí, 135 tacho za 9 (jen dálnice), 150 tacho za 10Lxmirekp píše:Hele ani ne jel jsem ráno v 5 takže pohode
Jinak tedy přiznávám, že Prius+ je super, ale krátké svezení s Ravkou nejde vymazat z hlavy. Koukám po jeté a ani ťuk (Hybrid,benzín občas je) . Jsem kupec secondhandových aut, ale v případě Ravky jsou to asi nejlépe "vyhozené" peníze za nové auto (myšleno v dobrém). Vím že je to asi indiskrétní dotaz, ale co jde cca "ukecat" na novém autě, dle zkušeností ? (klidně sz) Díky.
Prius - ta obrazovka je droga