Yaris HSD
Re: Yaris HSD
Ides na 2 rocnu? Odkedy mas auto ? Asi budes jeden z prvych ked ho mas uz dva roky.Moje je kupene 3.7. 2012. Ale servisnu prehliadku ma za sebou davno...lebo 30000 km uz bolo 

Auto som prevzal 26.7.2012 (objednane 29.5.2012). Velmi rychlo to leti, pre mna je to nove auto ako keby som ho vcera kupoval. Pisem, ze prevzal, lebo je to primarne manzelkine auto, hlavne po meste z domu do roboty a spat, obcas nejaky vylet apod. Najazdenych ma len priblizne 12000 km. Ja na nom jazdim minimalne, iba ked ideme niekam v strese (s detmi k lekarovi na pohotovost) alebo cez obedny cas ked svieti slnko (vtedy manzelku berie na spanie
, pripadne v noci), pripadne ked sme na navsteve a dohodneme sa, ze pripitok si da manzelka. Maximalne som tusim isiel s nim okolo 200 km z domu. Riesim nejake otazky aj servisnu trochu v predstihu, lebo v polovici jula ideme do Chorvatska, tak ak by mala byt nahodou najdena nejaka necakana zavada, tak nech to stihneme v klude opravit. Celkovo sa teda chystam na servisnu po 2 rokoch, predviest sustanie radia (susti ked ide auto na hrbolcoch), namontovat tempomat, skusim sa spytat ci by sa nedal doplnit trojblik a idem dat aj vycistit klimatizaciu + mrknem stresny nosic a box ale to len pozriem ak budu nieco mat na predajni. Inak co som letmo pozeral spotrebu na palubnom pocitaci tak mi to vychadza aj dlhodobejsie na 5,6 l/100 km ale to bude mozno tym, ze 99% jazdenia je kratka jazda do roboty a potom spat + nemam uplne pocit, zeby sa manzelka stotoznila s jazdenim hybridom. Raz som skusal pocitat spotrebu aj podla natankovania a to vyslo 5,5l/100 km. Auto ma najazdenych este malo km, tak davam este trochu sancu na znizenie spotreby ale teda nie je to ziadny nizky extrem. Uvidim ked ho trochu prevetram na dovolenke. Hybrid som nebral len kvoli spotrebe ale nizsia by potesila (pri tych najazdenych km to vsak nie je priorita).

Spotreba pojde urcite dolu. Je dobre si auto dakde registrovat (napr.spritmonitor) a vies si udaje o spotrebe podla dotankovania. A praveze kratke trasy v meste by mali autu svedcit, ja posledne dve nadrze prevazne mesto 80% jazd a spotreba 4,2-4,23, podla tankovania. S hybridom sa treba naucit jazdit inak, je to ine ako klasicke auto. Mne zacala klesat spotreba asi po 15000 km.
Nazdar, tak len pre info:
- trojblik - blikne 3x (smerovky a aj kontrolka vo vnutri na pristrojovej doske) ale zvukova signalizacia je len raz ako predtym co trochu matie, spytam sa na to este v servise; pripadne nemate niekto trojblik, ci to ma takto byt? v skodovke mi to aj zvukovo 3x signalizuje
- tempomat - funguje, je tam len jeden detail co ma prekvapil ale inak by to tu standardne asi neslo, packa je este na volante, cize ked tocim volantom tak sa hybe aj packa, ale uz pocas kratkej jazdy sa na to dalo zvyknut, len som bol zmateny, ze kde je packa ked som otocil volantom, myslel som, ze sa zlomila ci co (lebo zas na tej sluzobnej skodovke som zvyknuty, ze tempomat mam na packe s pevnou poziciou)
- trojblik - blikne 3x (smerovky a aj kontrolka vo vnutri na pristrojovej doske) ale zvukova signalizacia je len raz ako predtym co trochu matie, spytam sa na to este v servise; pripadne nemate niekto trojblik, ci to ma takto byt? v skodovke mi to aj zvukovo 3x signalizuje
- tempomat - funguje, je tam len jeden detail co ma prekvapil ale inak by to tu standardne asi neslo, packa je este na volante, cize ked tocim volantom tak sa hybe aj packa, ale uz pocas kratkej jazdy sa na to dalo zvyknut, len som bol zmateny, ze kde je packa ked som otocil volantom, myslel som, ze sa zlomila ci co (lebo zas na tej sluzobnej skodovke som zvyknuty, ze tempomat mam na packe s pevnou poziciou)
Hlavne že všetko funguje a splnajú svoje účely...
Skôr prezrad cifru na kolko ťa to vyšlo

Skôr prezrad cifru na kolko ťa to vyšlo

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Priblizne sumy su 250 € za tempomat a 40 € za trojblik + este nieco pod 40 € za servis klimatizacie (A+B z tejto ponuky http://www.toyota.sk/cars/new_cars/akci ... ampan.tmex) a nieco cez 100 € za servisnu po 2 rokoch a kabinovy uhliovy filter z tej klima ponuky predtym, spolu som sa vcela vyplazol teda dost (pribl. 450 €). Do buducnosti este pozriem stresny nosic a box ale to az ked vyskusam toto leto dovolenku standardne bez nosica. Tempomat fakt stoji za to, vcera sme ficali s dcerkou so zapalenym okom chvilu po dialnici tak som pekne poskusal.
Inak na tempomat som si robil trochu prisekum a napisal som do vsetkych autorizovanych servisov v SR. Niektore odpisali, ze to nerobia a tusim aj nejaky neodpovedal.
Pre tieto mam zistene ceny ak by ste chceli vediet:
- zilina 212 eur (tu si to daval robit niekto z tohoto fora)
- target komarno 230 eur
- autotrend trencin 260 eur
- auto car zvolen 250 eur (toto zrejme plati aj pre BB lebo to ma myslim ten isty majitel)
- autogrand bratislava 270 eur
Zilina vychadzala najlacnejsie ale mal by som to zo ZV tam a spat pribl. 200 km a ak by s tym nieco neskor bolo, tak mi je to lepsie riesit tam kde mi to montovali.
Inak na tempomat som si robil trochu prisekum a napisal som do vsetkych autorizovanych servisov v SR. Niektore odpisali, ze to nerobia a tusim aj nejaky neodpovedal.
Pre tieto mam zistene ceny ak by ste chceli vediet:
- zilina 212 eur (tu si to daval robit niekto z tohoto fora)
- target komarno 230 eur
- autotrend trencin 260 eur
- auto car zvolen 250 eur (toto zrejme plati aj pre BB lebo to ma myslim ten isty majitel)
- autogrand bratislava 270 eur
Zilina vychadzala najlacnejsie ale mal by som to zo ZV tam a spat pribl. 200 km a ak by s tym nieco neskor bolo, tak mi je to lepsie riesit tam kde mi to montovali.
No, tak myslím si, že 250€ za tempomat nie je aaaž tak strašne vela. (či??, nie??)
A v Nitre si sa nepýtal ? Tam sú chlapi velmi ústretoví a dalo sa s nimi vždy rozumne dohodnuť! Inak Toyota Zvolen = Toyota BB- to máš pravdu
A v Nitre si sa nepýtal ? Tam sú chlapi velmi ústretoví a dalo sa s nimi vždy rozumne dohodnuť! Inak Toyota Zvolen = Toyota BB- to máš pravdu

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ja si myslim, ze 250€ je akurat, nie je to malo ale zas ani prehnane vela (aj ked 199 by ukazalo pekne:-). Je to jednoducho priplatok za pohodlie navyse. Len ma mrzi, ze nesiel tempomat namontovat od zaciatku, teda mozno niekde isiel ale v oficialnej ponuke pre SR (a tusim ani pre CR) nebol a ZV mi ponukol autorizovanu montaz od externej firmy (nie Toyota diely) za pribl. 700 €, co uz bolo vela. Ked som vsak zahliadol, ze teraz sa uz tempomat ponuka (aj ked tusim iba vo vyssej vybave ako sucast a do nizsej sa standardne ako doplnkova vybava neponuka), tak som sa spytal vo ZV znova a aha ho, ze 250€ tak som do toho isiel. Nitru som urcite skusal (oslovil som vsetky autorizovane zapisane tu http://dealer.toyota.sk/dealer/home.wp) ale bud napisali, ze sa neda alebo neodpisali. Uchoval som si poznamky iba ku kladnych odpovediam. Mal som dost kladnych odpovedi tak som potom tych co nenapisali nenahanal, ich smola. Ale je zvlastne, ze boli rozne odpovede a cenovy rozdiel medzi zistenou najlacnejsou za 212€ a 270€ sa mi zda dost. Od autorizovaneho servisu by som cakal plosne rovnaku odpoved a mensie cenov rozdiely, ba dokonca by som cakal rovnaku cenu za originalne diely a hodinu pracu.
zdravim nemate niekto nejake info o faceliftovanom modeli, koncom leta by mal hadam zacat predaj. ci sa oplati pockat alebo zobrat terajsi model.
zeby baterie neboli bohvieco?
http://priuschat.com/threads/uk-hv-batt ... ar.142311/
http://priuschat.com/threads/uk-hv-batt ... ar.142311/
Tu mas jeden v dobrej cene a prakticky novyGarion píše:Ahoj. Po hybridním Yarisovi pokukuju od jeho uvedení na trh. Nedávno jsem narazil na tohle fórum a celé tíma jsem pročetl. Čím dál víc si myslím, že by to mohlo být to pravé auto pro mě. Roční nájezd cca 10 až 15 tisíc km, většinu po Plzni a blízkém okolí, delší trasy a dálnice minimálně. Nechce se mi teď úplně dávat čtyřista za nový, tak proto se ptám, jestli někdo ze zdejších majitelů neuvažuje o prodeji?
http://www.autobazar.sk/5423511/toyota- ... -kup-v-sr/
Kdo koupil toho co byl ve Zlíně? přiznejte se 

Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
chcel by som sa spytat ci niekto testoval jazdu dlhym stupanim v kopcoch ci nestraca auto tah
kua to jsou otázky..mr.key píše:chcel by som sa spytat ci niekto testoval jazdu dlhym stupanim v kopcoch ci nestraca auto tah

Auris Touring Sportc CVT