Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
kadel
Věčnej rejpal

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od kadel »

xmirekp píše:Jinak pokud by někdo chtěl zkoušet třeba v chr tak tam to úplně ne všechno funguje
Jo jo, na stránkách vyvojare je, ze na chr by to melo byt nejaky omezeny. Podle toho, co tam pisou, tak chr by mela mit pokrocilejsi HSD nez ravka.

Stejně nechapu, proc ravka ma 105 kW elektromot kdyz vyuziva 30 kW. Vzdyt ten vetsi motor musi mit vetsi spotrebu nez kdyby tam dali treba 40 kW
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Konto je taky zajímavý no píšou 105 pravda
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Chlapi, já toto probíral s kolegou, co nedělá do aut a dalších věcí ale je po praktické stránce v elektrice velmi zdatný. Shodli jsme se, že ty elektromotory jsou takto dimenzovány kvůli rekuperaci a možná i dalším věcem.
Jo a já mám vzadu ještě jeden motor :-)
Dnes jsem vyměnil BT modul, šlape lépe(původní max 6 transakcí, tento dle TorquePro 14), ale stále mám občasné výpadky spojení, mobil mám hned vedle volantu na magnetickém držáku (mřížka), tak nevím...
Jo a v OIII s Torque pro bez výpadku, tak nevím, jestli to není problém Aplikace Hybrid Assistant či RAV
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Taky me napadlo, ze je to kvuli rekuperaci, ale kdyz ono to dobiji prave treba max -30 kW. Ukazuje to vykon do plusu i do minusu. Napada me jen kroutici moment. Kazdopadne inzenyri Toyoty budou chytrejsi nez kecalove z toyota klubu :).

msp: to je divny, ze ti to pada. Mne to ani jednou nespadlo kdyz uz to bylo spojeny. Zkousels jinej telefon?
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Vypadává mi chvílemi BT komunikace,údajně. Telefon mám jen jeden a s jiným autem a aplikací to šlape,tak kde je problém?
RAV4 HSD AWD
KLadys
Člen Týmu

Příspěvek od KLadys »

Ahoj,

můžu majitelé Rav4 požádat o změření celkové šířky i se zrcátky :D. Nemůžu to nikde najít v ceníku je šířka bez zrcátek.
xmirekp už nemůžu otravovat dnes jsem se naotravoval u něho na salónu až dost :)
Jinak super snad už budu také brzo hrdý majitel Rav4 hybrid :wink:
Předem díky za změření.
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Ahoj jak snad;) to víš že budeš. Úplně v pohodě jen nějakých 6 hodin ;) ale jsem rád že jsme si vše řekli a jinak žádný strach hybrid nejlepší volba. Jinak ty zrcátka jsme zapomněli to se omlouvám.

Libra
Člen Týmu

Příspěvek od Libra »

Hybrid je nejlepší volba, vyměnil jsem rav4 diesel 2.0 L za hybrid selection 4x4. Komfortní a tiché auto, průměrná spotřeba 7.1 najeto cca 1015 km. Včrejší jízda Bílý potok - Žitava 4,6 l/100 km.
Ps: foto spotřeby nejde z telefonu vložit "soubor je příliš velký"
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

KLadys píše:Ahoj,

můžu majitelé Rav4 požádat o změření celkové šířky i se zrcátky :D. Nemůžu to nikde najít v ceníku je šířka bez zrcátek.
xmirekp už nemůžu otravovat dnes jsem se naotravoval u něho na salónu až dost :)
Předem díky za změření.
Pokud jsem měřil dobře metrem sám bez pomoci tak 215cm +/-
Láďa
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Dneska Praha Brno průměrná rychlost 97 spotřeba 6,9 paráda a mimo okresky cca 5.8

KLadys
Člen Týmu

Příspěvek od KLadys »

Ladahori píše:
KLadys píše:Ahoj,

Předem díky za změření.
Pokud jsem měřil dobře metrem sám bez pomoci tak 215cm +/-
Děkuji za změření. Tak to mám do garáže nějakých +/- 19cm na každé straně to bych se tam mohl trefit na couvačku :biggrin: :biggrin:
KLadys
Člen Týmu

Příspěvek od KLadys »

xmirekp píše:Dneska Praha Brno průměrná rychlost 97 spotřeba 6,9 paráda a mimo okresky cca 5.8
Parádní spotřeba. Když jsem jel včera od tebe tak Praha - Hradec Králové s Mazdou spotřeba rovných 8l. Ale zdaleka o dost nižší průměr.rychlostí :D
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

No vidíš jel jsem na pohodu kdybych to hnal tak to bude tak 7,5

kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ja kdyz jedu dalnici 140 tacho, to je 130 gps, tak se pod 8 nedostanu
RAV4 HSD FWD
Houba
Člen Týmu

Příspěvek od Houba »

Ahoj všichni rafáci. Potřeboval bych poradit ohledně vůle v řízení. Koupil jsem hybrida v lednu a jsem s ním nadmíru spokojen. Nejezdím v něm často, využívá hlavně manželka. Takže když jsem po delší době jel, měl jsem neodbytný pocit, že auto jakoby plave, respektive jako by mělo drobnou vůli v řízení, kdy musím neustále provádět drobné korekce. Myslím že auto je příliš nové než aby to byla vážná závada, ale je to nepříjemné. Nevím jestli to nemůžou dělat ty univerzální pneu od Toyoty. Moc díky za vaše rady a doporučení.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“