Yaris HSD
Vyhrievanie sedadiel
Ako Vam hreju sedadla?
U mna sana soferovej strane neda po 5tich minutach vydrzat...neznesitelne to pali...spolujazdcova sedacka zas hreje cely cas tak vlazne.
V januari som bol na prehliadke a nahlasil som to. Bohuzial som nestihal ist pre auto osobne, tak som poslal manzelku a tej vraj povedali, ze to je tak od vyroby a ze sa s tym neda nic robit.
Toto keby povedal mne, tak tam toho trpaka posadim a budem ho tam drzat kym mu neprihoria gule.
Ale kym to pojdem spravit, tak sa radsej poinformujem na Vase skusenosti.
U mna sana soferovej strane neda po 5tich minutach vydrzat...neznesitelne to pali...spolujazdcova sedacka zas hreje cely cas tak vlazne.
V januari som bol na prehliadke a nahlasil som to. Bohuzial som nestihal ist pre auto osobne, tak som poslal manzelku a tej vraj povedali, ze to je tak od vyroby a ze sa s tym neda nic robit.
Toto keby povedal mne, tak tam toho trpaka posadim a budem ho tam drzat kym mu neprihoria gule.
Ale kym to pojdem spravit, tak sa radsej poinformujem na Vase skusenosti.
To mas tezky, nemuzes prece od auta za polovic cekat stejny komfort jako za Avika:).
Co se tyce teploty vyhrivani - ja to bezne vydrzim snad jen 2-3 minuty (teplo citim do minuty, coz je velice prijemne), pak to vypinam a prdel mne hreje jeste dlouho pote. Musim se zeptat manzelky, jak rychle se ji ohriva damska prdelka...
Co se tyce teploty vyhrivani - ja to bezne vydrzim snad jen 2-3 minuty (teplo citim do minuty, coz je velice prijemne), pak to vypinam a prdel mne hreje jeste dlouho pote. Musim se zeptat manzelky, jak rychle se ji ohriva damska prdelka...

Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
No ja som bol v tom, ze vyhrievanie sedadla mozem iba zapnut/vypnut. Ked je velka zima tak zapnem, zacne palit, tak vypnem. Nevedel som, ze kruhovy ovladac ma vplyv na teplotu vyhrievania sedadiel. Pravda je, ze ked je zima, tak kruhovy ovladac nastavim na maximalnu teplotu, cize ak to ma vplyv, tak by to vysvetlilo, ze preco to tak pecie. A mohlo by to vysvetlit aj rozdielne vyhrievanie jednotlivych sedadiel u Keldona, ak ma zapnutu dualnu klimu a nastavene rozdielne teploty, ak teda je ovladanie intenzity oddelene podla dualnej klimy.
Re: Yaris HSD
Nazdar mladez. Chystam sa onedlho na planovanu navstevu servisu (susti mi pri jazde radio, idem dat namontovat tempomat, servisna po dvoch rokoch a cistenie klimatizacie). Tak ma napadlo, davali ste si niekto robit v autorizovanom servise trojblik? Zo sluzobneho auta som dlhe roky nan zvyknuty tak som si v Yarise este od neho subezne neodvykol. Videl som len nejake narazky na strane 37 v tomto vlakne ale inak to vyzera, ze nikde nic.
Ahoj. Po hybridním Yarisovi pokukuju od jeho uvedení na trh. Nedávno jsem narazil na tohle fórum a celé tíma jsem pročetl. Čím dál víc si myslím, že by to mohlo být to pravé auto pro mě. Roční nájezd cca 10 až 15 tisíc km, většinu po Plzni a blízkém okolí, delší trasy a dálnice minimálně. Nechce se mi teď úplně dávat čtyřista za nový, tak proto se ptám, jestli někdo ze zdejších majitelů neuvažuje o prodeji?
No neviem, ceny jazdenych dako nepadaju, aj na nemeckom mobile.de su najlacnejsie kusky za 13700. On je problem ze to auto stalo na zaciatku v uvadzaciych cenach o dost menej ako teraz (ja mam moje za 14290 eur) teraz stoji 15500, takze nie je moc z coho spustit. Su to nove auta. Skor kupis 3 rocny Auris HSD v dobrej cene.U vas v CR je to auto o viac ako 1000 eur lacnejsie.Skus skor oficial Toyota.cz a pockaj na dake predvadzacie vozidlo za -30-50000CZK.
Taky jsem koukal a mimo tří nabouraných jsou ty ceny jen o něco málo nižší než prodejní. Byl jsem minulý týden v Toyotě se ptát. Dokonce mi Yarise HSD půjčili na dvě odpoledne, abych si ho vyzkoušel a jsem z něj doopravdy nadšenej. První den jsem jezdil spíš opatrněji, na režim ECO a třetinu cesty se zapnutou klimatizací a měl jsem průměrnou spotřebu 3,9. Což překvapilo nejen mě, ale i prodejce. Přeci jen šlo o nové auto s nájezdem 300km, tedy nezajeté. Druhý den jsem vzal i manželku a to už jsem jezdil na normál a tak, jak jezdím normálně a jezdil jsem za 4,4 litru. Kousek po městě, kousek mimo město po okolních vesnicích. Takže jsem se utvrdil v tom, že to auto pro nás smysl má. S litrovým motorem se mi jezdit nechce a s jedna trojkou bude spotřeba minimálně o 1,5 litru více, spíše o dva. A ten rozdíl v ceně se v mém nájezdu km zhruba za 7 let vyrovná. Takže než klasickej benzín, tak radši hybrid. Auris je pro nás asi moc velkej, ale neříkám ne. Nekoukal jsem ale po něm.
Já ten dotaz tady myslel tak, že třeba někdo od hybrida měl jiná očekávání a že třeba uvažuje, že by se ho chtěl zbavit. Nečekám, že by ho někdo dával za dvěstě. Předváděčku jsem našel jednu a tu jsem o jeden den minul. Ale ta sleva taky nebyla nijak výrazná. Oproti ceně 420t byla za 386t (vyšší výbava s paketem Senso). Ale i tak by mi to bylo milejší. JInak mi prodejce říkal, že současný model končí, už prý nemůžou nic novýho objednat a čeká se na facelift, takže začínají sbírat objednávky na nový. A tam se dá asi očekávat zase o něco vyšší cena.
Já ten dotaz tady myslel tak, že třeba někdo od hybrida měl jiná očekávání a že třeba uvažuje, že by se ho chtěl zbavit. Nečekám, že by ho někdo dával za dvěstě. Předváděčku jsem našel jednu a tu jsem o jeden den minul. Ale ta sleva taky nebyla nijak výrazná. Oproti ceně 420t byla za 386t (vyšší výbava s paketem Senso). Ale i tak by mi to bylo milejší. JInak mi prodejce říkal, že současný model končí, už prý nemůžou nic novýho objednat a čeká se na facelift, takže začínají sbírat objednávky na nový. A tam se dá asi očekávat zase o něco vyšší cena.
Ten facelift nie je vely rozdiel od yarisu hsd..skor od klasickej verzie. Je to take x ako nove aygo, ale interier som si nevsimol dake zmeny. Ak chces ojazdeny skor ten auris hsd, vecsi vyber a aj klesnute ceny. A je to auto o kus vykonnejsie.
Ahoj, tak já jsem asi ten, kdo ti ho vyfouknulGarion píše:Předváděčku jsem našel jednu a tu jsem o jeden den minul. Ale ta sleva taky nebyla nijak výrazná. Oproti ceně 420t byla za 386t (vyšší výbava s paketem Senso). Ale i tak by mi to bylo milejší. JInak mi prodejce říkal, že současný model končí, už prý nemůžou nic novýho objednat a čeká se na facelift, takže začínají sbírat objednávky na nový. A tam se dá asi očekávat zase o něco vyšší cena.

Byl jsem to auto projet a hned jsem věděl, že ho chci

Jinak autíčko mám cca 3 týdny a jsem maximálně spokojen. Jezdí to suprově

Ahojte, mate niekto skusenosti so stresnym nosicom a stresnym boxom? Idem s rodinou v lete na dovolenku. Batozinu asi zmestim do kufra ale zvazujem aj tuto moznost. Zaujima ma konkretny model boxu ak niekto pouzivate, ci to nesposobuje nejake vibracie celeho auta pri jazde na dialnici, hluk apod.
Sposobuje to hlavne vysoku spotrebu, po dialnici
Mam 350litrovy box, taky siroky, nie tie uzke a dlhe ale skor taku placku. Spotreba na dialnici aj 7-7,5 litra, plne nalozene auto + truhla - dialnica do chorvatska.. O rok som uz nevalil 140 (tacho) ale len 115-120 (tacho) a spotreba pod 6 litrov, aj truhlu som posunul dozadu asi o 10 cm. Tie uzke su moc dlhe, tie by mali podla mna este vecsi vplyv na spotrebu a aj by tracali zo strechy.

OK, dakujem za info. Toto leto to skusim asi bez boxu. Tento/buduci tyzden sa chystam do servisu na 2-rocnu prehliadku a okrem ineho aj na montaz tempomatu tak sem dam potom vediet skusenosti.