Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
trud
Řidič

Re: spotřeba

Příspěvek od trud »

delfac píše:Pizzy proklikni si udaj o prumerne spotrebe, pod mym podpisem a koukni se na moje spotreby. Mam nejeto cca 6000 km a netroufam si tvrdit, ze uz s tim HSD umim perfektne jezdit a suprove hybridne myslet....
ale jeste jsem na celou nadrz od zacatku nikdy nepresahl prumernou spotrebu 5l/100. A to si troufam tvrdit, ze nejezdim zrovna pomalu (vzdy se drzim na horni hranici predepsane rychlosti).
A dneska uz vim, ze to jde i za mene, ale zas by mne to rizeni moc nebavilo, takze jsem se ustalil nekde mezi ekonomickou a normalni jizdou..
Takze bud mas na tvem aute nejakou zavadu, nebo proste (coz je pravdepodobnejsi) zatim Neumis spravne jezdit s tim co mas pod rukama.....
delfac ty vobec nejazdis dialnicu ak by si jazdil aj tu apson 20-30% jazd tak mas spotrebu este vecsiu a pockaj co ti spravi zo spotrebou zima a kratke trasy ak take jazdis.Par dni tu bolo -3 stupne a rano cca 6 km okruh mestom vysoko nad 5 litrov. Vo chvili ked potrebujes v aute kurit, staci zapnut aj ofukovanie okien tak sa spusti spalovak.Moje letne jazdy su este pod tvojou spotrebou a to beham aj dialnice...4,05-4,8...ale ako pride zima...5,19...6,52.
Bud verite teorii Jakuba Krčmu. "v pohode dlhodoby priemer za 3,5" alebo udajom spritmonitora kde je uz takmer 400 a priemer 4,8 , alebo aj tu je aspon 10 majitelov a nik nejazdi pod 4 ba dokonca ani pod 4,5. Aj tvojich 4,6 litra pojde cez zimu hore.
Na druhej strane sa uz druhy krat pytam ktore ine benzinove auto s vykonom 100 koni ma dlhodoby priemer 4,8 litra? ZIADNE!
Je rozdiel porovnavat spotrebnu realnu a drzat smutok lebo kamarat mi povedal ze jemu jazdi ochcavka za 4,5 litra nafty.
Obrázek

------------------------------------------------------
Toyota Yaris 1.0 - 2008-2012
Toyota Yaris Hybrid - 2012 - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017 - ????
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

:-) V mém bydlišti a s mými trasami bych dlouhodobě dosáhl pod 3,5 (v létě kolem 3,0), protože tady prostě běžně dosahuju výrazně nižších než oficiálních hodnot se všemi auty, která jsou technicky OK.
RX450h
Navigátor

Příspěvek od RX450h »

trud píše: Na druhej strane sa uz druhy krat pytam ktore ine benzinove auto s vykonom 100 koni ma dlhodoby priemer 4,8 litra? ZIADNE!
Ono i s Yarisem II 1.33 se dá jezdit dlouhodobě okolo 5 litrů. Jak už bylo řečeno, vyžaduje to ale jisté přizpůsobení stylu jízdy a také znalost možností daného vozidla.

Můj osobní rekord je 3,6 l/100km (ukazatel dle PP, který mi jinak ukazuje docela přesně a mám vypozorovanou odchylku max +-0,1 l/100km) a to na 17 kilometrové trase Prahou - viz mapa
Nízká hustota provozu, slunečno okolo 20stupňů, A/C OFF, průměrná rychlost cca 46km/h, na části po Jižní spojce udržována rychlost 69-72km/h.

Obrázek[/b]
Obrázek2013 Yaris 1.33
Obrázek2009 Yaris 1.33
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

3,6 je spoko spotreba. Síce ta trať je z kopca cca 86 výškových metrov, ale aj tak parádička. Škoda len, že si nemeral aj keď si sa z toho Smíchovského nádraží vracal nazad do začiatočného bodu (ak vôbec) :wink:
Ono to vie urobiť potom dosť prievan v spotrebe. Trebárs ja v lete jazdím do práce 8 km za 3,3 (PP) ale z práce sa neviem dostať pod 4,1. Holt kopec je sviňa :(
Prius 2012
Obrázek
RX450h
Navigátor

Příspěvek od RX450h »

Zpátky jsem to bohužel neměřil, ale při stejné intenzitě provozu bych to tipoval do 4,7.
Dnes sem vyjížděl ze stejného místa, ale jel sem přes Magistrálu a parkoval u Hl. nádraží a po zastavení na mě svítila spotřeba 4,1 a průměrná rychlost 37km. A to byla dnes mlha, 8stupňů a měl jsem celou cestu zapnuté topení.
Obrázek2013 Yaris 1.33
Obrázek2009 Yaris 1.33
Pizzy Bender
Člen Týmu

Příspěvek od Pizzy Bender »

trud píše:
delfac píše:Pizzy proklikni si udaj o prumerne spotrebe, pod mym podpisem a koukni se na moje spotreby. Mam nejeto cca 6000 km a netroufam si tvrdit, ze uz s tim HSD umim perfektne jezdit a suprove hybridne myslet....
ale jeste jsem na celou nadrz od zacatku nikdy nepresahl prumernou spotrebu 5l/100. A to si troufam tvrdit, ze nejezdim zrovna pomalu (vzdy se drzim na horni hranici predepsane rychlosti).
A dneska uz vim, ze to jde i za mene, ale zas by mne to rizeni moc nebavilo, takze jsem se ustalil nekde mezi ekonomickou a normalni jizdou..
Takze bud mas na tvem aute nejakou zavadu, nebo proste (coz je pravdepodobnejsi) zatim Neumis spravne jezdit s tim co mas pod rukama.....
delfac ty vobec nejazdis dialnicu ak by si jazdil aj tu apson 20-30% jazd tak mas spotrebu este vecsiu a pockaj co ti spravi zo spotrebou zima a kratke trasy ak take jazdis.Par dni tu bolo -3 stupne a rano cca 6 km okruh mestom vysoko nad 5 litrov. Vo chvili ked potrebujes v aute kurit, staci zapnut aj ofukovanie okien tak sa spusti spalovak.Moje letne jazdy su este pod tvojou spotrebou a to beham aj dialnice...4,05-4,8...ale ako pride zima...5,19...6,52.
Bud verite teorii Jakuba Krčmu. "v pohode dlhodoby priemer za 3,5" alebo udajom spritmonitora kde je uz takmer 400 a priemer 4,8 , alebo aj tu je aspon 10 majitelov a nik nejazdi pod 4 ba dokonca ani pod 4,5. Aj tvojich 4,6 litra pojde cez zimu hore.
Na druhej strane sa uz druhy krat pytam ktore ine benzinove auto s vykonom 100 koni ma dlhodoby priemer 4,8 litra? ZIADNE!
Je rozdiel porovnavat spotrebnu realnu a drzat smutok lebo kamarat mi povedal ze jemu jazdi ochcavka za 4,5 litra nafty.
Nezmínil jsem nejdůležitější fakt, jezdím stále mimo obec 40% dálnice 40% a zbytek pouze přejezdy přes obce. Po městě jezdím vyjímečně (tam to auto nežere buď vůbec nic, nebo max 3-4litry), ale Toyota píše 3,7l/100km i mimo obec a to je to, co řeším. Jezdím okresky 90km/h, dálnice 95-98km/h (podle rychlosti kamiónů) a tam nejsem schopen se k 3,7l ani přiblížit!!! (aktuálně mám 5,3l/100km, zkouším ECO-MODE, najeto 5150km).
Corolla AE111 1.4 VVT-i (2000)
Yaris 1.3 VVT-i (2006)
Avensis T25 1.8 VVt-i automat (2005)
Yaris HSD (2013)
Verso 1.8 Multidrive-S (2014)
huli
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huli »

mam nejaky problem ale fakt zvlastny.
siel som normalne rovinka v EV, ako nahle som presiehol hranicu a zaplo benzinovy motor tak akoby ho hned aj vyplo a celym autom trhlo. urobilo mi to asi 5x za sebou. tak som zastavil vypol, znovu nastartoval a slo to ok.
Taktiez sa brutalne zvysila spotreba. to co som jazdil za 4.1 teraz jazdim za 5.2 vobec tomu nechapem (jazda v meste do prace a z prace). vsetko zacalo par dni po tom ako som bol na prehliadke v toyote (po roku)

aky je vas nazor na to?
Peugeot 206 1,4E
Toyota Yaris HSD Style, Senso 2012
Obrázek
PaJaSoft
Navigátor

Příspěvek od PaJaSoft »

huli píše:aky je vas nazor na to?
Chtel jsi pohodlicko v kabine? Mne to taky se<d>tve, ale co nadelam, kdyz chci mit teplo, benzin spina i kdyz by vubec nemusel. A to treba i tak, ze se plazim v kolone, mam 50% baterie a on si benzin vzpomene jen proto, ze uz schladl... a to jeste nejsou vubec mrazy...:-(
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
huli
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huli »

nie nie tak to nieje. vobec nemam pustene vyhrievanie interieru ani nic take. max tak sedacky. vobec neviem co s tym kurnik je
Peugeot 206 1,4E
Obrázek
trud
Řidič

Jakub Krčma

Příspěvek od trud »

Vobec nemusis spustit vyhrievanie interieru,..elektronika sa snazi motor ohriat na daku teplotu.aby bol pripraveny zapinat a vypinat podla potreby...okamzite ako klesne teplota motora pod dakych 15 stupnov tak ho startuje castejsie.Ked chces aby auto kurilo motor bezi este castejsie.
Jazdit s autom dlhodobo za 3,5 dokaze iba "Jakub Krčma" :) Len ten ho nema, takže len čiste teoreticky.
Obrázek

huli
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huli »

ok aj tak to urcite nieje v poriadku. a co to "vypinanie" alebo trhanie alebo jak to nazvat.
Peugeot 206 1,4E
Obrázek
trud
Řidič

Příspěvek od trud »

Trhat by to urcite nemalo....auto je v zaruke...sup do servisu...V ZA su vraj dobry.
Obrázek

muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

trud píše:Trhat by to urcite nemalo....auto je v zaruke...sup do servisu...V ZA su vraj dobry.

No ja zrovna nie som ten pravý,ktorý by vedel poradiť v hybridovom motore,ale žiadny motor nemá čo cukať a vypínať...a už len to, že ti to nikdy nerobilo,tak niečo nie je na kostolnom poriadku...ak neberiem do úvahy to, že logika nepustí.
Ano, ZA a NR majú najlepšie hodnotenia v spokojnosti zákazníkov. Osobná skúsenosť v Nitre (aj ked bývam dosť od ruky do Nitry,tak pokial mám možnosť, radšej tam pôjdem - a pri tom mám 3 servisy Toyoty "po ceste"). V ZA som ešte nebol 8)

Máš to v záruke - nech to riešia :P
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
trud
Řidič

Příspěvek od trud »

huli píše:ok aj tak to urcite nieje v poriadku. a co to "vypinanie" alebo trhanie alebo jak to nazvat.
Ako to skoncilo s tym trhanim huli ?
Obrázek

ace960
Navigátor

tempomat

Příspěvek od ace960 »

Nazdar, rad by som sa opytal, ci nemate niekto dalsie skusenosti s montazou tempomatu. V lete sa chystam zobrat Yarisa na dovolenku, tak by sa tempomat asi zisiel. Co mam ja starsie informacie, tak vo ZV to vychadzalo na skaredych 700 € ale co mam poznacene odtialto, tak v ZA nieco cez 200 €, co uz je prijatelne. Chystam sa po dlhsom case preklepnut ZV/BB a aj ine AS ale ak by mal niekto novu prakticku skusenost, tak by som bol rad.

==
edit: A pozeram na www.toyota.sk, ze tempomat pre Yaris HSD je sucastou aktualnej vyssej vybavy s-edition hybrid. Snad by sa AS mohli unormalnit aj s dodatocnou montazou aj ked pri sucasnej nizsej vybave Active sa neda doobjednat.
info napr. tu: http://www.toyota.sk/Images/yaris_hybri ... 774880.pdf
Odpovědět

Zpět na „Yaris“