delfac ty vobec nejazdis dialnicu ak by si jazdil aj tu apson 20-30% jazd tak mas spotrebu este vecsiu a pockaj co ti spravi zo spotrebou zima a kratke trasy ak take jazdis.Par dni tu bolo -3 stupne a rano cca 6 km okruh mestom vysoko nad 5 litrov. Vo chvili ked potrebujes v aute kurit, staci zapnut aj ofukovanie okien tak sa spusti spalovak.Moje letne jazdy su este pod tvojou spotrebou a to beham aj dialnice...4,05-4,8...ale ako pride zima...5,19...6,52.delfac píše:Pizzy proklikni si udaj o prumerne spotrebe, pod mym podpisem a koukni se na moje spotreby. Mam nejeto cca 6000 km a netroufam si tvrdit, ze uz s tim HSD umim perfektne jezdit a suprove hybridne myslet....
ale jeste jsem na celou nadrz od zacatku nikdy nepresahl prumernou spotrebu 5l/100. A to si troufam tvrdit, ze nejezdim zrovna pomalu (vzdy se drzim na horni hranici predepsane rychlosti).
A dneska uz vim, ze to jde i za mene, ale zas by mne to rizeni moc nebavilo, takze jsem se ustalil nekde mezi ekonomickou a normalni jizdou..
Takze bud mas na tvem aute nejakou zavadu, nebo proste (coz je pravdepodobnejsi) zatim Neumis spravne jezdit s tim co mas pod rukama.....
Bud verite teorii Jakuba Krčmu. "v pohode dlhodoby priemer za 3,5" alebo udajom spritmonitora kde je uz takmer 400 a priemer 4,8 , alebo aj tu je aspon 10 majitelov a nik nejazdi pod 4 ba dokonca ani pod 4,5. Aj tvojich 4,6 litra pojde cez zimu hore.
Na druhej strane sa uz druhy krat pytam ktore ine benzinove auto s vykonom 100 koni ma dlhodoby priemer 4,8 litra? ZIADNE!
Je rozdiel porovnavat spotrebnu realnu a drzat smutok lebo kamarat mi povedal ze jemu jazdi ochcavka za 4,5 litra nafty.