origo navi v nové corolle ( tomtom ) umí samozřejmě hlásit i kolony a celkově dopravu, ale ta data přijímá s větším zpožděním něž navigace přes internet od googlu či třeba waze. Tedy kdo nepotřebuje rychle co nejpřesnější data, tak si může dokoupit origo navi a bude relativně spokojený. Mne ta origo i grafickým podáním a logikou navádění moc nepřesvědčila, je to samozřejmě o zvyku.MKD píše:Povím vám, jak používám navigaci já: na Waze nebo Google mapách nastavím cílovou stanici a vypnu display i na trase, kterou jsem jel už 1000x. Nežere to baterku na mobilu a hlavně vím, kde se co šustne (havárie, odstavené auto, díra v silnici). I bez obrazu ukazujícího směr slyším, kam a za jak dlouho odbočit![]()
Ani kdyby byla v Corolle navigace zadarmo, tak kvůli tomu, že nebude tyto události hlásit, bych ji asi nepoužíval. Nebo se pletu a ona ta origo-navi umí hlásit kolony, nabízí výběr trasy po komplikaci na trase apod? Nevím, netuším
Jinak k současnému infotaimentu Touch2, nevím asi mám špatně spárovaný telefon nebo či co, ale jakmile se mne telefon připojí k autu tak neslyším navigaci v telefonu v autě vůbec. Prostě hlas to nepřenese, telefonování funguje bez problémů. Mám iPhone a stejný problém má žena se Samsungem v yarisu.