Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
kadel
Věčnej rejpal

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od kadel »

Musis to dat na nejaky ulozto. karel.verner@gmail.com
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Poslano
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Tak už mám taky OBDII. Vrazil jsem to do služební O3 a placená aplikace Torque,bez jednineho problémů. Pak jsem presednul do Rav,spustil Hybrid Assistant a těžká bída. Nejdříve spojení,někdy ano,někdy ne,jak se jí chce
Pak Real time data si to ukazuje jak chce,rychlost mi to vůbec neukazuje. Spotřebu to dle mne nečte u auta ale počítá od spuštění aplikace. Dále moc nerozumím některým údajům,máme někde nějaký popis? Díky.
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Tady jsem sesmolil nejakej navod. Slape mi bez problemu, jen jak rikas, spotreba se bere od spusteni aplikace.

musis dodrzet jednu zasadu, a to, zapinat a vypinat aplikaci po nastartovani. Driv jsem to delal pred, nespojilo se to a pak to cely spadlo a nechtelo se to spojit ani pri nastartovanym aute. Pokud se ti tohle stane, tak se musi modul vytahnout ze zasuvky v aute, v telefonu zrusit parovani a znovu to sparovat. Ale poporade...

Ja jsem koupil nejlevnejsi OBD diagnostiku na bluetooth, ale nemusi to chodit kdyz jsi pripojenej s telefonem k radiu, to nevim, nemam to vyzkouseny.
Takze odkaz na diagnostiku, kde jsem kupoval ja:

https://www.alza.cz/hobby/mobilly-obd-i ... 624328.htm

Tady je skoro 3x levnejsi uplne stejny OBD z Ciny, ale tech 370,- Kc me nevytrhlo a chtel jsem to mit hned.

https://www.aliexpress.com/item/ELM327- ... b12e5d6ed3

Ted budes potrebovat aplikaci do mobilu. Mas android, ze jo? Aplikace, ktera nacita hodnoty se jmenuje Hybrid Assistant, ale to vidis hodnoty jen v realnem case, nebude ti to delat ten report.

Odkaz:
https://play.google.com/store/apps/deta ... sd10&hl=cs

Pokud chces, aby ti z toho lezly reporty, co jsem daval do fora, tak si jeste musis stahnout Hybrid reporter, je to od stejnyho programatora, co ta predchozi aplikace a ty aplikace spolu komunikuji.

Odkaz:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ewer&hl=cs

Tak at te k samotnymu navodu.
Takze strcis modul OBD do zastrcky vlevo pod volantem, nastartujes (!) a v mobilu das vyhledat zarizeni, sparujes to kodem 1234. Pak si otevres aplikaci Hybrid Assistant, ono se ti to nacte a hotovo. Jedes, jedes a kdyz dojedes, tak prvni musis vypnout aplikaci zase pri nastartovanem motoru, jinak to spadne a budes to muset parovat. Aplikaci musis ukoncit sipkou zpet (na Samsungu), zepta se te to, jestli chces ukoncit, ty potvrdis a zacne to ukladat data do Hybrid reporteru. Ten pak otevres a uvidis tam tu tvoji jizdu. Kliknes na ni, zvolis generate report a ono ti to vygeneruje to, co jsi videl na foru. Pak kliknes vpravo nahore na 3 tecky, zvolis send a odesles si to na email. To ukladani dat by melo fungovat pres "Export data", ale nejak mi to nechodi, proto si to posilam na email, klidne z emailu z kteryho to posilas zase na ten samej.

Takze pred jizdou s reporterem nic nedelas, jen zapipnas Hybrid Assistant.

Jen jeste takova vec, ja nevim, jak tvuj telefon, ale na mojim nesmi vypnout displej, pak se prestanou nacitat GPS data. Aplikace klidne muze jet na pozadi, ale displej musi bezet. Urcite budou aplikace i na to, aby GPS jela na telefonu i kdyz je zhasnutej.

Mrkni na stranky autora aplikace, je tam vse vysvetleno
RAV4 HSD FWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Sakra, nechodi odkazy, az budu na pocitaci, tak to opravim. Kazdopadne jsou to 2 aplikace. Hybrid assitant a hybrid reporter
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Mě vše funguje skvěle ani nemusím.nejdriv startovat a pak aplikací můžu i vypnout drive motor a pak ukoncit apku
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Jak jsem psal, já to sice spustím, funguje to, ale za chodu to občas napíše, že spojení vypadlo. Dále mi to neukazovalo rychlost. Dále to ukazuje podle mne nesmysly co se týče druhého elektromotoru a další jiné hodnoty(zkusím dodat SNAPy). Trochu jsem zmatený jak se na válci pokaždé objeví písmeno S1 až S4. Nevím, co si pod tím představit. Adaptér jsem koupil stejný jako vy(jen v Sunny soft, kde mi navíc nabízeli i druhý, údajně s lepší kompatibilitou-bílé provedení za cca. 400kč), i jsem si dle doporučení nechal prověřit aplikací Torque Pro a ta neshledala na adaptéru žádnou vadu.
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ja mam bilej. Sice na alze je zobrazenej modrej, ale dali mi bilej. Myslel jsem, ze rozdil je jen v barvach. Tak jestli nebude zakopanej pes tam.
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Dobrý postřeh, budu muset tedy vyměnit, můžeš dát foto či porovnat s tím na SunnySoft, zda to je on?
https://www.sunnysoft.cz/zbozi/167PCI-0 ... tml?qn=obd
Díky.
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jo jo, to je presne on. Hele, nejsou ta S na valci sekvence?
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Jak sekvence, přelož mi to, díky. Jo a zkusím vyměnit, díky.
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Myslel jsem manualni sekvenci razeni. Mrkni na jeho youtube kanal, je tam toho dost. https://www.youtube.com/channel/UCZJ5eW ... aksRkFsbGQ
RAV4 HSD FWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Kouknu na to, ale viděl jsem jen S1 až S4, ne více...
RAV4 HSD AWD
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

xmirekp píše:Mě vše funguje skvěle ani nemusím.nejdriv startovat a pak aplikací můžu i vypnout drive motor a pak ukoncit apku
Jakou krabičku máš ty?
RAV4 HSD AWD
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Mirek asi objednaval tu, co mam ja. Takze nejspis objednal modrou, ale prisla bila. :)
RAV4 HSD FWD
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“