Rav Hybrid 2016 - 2018

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
kadel
Věčnej rejpal

Re: Rav Hybrid

Příspěvek od kadel »

Nedavno se tu nekdo posmival, ze nam to jezdi na vzduch, tak davam report, ze fakt nekecam. Dneska popojizdeni po Praze asi 14 km za 4,6 l/100km. Jen mi nejal zezacatku nenaskocila GPS, nechapu.

http://rav4hybrid.wz.cz/report1.html
Honzakaca píše:ahoj. super postřehy z diagnostiky. nezkoušel jsi prosím zda při plachtění na neutrál vypíná motor i při vyšších rychlostech,nebo jen do 80 km/h ?
Pri plachteni na neutral nad 80 km/h motor toci na volnobeh a nedochazi k rekuperaci ani po stlaceni brzdy, nastupuji hned desticky.
RAV4 HSD FWD
Honzakaca
Člen Týmu

Příspěvek od Honzakaca »

kadel píše:Nedavno se tu nekdo posmival, ze nam to jezdi na vzduch, tak davam report, ze fakt nekecam. Dneska popojizdeni po Praze asi 14 km za 4,6 l/100km. Jen mi nejal zezacatku nenaskocila GPS, nechapu.

http://rav4hybrid.wz.cz/report1.html
Honzakaca píše:ahoj. super postřehy z diagnostiky. nezkoušel jsi prosím zda při plachtění na neutrál vypíná motor i při vyšších rychlostech,nebo jen do 80 km/h ?
Pri plachteni na neutral nad 80 km/h motor toci na volnobeh a nedochazi k rekuperaci ani po stlaceni brzdy, nastupuji hned desticky.
super , díky. takže nad 80 nemá cenu plachtit,jelikož motor určitě ani nedobíjí.
Rav4 Hybrid
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Takze dalsi postrehy z diagnostiky. Podarilo se mi dobit na 10 carek, to ma baterka 75% a auto ptestava uplne rekuperovat, nastupuji hned brzdy. Uz kdyz ma baterka nejak 69%, tak se rekuperace omezi na max 40A, to je asi polovina maxima, nastaruje se motor i kdyz jedete pod 80 a brzdy nastupuji uz kdyz jste s v pulce CHG. Co he zajimavy, tak kdyz mate tech 75% baterky, auto se te enregie hned snazi zbavit a zacne se to chovat jako v EV modu. Takze se mi stalo, ze jsem jel 90, motor na volnobeh a rucicka tesne pred PWR a jelo to jen na elektro a elektronika povolila elektromotoru vykon 30 kW, coz takovej vykon bez spalovaku nikdy nepovoli. Max jsem videl asi 26 kW a to jeste na EV mod
RAV4 HSD FWD
Richi1
Člen Týmu

Příspěvek od Richi1 »

Ahojky Hybridaci,tak mam najeto necelych 3000km,a musim rict ze mam dlouhodoby prumer podle palubniho pocitace 7,8l a myslim ze nejezdim jako magor...fakt se snazim moc nebrzdit a rekuperovat...realna spotreba na tankovani je 7.4l...dobit baterku na vsechny carky se mi jeste nepodarilo ani jednou...takze jinak jsem vcelku spokojenej ,co se tyce jizdnich vlastnosti,nemam co bych vytknul...jen co se tyce otvirani kufru nebo zymykani jsem z toho nekdy tumpachovej...proste nekdy zapipa a nic...nebo kolikrat chci zamknout dotykem kliky a neco zapipa nezamknou se a jde zamknout jen dalkacem...je to fakt docela na nervy...jo a kolikrat se stane ze nastartuju a ono me to rekne ze musim dat parking takze to musim jako znova dat do parkingu a zmacknout znovu start..tak to jsou me laicke postrehy..cauky
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ten kufr taky poradne nechapu, nejjistejsi a nejrychlejsi je ho otvirat dalkou, protoze je to vopruz cekat az se otevre, bez el. kufru bych se obesel.

To ze ti to pise, abys znovu nastartoval, tak jsi na to moc rychlej. Musis pockat az auto pipne, pak musis radit.

Co se tyce spotreby, tak treba ted jsem jel asi 70 km tam a zpatky, obe jizdy nejak za 8,5, ale zpatky jsem jel i 170.
RAV4 HSD FWD
alesho
Člen Týmu

Příspěvek od alesho »

Tak jsem se taky dočkal. Nakonec se Japonci pochlapili a dodali RAVku o měsíc dřív, takže jsem čekal tři měsíce. Mám ji skoro týden, dnes jsem poprvé tankoval. Pochybovači o spotřebě mohou nahlédnout do mého profilu na spritmonitoru - https://www.spritmonitor.de/en/detail/858987.html Jezdím dle doporučení prodejce - první dva tisíce maximálně do poloviny rozsahu PWR, ale i tak většině aut kolem ujíždím. Cca 85% jezdím dálnice a to většinou 130km/h dle GPS. Zajímavý je, že mi RAVka tak moc nekecá s rychlostí, jak tu někdo psal. Když jedu dle tachometru 140, tak na GPS naměřím hodnoty kolem 133km/h. Při 60 tacho, ukazuje GPS cca 56. I spotřeba celkem sedí - 6,9 dle BC, 6,85 dle tankování. Zatím jsem maximálně spokojen.
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

tak krabička koupena a grafy mám už taky,, je to super hračička
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
msp
Řidič

Příspěvek od msp »

Ahoj, Míro, můžeš potvrdit zda se dají při monitoringu přijímat hovory?
RAV4 HSD AWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Ahoj mě.slape všechno apka běží na pozadí takže v pohode

kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Takze jdou prijimat hovory pres radio? Asi to zalezi na telefonu, jestli se umi pripojit pres bluetooth k vice zarizenim
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Ano vše šlape jen spotřeba trošku kecá na ujeté trase jsem.mel.dle reportu 4.8 litrů skutečně to bylo 4.4

kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Nebyla to kratka trasa? Ono se to zezacatku rozchazi, ale kdyz jedes dal, tak se to srovna.
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

87 km

kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Mirek: Divny, mne to dneska ukazalo 7,128 a auto ukazalo 7,2. Posli report at se taky pokochame. :)
RAV4 HSD FWD
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

Rád bych ale nemůžu ji sem přidat a nevím jak to udělat aby to šlo jediné dej emaila

Odpovědět

Zpět na „Rav 4“