ALE: Víc jak 1,5 l nad čím??? Např. 4,366 + 1,55 = 5,916??? To si normálně děláš srandu, taková průměrná spotřeba je úplně z Marsu.

Já jel kombinaci s REÁLNOU (žádný PP) spotřebou 3,78 - regulérně tam a zpátky stejnou trasou. Měl jsem tam tunu nevýhod - studený auto, předtím jen předváděčky, žádná pořádná delší jízda, spolujezdec, kus pršelo, během jízdy několik testů akcelerace a brzdění... Kdybych to rozdělil přesně na třetiny (město, mimo město, dálnice 130 GPS) a nedělal žádný skopičiny, tak by to furt bylo někde v rozsahu 4,0-4,5. A to byla první jízda s tim autem = velký prostor ke zlepšení. Průměr k 6 litrům, to je až neuvěřitelný... Hele, nemáš s tim autem něco??? Jako fakt... Za kolik to jako jezdí ve městě? 4,5???????
Nechce se mi věřit, že by rozdíl mezi Active a Style byl PROPASTNÝ. V tom prostě už musí být něco speciálního - ať už ohledně auta nebo trasy (nebo olověný nohy, ale to nepředpokládám, když jsi se snažil).
A nešlapal jsi nějak moc, když to bylo studený??? Tam bych viděl nějaký potenciál... Ono je 8+8+8 dost krátká trasa, kde ještě úvodní studený motor může MÍRNĚ průměr zvýšit, ať je za volantem kdokoli. Ale necelých 6, to prostě čumim jako tele na vrata... Až budeš mít cestu kolem Rožmitálu, rád bych autíko zkusil, protože to je fakt, fakt zvláštní... Ono tedy už to, jak jsi říkal 100 GPS na dálnici kolem 6,5. To je prostě hodně. Hodně moc hodně...
S Yarisem 1.33 Trend by ten průměr třetinový kombinace kolem 6 šel určitě zajet taky (při troše dobré vůle i s Aurisem 1.6 - tenhle jezdil nějaký kombo 6,25 s permanentně zapnutou klimou http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/432942.html). A to není samo sebou... Musí být dostatečně závažná příčina.